Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:11:43 Brt-03 Stormschade Slinge Luntershoek Rotterdam 173361 Prio Middel Eenheid | Brandweer Rijnmond Zuid (Mijnsherenlaan) (SI 440)
woensdag 28 juli 2021

Archief

20-jarige Rotterdammer aangehouden na steekincident Zuiderpark

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 17:49

ROTTERDAM - Dinsdagavond rond 17:45 uur raakte bij een steekincident bij het Zuiderpark in Rotterdam een 21-jarige jongen uit Spijkenisse gewond. De verdachte wist aanvankelijk te ontkomen en bleef lang onvindbaar, maar kon uiteindelijk om 22:20 uur worden aangehouden.


Het slachtoffer van het steekincident is overgebracht naar het ziekenhuis, en is buiten levensgevaar. De dader is snel weggevlucht, maar de politie kreeg een goed signalement mee vanuit getuigen en het slachtoffer. Agenten zochten lange tijd naar de verdachte.

 

Toen de agenten later op de avond de vermoedelijke verdachte zagen lopen, sloeg hij wederom op de vlucht. Hij staakte de vlucht niet toen één van de agenten een waarschuwingsschot loste. Uiteindelijk kon de man met behulp van een politiehond worden overmeesterd. Hij liep daarbij een beetwond op waar hij voor werd behandeld. De verdachte bleek een mes bij zich te hebben. Het incident en het aangetroffen mes worden verder onderzocht door de politie.

 

Meer informatie?
Mocht u nog informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Videoclip met vuurwapens leidt tot huiszoeking; vijf aanhoudingen

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 17:51

ROTTERDAM - Agenten vielen woensdagochtend zes panden binnen na verkregen informatie over een videoclip die op YouTube was gezet waarin vuurwapens werden getoond. Vijf mannen zijn aangehouden. Ze zijn tussen de 16 en 25 jaar. Drie van hen zijn minderjarig. Ze worden verdacht van wapenbezit.

 

Jongeren met bivakmutsen op rappen in videoclips en uiten beledigingen en bedreigingen aan de rivaliserende partij. Als in een videoclip messen of wapens worden gebruikt is er sprake van verdenking van wapenbezit. Vanmorgen vroeg bezochten agenten zes panden in Kralingen, Crooswijk en Prins Alexander. Daarbij zijn meerdere steek- en vuurwapens aangetroffen. Alles is in beslag genomen. De strakke samenwerking tussen Team Parate Eenheid, het Flexteam, de recherche, het Openbaar Ministerie en de twee basisteams Maas & Rotte en IJsselland leverde deze aanhoudingen op. Het gaat om twee jongens van 16, een van 17, 18 en 25 jaar en komen allemaal uit Rotterdam. Het onderzoek gaat verder, meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Grote partij heroine en geld in beslag genomen in Hoogvliet

Gemaakt: Woensdag, 10 maart 2021 19:10

HOOGVLIET - De politie heeft afgelopen maandag in een drugsonderzoek een man van 48 en een jongen van 15 jaar uit Hoogvliet aangehouden. In de woning van de verdachten werd 96 kilo heroine en 180.000 euro contant geld gevonden.

 

Het onderzoek startte nadat de politie was getipt over de aanwezigheid van drugs in een woning in Hoogvliet. Bij de doorzoeking van het huis werd op meerdere plekken drugs gevonden, na in beslagname bleek het te gaan om ruim 96 kilo heroïne. De bijbehorende schuur was zo ingericht dat de heroïne daar versneden kon worden. Daarnaast werd er nog 180.000 euro contant geld aangetroffen.

 

Het geld is in beslag genomen en de heroine is vernietigd. Beide verdachten zijn verhoord, na verhoor is de 15-jarige heengezonden. De 48-jarige man zit nog vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrouw (94) sieraden kwijt na babbeltruc

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 17:37

ROTTERDAM - Op donderdag 25 februari 2021, omstreeks 16:00 uur werd er aangebeld bij 94-jarige vrouw. Ze deed open omdat er waarschijnlijk een familielid zou komen. De bewoonster zag de man en de vrouw staan die de dag ervoor ook al langs waren geweest. Ze wilden toen de buurt verkennen want ze hadden net een huis gekocht aan de Rotterdamse Rijweg. Voordat ze iets kon vragen, stapte de vrouw gelijk naar binnen, gevolgd door de man.

