Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:39:08 (dia: ) Ambu 17123 Molecatensingel 3077SH Rotterdam Rottdm Bon 39886 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-123
dinsdag 26 maart 2019

VRIJDAG 18|05

Jongen belt 112 met de mededeling dat iemand in brand stond

Verschillende eenheden rukten direct uit om al snel tot de ontdekking te komen dat het een valse melding betrof

ROTTERDAM - De politie hield vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit Rotterdam aan. Hij wordt ervan verdacht een valse melding bij 112 te hebben gedaan.


Tegen elf uur belde de jongen de politie met de mededeling dat er iemand in brand stond. Verschillende eenheden rukten direct uit. Om al snel tot de ontdekking te komen dat het een valse melding betrof. Op het opgegeven adres aan de Ajaxstraat was niemand thuis. Uiteraard liet de politie het daar niet bij zitten. Er werd een onderzoek ingesteld naar de melder. Die werd gevonden en aangehouden. Na zijn verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

 

Misbruik
Het doen van een valse melding of het plegen van 112 ­misbruik is levensgevaarlijk. Er zijn altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. De kans bestaat dat zij 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt.

 

Opsporen

Bij een valse 112-­melding zal degene die de valse melding heeft gedaan, worden opgespoord. Dat kan, omdat alle gegevens van (mobiele) telefoons opgevraagd kunnen worden. Wie een valse melding doet, of misbruik maakt van 112 (alleen bellen en de verbinding verbreken of lachen, schreeuwen, schelden, etc.), pleegt een misdrijf.

Foto's
1/1
Locatie