Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:58:30 Co-melder (inci-03) Flakkeesestraat Rotterdam 173431 Prio Middel Eenheid | Mijnsherenlaan Kazernealarm Brandweer Rotterdam...
dinsdag 18 december 2018

WOENSDAG 21|02

Brand op 3e verdieping van flatgebouw aan de Roobrughof

Eén persoon staat op het balkon

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag 21 februari omstreeks 03:30 uur is er brand uitgebroken op de 3de etage van 'n flatgebouw met 5 verdiepingen aan de Roobrughof. Eén persoon staat op het balkon. Hulpverleners zijn ter plaatse om de brand te bestrijden.

 

Vlammen op de gang van het desbetreffende pand zijn zichtbaar. Een brand in de meterkast is inmiddels geblust. Er is sprake van een grote rookontwikkeling. Het pand wordt geventileerd. Ook een brand in container op de begane grond ontdekt. Deze wordt geblust.

 

De brandweer probeert een persoon van het balkon te halen. Het is niet bekend of er gewonden zijn. Uit voorzorg zijn enkele ambulances ter plaatse aanwezig om gewonden te behandelen.

 

De rook heeft zich naar een ander pand verspreid. Bewoners van die woning bevinden zich ook op een balkon.

 

Update

De ambulances hebben ondertussen acht personen behandeld die veel rook hebben ingeademd. Op dit moment zijn er elf personen naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

 

Verschillende woningen door de brandweer ontruimd. Bewoners opgevangen in een nabij gelegen hotel. Woningen worden ondertussen onderzocht op rookverspreiding en aanwezigheid koolmonoxide. Nadat de brandweer woningen veilig verklaard heeft, kunnen de bewoners terugkeren.

 

In totaal hebben de ambulances dertien personen behandeld. Elf personen zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's
1/1
Locatie

Headlines