 

De vrouw was overrompeld. Zij gaven aan dat zij een praatje kwamen maken. De bewoonster nodigde ze uit in de woonkamer en daar hebben ze een tijdje over van alles zitten kletsen. Tijdens het gesprek zei de man dat hij dacht dat hij mogelijk zijn fiets niet op slot had gezet en ging dit controleren. De man verliet de woonkamer en de bewoonster had hem niet meer in zicht. De vrouw ging verder in gesprek met de bewoonster. Na ongeveer 10 minuten was de man terug en nam weer deel aan het gesprek. Opeens praatten ze in een andere taal, waarschijnlijk Spaans. Toen vertelden ze weer in het Nederlands dat ze weg moesten. De bewoonster zag de twee weggaan, maar niet op een fiets.

 

Ze hebben op de eerste verdieping de kluis geopend. En hebben boven diverse kasten en lades geopend om heel veel sieraden weg te nemen.

 

Een dag eerder waren ze er ook al
Op woensdag 24 februari 2021, ergens tussen 16:00 en 17:00 uur kwamen er 2 personen aan de deur. Dit was dus de dag ervoor. De bewoonster opende het bovengedeelte van de keukendeur en sprak hen aan. Beiden gaven mij aan dat zij een woning aan de Rotterdamse Rijweg hadden gekocht en dat zij de buurt aan het verkennen waren. Zij gaven aan dat zij wisten dat ik alleen woonde.

 

Signalement:
Man is rond de 30 jaar, blank gelaat, donker haar, donkere ogen, normaal postuur en de lengte ongeveer 180 centimeter lang. De vrouw was een stuk kleiner dan de man, bruin haar vermoedelijk met geblondeerde stukken, leeftijd ongeveer 30 jaar, blank gelaat. De man en vrouw kwamen heel netjes over. Zij waren zeer goed gekleed en spraken zeer goed Nederlands. Beiden hadden ook een goed gebit. De man droeg gisteren een blauwe spijkerbroek. De vrouw droeg een lange broek.

 

Ze spraken dus heel goed Nederlands, maar ook met elkaar een andere taal, waarschijnlijk Spaans.

 

Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Uitslaande brand na explosie in schuur in de wijk Zevenkamp Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 13 maart 2021 17:50

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks 16:30 uur is een felle schuurbrand ontstaan in de wijk Zevenkamp aan het Koevordermeer in Rotterdam.

 

Er heeft een explosie plaatsgevonden en hierna is de brand uitgebroken. Het is onbekend hoe de explosie en de brand hebben kunnen ontstaan. Vermoedelijk is een elektrische scooter de oorzaak.

 

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en ook buurtbewoners hebben geprobeerd de brand te blussen met een tuinslang. De oorzaak wordt onderzocht, de schade is gigantisch.

Man meerdere keren gestoken op de Grote Visserijstraat in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 18:10

ROTTERDAM - Bij een steekpartij op de Grote Visserijstraat in Rotterdam is zondagmiddag een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en is behandeld door trauma en ambulance personeel.

 

Het slachtoffer is na behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter die op het grote Visserijplein is geland kom na de behandeling van het slachtoffer weer terug naar de luchthaven.

 

De dader is mogelijk samen met een paar andere mannen weggevlucht in de richting van de Mathenesserdijk. De dader is zo'n 1.60m lang, licht getint, grijs haar en droeg een zwarte jas, blauwe broek en zwarte sneakers. Heeft u rond half vijf deze man in de omgeving Mathenesserdijk zien rennen? Bel alstublieft 0900-8844.

Onderzoek naar verdwenen stembiljetten in Rotterdam afgerond

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 19:57

ROTTERDAM - De politie startte, nadat de gemeente Rotterdam vrijdag 12 maart aangifte deed ter zake verduistering van stempassen een onderzoek. Zondag 14 maart hielden agenten een 35-jarige Rotterdammer aan op verdenking van betrokkenheid. Uit onderzoek blijkt nu dat er geen sprake was van opzet.


