Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:36:55 Brandgerucht (inci-02) Oudedijk Aegidiusstraat Rotterdam 170931 Prio Middel Eenheid | Bosland Kazernealarm Brandweer Rotterdam IBO...
maandag 21 januari 2019

DONDERDAG 15|03

Overvaller Rotterdam Zuid snel aangehouden

Er was een signalement bekend en op de Strevelsweg zagen agenten een man lopen die daaraan voldeed

ROTTERDAM - Agenten hebben kort na twee overvallen een verdachte aangehouden. De twee overvallen gebeurden op donderdagmorgen een half uur na elkaar. De politie begon direct een groot onderzoek en een zoekactie in de buurt. Er was een signalement bekend en op de Strevelsweg zagen agenten een man lopen die daaraan voldeed. Direct hielden zij deze 34-jarige man uit Rotterdam aan.


Vanmorgen om 08.10 uur probeerde een overvaller geld buit te maken bij een supermarkt op de Beijerlandse Passage. Niet veel later werd een supermarkt aan het Zuidplein overvallen. Vermoedelijk gebeurde dit door dezelfde verdachte. De twee overvallen mislukten echter en de verdachte maakte niets buit. De man dreigde woordelijk met een wapen maar liet niets zien.

De politie onderzoekt zijn rol bij de overvallen en kijkt of hij ook betrokken is bij meerdere zaken.


De politie in Rotterdam-Zuid zag de afgelopen tijd een piek in het aantal overvallen. De politie accepteert geen overvallen meer en is daarom bezig met een speciale aanpak om deze te stoppen. Dat betekent dat we zichtbaar en onzichtbaar extra maatregelen nemen. Eerder werden ook al drie verdachten aangehouden.

Locatie

Headlines