Nadat de gemeente Rotterdam vrijdag 12 maart aangifte deed startte de politie een onderzoek. Daarbij kwam al snel de 35-jarige verdachte in beeld. De man werd ontboden en meldde zich vandaag aan het politiebureau en werd aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat de postbezorger zijn werk had verzuimd. Van opzet om verkiezingsfraude te plegen bleek geen sprake. Na beoordeling van het dossier door het Openbaar Ministerie werd besloten de man niet te vervolgen en werd de zaak geseponeerd. De gedupeerde bewoners die geen stempas kregen, hebben inmiddels een vervangende pas gekregen. Zodat zij komende woensdag 17 maart gebruik kunnen maken van hun stemrecht.

Uit voorzorg tijdelijk geen vaccinaties met AstraZeneca

Gemaakt: Zondag, 14 maart 2021 23:15

NEDERLAND - Op basis van nieuwe informatie komt de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG tot het advies om, uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, het toedienen van het AstraZeneca-coronavaccin te pauzeren. Minister Hugo de Jonge (VWS) neemt het advies over. Vanuit het voorzorgsprincipe is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca, zo meldt de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

 

GGD'en, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en branchevereniging Nederlandse GGZ zijn inmiddels door het RIVM geïnformeerd over het besluit. Afspraken voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin worden afgezegd. Mensen krijgen daarover bericht. De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna.

 

Nieuwe meldingen
Directe aanleiding voor het advies van medicijnautoriteit CBG is nieuwe informatie die dit weekend beschikbaar is gekomen. Het gaat om andere klachten dan het beperkte aantal meldingen van trombose na vaccinatie, waarop het CBG zich voor dit weekeinde baseerde. Het CBG geeft aan dat in totaal zes nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen zijn binnengekomen uit Denemarken en Noorwegen. Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming (trombose) én een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen onder de 50 jaar. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend.

 

Nader onderzoek
Het CBG benadrukt dat er vooralsnog geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen het vaccin en de meldingen uit Noorwegen en Denemarken. Het Europese geneesmiddelenbewakingscomité PRAC van het EMA doet op dit moment nader onderzoek.

 

Minister de Jonge: "Cruciaal is de vraag of het gaat om klachten ná vaccinatie, of dóór vaccinatie. Over de vaccins mag geen enkele twijfel bestaan. Ik vind het van groot belang dat de meldingen goed worden onderzocht. We moeten altijd het zekere voor het onzekere nemen, en daarom is het verstandig om nu uit voorzorg even op de pauzeknop te drukken. Ik vaar hierbij volledig op onze experts."

 

Advies CBG
Het CBG adviseert mensen om direct contact op te nemen met een arts als de persoon na een prik met het AstraZeneca-coronavaccin na drie dagen weer ziekteverschijnselen krijgt met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid.

Stemmers hoeven geen rekening te houden met de avondklok

Gemaakt: Maandag, 15 maart 2021 16:58

NEDERLAND - Ook tijdens de Tweede Kamerverkiezing geldt de avondklok, maar als u voor het stemmen (tellen) na 21:00 uur nog op pad bent, mag dat. Het is belangrijk voor onze democratie dat de Tweede Kamerverkiezing doorgaat en dat kiezers vrij en zonder belemmeringen hun stem kunnen uitbrengen.

 

Hieronder staan de avondklokregels voor mensen die gaan stemmen, die bij het stemmen tellen aanwezig zijn, die in een stembureau werken of die vanwege een andere, werkgerelateerde reden op pad moeten zijn voor de Tweede Kamerverkiezing 2021.

 

 • Kiezers die gaan stemmen kunnen dit gewoon doen tot 21:00 uur, of tot zoveel later als nodig is omdat zij nog in de rij (moesten) staan. Na het stemmen kunnen ze ongehinderd naar huis: ze hebben geen aparte verklaring nodig en kunnen dit mondeling aangeven bij de handhavers.
 • Kiezers die willen kijken bij het tellen van de stemmen (observanten), kunnen dit na 21:00 uur doen. Ze hebben daarvoor geen aparte verklaring nodig en kunnen dit mondeling aangeven bij de handhavers. De observanten moeten zich wel houden aan de regels die in de stembureaus en tellocaties gelden.
 • Stembureauleden, tellers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de Tweede Kamerverkiezing, hoeven ook geen rekening te houden met de avondklok. Zij hebben daarvoor een bewijs nodig van hun werkzaamheden op het stembureau. Hiervoor hebben ze een verklaring van de gemeente gekregen.
 • Ambtenaren die in dienst zijn van een gemeente, of andere personen die vanwege hun werk betrokken zijn bij de verkiezing, kunnen tijdens de avondklok hun werk doen met een werkgeversverklaring en een eigen verklaring.

Rotterdammer (21) opgepakt voor beschieting Poolse supermarkt

Gemaakt: Dinsdag, 16 maart 2021 15:50

ROTTERDAM - Dinsdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van de beschieting van een Poolse supermarkt maandagavond. De politie kwam bij de verdachte uit via de auto die door getuigen was omschreven.

 

Maandagavond rond half elf werd een Poolse supermarkt beschoten. Omwonenden melden meerdere knallen. Ter plekke bleken meerdere inslagen in de winkelruit. Niemand raakte gewond. Dezelfde winkel werd zondagavond rond half elf ook al beschoten. Ook toen waren er inslagen in de winkelruit, maar geen gewonden.

 

Getuigen vertelden de politie dat er na de beschieting maandagavond een auto was weggereden. Oplettende getuigen konden zelfs een kenteken noemen. Via dit kenteken kwam de politie uit bij de 21-jarige Rotterdammer die vanmorgen in de Rotterdamse wijk Prinsenland is aangehouden.

 

Onderzoek

De politie onderzoekt of er een link is tussen deze beschieting en de beschieting van zondagavond. In het onderzoek zal ook gekeken worden naar eventuele verbanden met andere incidenten rond Poolse supermarkten elders in het land.

 

Informatie

Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de recherche van district Stad via 0900-8844. Als u anoniem wilt tippen, kan dat via 0800-7000.

Weer twee verdachten aangehouden in onderzoek naar rellen Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 16 maart 2021 16:42

ROTTERDAM - Rechercheurs hielden maandag 15 en dinsdag 16 maart opnieuw twee verdachten aan op verdenking openlijke geweldpleging tijdens de rellen in Rotterdam op 25 februari jl. Het gaat om 18-jarige jongens uit Rotterdam-Zuid.


Een van de jongens is te zien op de beelden met een pot van de supplementenwinkel. De andere jongen is te zien op de beelden bij de vernielingen en het gooien van een container en fiets op de rijweg.

 

Op 25 januari werden bijna zestig verdachten aangehouden. Sinds de start van het onderzoek zijn tot nu toe nog eens eenentwintig verdachten aangehouden. Morgen staan twee verdachten voor de rechter. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Meer aanhoudingen worden dan ook verwacht.

Kogelgaten in auto's na schietincident op de Viskaarweg in Hoogvliet

Gemaakt: Donderdag, 18 maart 2021 15:20

HOOGVLIET - Woensdagmiddag meldden getuigen dat er knallen waren gehoord. Agenten troffen hulzen aan en auto's waren beschadigd. Er is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt de zaak.

 

Het was woensdagmiddag rond 15.15 uur dat meerdere mensen knallen hoorden. De politie werd gebeld en kwam naar de Viskaarweg. Er werden hulzen gevonden en meerdere auto's hadden kogelgaten.


Er is meteen onderzoek gedaan door de Forensische Opsporing. Er is een vuurwapen en kleding gevonden, alles is in beslag genomen. Ook is er een speurhond ingezet om sporen te zoeken. Gelukkig raakte er niemand gewond.


Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Waarschijnlijk is er een ruzie aan vooraf gegaan tussen meerdere mensen. Het onderzoek draait volop.

 

Informatie
Heeft u informatie over het incident en nog niet met de politie gesproken? Of heeft u camerabeelden? Laat het ons weten via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Wat moet je doen wanneer een lithium-ion batterij gaat branden?

Gemaakt: Donderdag, 18 maart 2021 15:41

NEDERLAND - Apparaten die gebruik maken van een oplaadbare lithium-ion batterijen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Deze batterijen zitten bijvoorbeeld in smartphones, laptops, tablets, koptelefoons, oplaadbare tandenborstels, elektrische fietsen, en elektrische steps. Maar wist je dat lithium-ion batterijen kans hebben om te oververhitten en zelfs kunnen exploderen? De brandweer komt steeds vaker bij branden die zijn ontstaan door een oververhitte of geëxplodeerde lithium batterij. In dit artikel kun je lezen hoe je deze batterijen veilig oplaadt.

 

Lithium-ion batterijen verschillen van gewone batterijen door hun chemische samenstelling. Ze hebben een grotere energieopslag, zijn ze lichter, en zijn ze ook oplaadbaar. De kans op oververhitting bij dit soort batterijen is groter dan bij andere batterijen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het opladen met niet originele opladers of doordat het apparaat zijn warmte niet kwijt kan. Ook het blijven opladen wanneer de batterij al vol is, is gevaarlijk. Wanneer je het apparaat laat vallen, moet je rekening houden met mogelijke beschadigingen aan de batterij. Ook deze beschadigingen kunnen oververhitting veroorzaken.

 

Hoe ga je veilig om met apparaten die gebruik maken van lithium-ion batterijen?

 • Koop alléén goedgekeurde apparatuur en gebruik alléén originele opladers.
 • Laad de apparatuur bij voorkeur overdag op, maar niet in het volle zonlicht.
 • Leg het apparaat tijdens het laden op een plek die niet makkelijk brandt.
 • Laad het apparaat op in een ruimte waar een rookmelder hangt.
 • Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat vol is.

 

Wat moet je doen wanneer een lithium-ion batterij gaat branden?

 • De rook die hierbij vrijkomt is zeer giftig. Denk eerst aan je eigen veiligheid en zorg dat je geen rook inademt.
 • Koppel het apparaat los indien het apparaat aan de lader ligt.
 • Verplaats het apparaat naar buiten wanneer dit veilig kan.
 • Kleinere batterijen kun je blussen door ze onder te dompelen in een emmer water. Laat ze hier minimaal 24 uur in staan, het koelingsproces duurt namelijk erg lang.
 • Bel 112 wanneer er brand ontstaat of bij heftige rookontwikkeling.

Oplichters Marktplaats.nl worden gedagvaard

Gemaakt: Vrijdag, 19 maart 2021 16:31

ROTTERDAM - De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van het oplichten van een groot aantal mensen via Marktplaats.nl. Uit aangiftes blijkt dat dit tweetal sinds juli 2019 tot september 2020 mensen opgelicht heeft. Het gaat om ruim 100 transacties met een waarde van ongeveer €4500,-. De twee verdachten hebben een dagvaarding ontvangen.


De verdachten, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige vrouw uit Rotterdam, verkochten producten via Marktplaats.nl. De bestelde en betaalde producten werden echter nooit geleverd. Vaak lieten ze meerdere mensen betalen voor één en hetzelfde product, maar leverde het product dus maar aan één klant.

 

Bankrekeningen
Uit onderzoek bleek dat het geld overgemaakt werd naar in totaal vijf verschillende bankrekeningen. Werd een bankrekening geblokkeerd vanwege frauduleus gebruik? Dan veranderden de verdachten van bank en openden daar een rekening.

 

Golfspullen in coronatijd
Opvallend detail was dat deze oplichters oog hadden voor trends. Zo plaatsten zij producten die trendy waren voor de tijd van het jaar. Spullen om te golfen waren erg in trek gedurende de eerste maanden van de corona-pandemie. Met slechts een aantal golfspullen wisten de oplichters een flink aantal mensen op het verkeerde been te zetten.

 

Aangifte doen loont
Uit het onderzoek bleek dat er zeker 100 transacties plaats hadden gevonden met een frauduleuze oorzaak. Het onderzoek kon echter gekoppeld worden aan slechts 19 aangiftes. Dat betekent dat er veel slachtoffers zich niet hebben gemeld bij de politie. Aangifte doen helpt een probleem in kaart te brengen, maar is ook het vertrekpunt voor een onderzoek. Wordt u slachtoffer van een oplichter? Doe aangifte bij de politie.

Grote storing Whatsapp, Instagram, Messenger en Facebook

Gemaakt: Vrijdag, 19 maart 2021 18:51

Instagram, Whastapp en Facebook kampen sinds vrijdagmiddag 19 maart met een storing. Op de website van Instagram verschijnt een 5xx Server Error. De storing lijkt zich wereldwijd voor te doen.

 

Op sites als bijvoorbeeld downdetector.com schiet het aantal foutmeldingen omhoog. De eerste meldingen kwamen rond 18:00 uur binnen en begonnen na een uur weer af te nemen. Het lijkt er op dat de storing is verholpen. Whatsapp, Instagram en Messenger zijn allemaal onderdeel van Facebook.

Auto met valse kentekenplaten komt na achtervolging tegen hek tot stilstand

Gemaakt: Vrijdag, 19 maart 2021 19:09

ROTTERDAM - Een 32-jarige man met onbekende woonplaats en een 26-jarige Rotterdammer zijn op 19 maart op de Draaischijf in Rotterdam aangehouden.


De twee zaten in één auto met daarop valse kentekenplaten en hadden daardoor wat aan agenten uit te leggen toen zij het duo op de Oranjeboomstraat staande wilden houden. In plaats van te stoppen reden ze hard weg, met de agenten achter hen aan. Op de Draaischijf stapte het tweetal uiteindelijk uit de auto die vervolgens nog even doorrolde en tegen een hek tot stilstand kwam. De twee mannen kwamen niet ver, want de agenten stapen óók uit en hadden de mannen meteen in de kladden. De verdachten zitten vast en 'hun' auto, die gestolen bleek , is in beslag genomen.

Uitslaande woningbrand aan de Errol Garnerstraat in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 20 maart 2021 14:39

ROTTERDAM - In een woning aan de Errol Garnerstraat in Rotterdam heeft zaterdagmorgen 20 maart een uitslaande brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen korte tijd uit de woning.

 

Omdat men dacht dat er sprake was van slachtoffers kwam de traumahelikopter ter plaatse. Van daadwerkelijke slachtoffer bleek uiteindelijk geen sprake. De brand was snel geblust.

Enorme brand verwoest woonwinkel in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zondag, 21 maart 2021 15:02

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een woonwinkel is zondagmorgen rond 11.00 uur volledig in vlammen opgegaan nadat er een brand in het pand was uitgebroken. Binnen korte tijd grepen de vlammen in de winkel van Decor Wonen om zich heen en sloegen de vlammen uit het dak. Het ging gepaard met extreem veel rookontwikkeling.

 

De brandweer schaalde snel op naar GRIP 2 zeer grote brand. Er zijn meerdere peletons ingezet om de brand te bestrijden. Er kon niet voorkomen worden dat de winkel volledig uitbrandde. Vanwege de zware rookontwikkeling heeft de Veiligheidsregio een NL-Alert uitgezonden. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

 

Winkeliers op het bedrijventerrein van Capelle XL zijn niet bereikbaar, afspraken zullen moeten worden afgezegd. De overige winkels zijn wel bereikbaar en klanten kunnen via de afrit Nieuwerkerk aan den IJssel alsnog hun bestemming bereiken. Dit geldt ook voor bewoners, de grote kruising Hoofdweg Capelseweg is eveneens afgesloten.

 

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, de winkel was bij het uitbreken van de brand geopend.

Grote stijging ziekteverzuim onder werknemers in zorg en welzijn

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 15:39

NEDERLAND - Het ziekteverzuim onder werknemers in zorg en welzijn kwam in het vierde kwartaal van 2020 uit op 6,9 procent, het hoogste verzuimcijfer in een vierde kwartaal sinds 2002. In de branche verpleging, verzorging en thuiszorg was het verzuim met 8,5 procent het hoogst. Behalve in de jeugdzorg was het verzuimpercentage in alle branches van de sector zorg en welzijn hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS voor het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. In hoeverre de coronapandemie het ziekteverzuim heeft beïnvloed is niet onderzocht.


In het vierde kwartaal van 2020 was het ziekteverzuim onder werknemers in de branche verpleging, verzorging en thuiszorg 8,5 procent. Het betekent dat van elke duizend te werken dagen 85 dagen zijn verzuimd wegens ziekte. Dat is 1,5 procentpunt meer dan het vierde kwartaal van 2019 en het hoogste ziekteverzuim in het vierde kwartaal sinds 2010, het begin van de meting per branche. Ook in de gehandicaptenzorg was het verzuim met 7,5 procent hoger dan gemiddeld in de sector zorg en welzijn. In de universitair medische centra en in de overige zorg en welzijn was het verzuim het laagst (beiden 5,3 procent).

 

Al vanaf het begin van de meting van het ziekteverzuim per branche, in 2010, ligt het ziekteverzuim in de branche verpleging, verzorging en thuiszorg hoger dan gemiddeld in de hele sector. Het verzuim in het vierde kwartaal is in deze branche sinds 2013 steeds hoger geworden. Tussen 2013 en 2020 groeide het verzuimpercentage van 5,6 naar 8,5 procent (+2,9 procentpunt). Tussen het vierde kwartaal van 2019 en 2020 groeide het verzuim sterker (+1,5 procentpunt) dan de totale toename tussen 2013 en 2019 (+1,4 procentpunt).

 

Voor alle bedrijfstakken in de economie was het ziekteverzuim in het vierde kwartaal gemiddeld 4,9 procent. Het verzuim in zorg en welzijn was het hoogst van alle bedrijfstakken. Het verzuim in zorg en welzijn was vergeleken met het vierde kwartaal van 2019 ook sterker gestegen dan het gemiddelde van alle bedrijfstakken.

 

Ook relatief sterke stijging verzuim in de kinderopvang en huisartsenzorg en gezondheidscentra
Tussen het vierde kwartaal van 2019 en het vierde kwartaal van 2020 ging het ziekteverzuim in de sector zorg en welzijn van 5,9 naar 6,9 procent (+1,0 procentpunt). In een aantal branches lag die stijging nog hoger: naast de al genoemde branche verpleging, verzorging en thuiszorg (+1,5 procentpunt) was dat het geval in overige zorg en welzijn (+1,4), kinderopvang (+1,3) en de huisartsen en gezondheidscentra (+1,3).

 

In de ziekenhuizen en overige medisch specialistische zorg en in de gehandicaptenzorg steeg het verzuim tussen het vierde kwartaal van 2020 en 2019 met 0,9 procentpunt. Het verzuim steeg minder sterk in de universitair medische centra, de geestelijke gezondheidszorg en sociaal werk (tussen 0,1 en 0,3 procentpunt) en alleen in de branche jeugdzorg was sprake van een lichte daling (-0,3 procentpunt).

Veel rook bij brand in slaapkamer aan de De Lamartinestraat in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 15:49

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag 23 maart rond 14.00 uur is brand ontstaan in een slaapkamer van een tussenwoning aan de De Lamartinestraat in Rotterdam. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij.

 

De brandweer wist de brand snel te blussen waarna ze de woning hebben geventileerd. De bewoners met de kinderen kon zichzelf snel in veiligheid brengen. Hoe de brand in de slaap kamer is ontstaan, is niet duidelijk. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in het afhandelen van de schade.

Man doet zich voor als bankmedewerker en steelt duizenden euro's van ouderen

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 16:05

ROTTERDAM - Een man deed zich bij verschillende ouderen voor als bankmedewerker en gaat er vervolgens met hun pinpas vandoor. Waarna hij voor duizenden euro's pinde.

 

Er wordt bij oude mensen ingebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank. Hij geeft aan dat er frauduleuze handelingen worden gepleegd op het bankaccount. Er wordt verteld dat een medewerker langs komt en dat aangever zijn pinpas door midden moet knippen en in een enveloppe moet stoppen. Ook wordt om de pincode gevraagd.

 

Dan komt er iemand aan de deur (terwijl aangever nog steeds in gesprek is met de medewerker aan de telefoon) die haalt de pas op en pint op diverse plekken, Primera, Bruna, automaten in de muur.

 

In totaal is er in deze 4 zaken nu voor bijna 20.000 euro schade.

 

Vragen
Wie herkent de verdachte? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Kleine brand op passagiersschip in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 19:02

ROTTERDAM - Dinsdagavond 23 maart rond 18.10 uur is brand ontstaan op een passagiersschip aan de Rhijnspoorkade in Rotterdam.

 

In een machinekamer was een klein smeulbrandje ontstaan. Uit voorzorg rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft het schip geventileerd.

 

Bij de brand raakte niemand gewond.

Voorlopig geen versoepelingen, lockdown met drie weken verlengd

Gemaakt: Dinsdag, 23 maart 2021 19:18

NEDERLAND - De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

 

Verlenging maatregelen
Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april. Op 13 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Als de cijfers eerder een positief beeld laten zien, dan kan een maatregel ook eerder worden aangepast. Als de cijfers tegenvallen, kan een maatregel eerder worden aangescherpt.

 

Het reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei
Dit betekent: blijf in Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Dit geldt dus ook voor de meivakantie.

 

In april start het kabinet samen met de reis- en vervoerssector met proefreizen naar het buitenland. Die geven inzicht hoe we straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen naar andere landen.

 

Kleine aanpassing van maatregel
Avondklok
Het blijft steeds langer licht. Daarom gaat vanaf woensdag 31 maart de avondklok een uur later in. Dit betekent dat vanaf dat moment iedereen tussen 22.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends binnen blijft. Winkels die vooral levensmiddelen verkopen, mogen dan open zijn tot 21.45 uur. Dit geldt voor bijvoorbeeld supermarkten en afhaallocaties van eet- en drinkgelegenheden.

 

Testen
De verwachting is dat er vanaf midden april corona-zelftesten beschikbaar zijn. In het onderwijs kan daarmee risicogericht en preventief getest worden.

Het kabinet wil dat studenten in het hoger onderwijs zo snel mogelijk weer les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april. Dat kan dan alleen als de besmettingscijfers dit toelaten en als de onderwijsinstellingen de studenten een zelftest kunnen aanbieden.

 

Toegangstesten
Op andere plaatsen zal het gebruik van toegangstesten meer mogelijk kunnen maken. Voordat een evenement of activiteit begint, moet dan een test gedaan zijn. Bij een negatieve uitslag krijgt iemand toegang. Deze kan getoond worden via een app. Op voorwaarde dat de corona-cijfers dit toelaten, worden de komende periode proeven gedaan bij bijvoorbeeld kleinschalige evenementen en activiteiten.

 

Horeca en detailhandel
Tijdens de vorige persconferentie op 8 maart werd gezegd dat terrassen mogelijk voor Pasen open konden en dat er dan ook meer ruimte kwam voor de detailhandel. Dat kon alleen onder de strenge voorwaarden dat het aantal bezette ic-bedden stabiel zou zijn en het reproductiegetal rond de 1 zou blijven. Helaas is dat niet het geval. Er liggen nu 623 mensen met corona op de ic. Het reproductiegetal staat op 1,11. Dit getal laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Bij een reproductiegetal van rond de 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk. Meer weten over deze en andere cijfers? Kijk op het coronadashboard.

 

Vaccineren
Vaccineren is een belangrijke stap naar een samenleving zonder coronamaatregelen. De verwachting is dat vanaf begin juni veel meer mogelijk is, omdat dan een grote groep mensen gevaccineerd is. Volgens de planning heeft in juli 2021 iedereen vanaf 18 jaar, die gevaccineerd wil worden, een eerste prik gehad.

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar avondklokrellen Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 24 maart 2021 15:37

ROTTERDAM - Rechercheurs hielden deze week weer drie verdachten aan op verdenking openlijke geweldpleging tijdens de rellen in Rotterdam van 25 januari jl. Het gaat om 17, 18 en 21-jarige jongens uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

 

De 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel is te zien op de beelden bij vernielingen aan straatmeubilair en het gooien van een scooter op de rijweg.
De 18-jarige Rotterdammer is te zien op de beelden bij de brandstichting van een scooter.
De 21-jarige Rotterdammer is te zien op de beelden bij de vernielingen en brandstichting nabij een container en gooien van stenen richting agenten.

 

Op 25 januari werden bijna zestig verdachten aangehouden. Sinds de start van het onderzoek zijn tot nu toe in totaal vierentwintig verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Meer aanhoudingen worden dan ook verwacht.

Man overleden bij steekpartij in woning aan de Bas Jungeriusstraat in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 25 maart 2021 05:52

ROTTERDAM - Donderdagmorgen 25 maart rond 4.50 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Bas Jungeriusstraat in Rotterdam.

 

De hulpdiensten troffen in een woning een zwaargewonde man aan die was neergestoken. Helaas is, ondanks de inzet van een mobiel medisch team, de man in de woning aan zijn verwondingen overleden. Twee andere personen die ook verwondingen hadden zijn in een ambulance behandeld.

 

De politie heeft 6 personen die in de woning aanwezig waren aangehouden en doet verder onderzoek naar het steekincident.

Politie zoekt getuigen van steekincident op het Visserijplein

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 15:16

ROTTERDAM - Zondagmiddag 14 maart werd een 54-jarige Rotterdammer op de hoek Grote Visserijstraat en Visserijplein meerdere keren gestoken door een andere man. De politie spreekt graag met mensen die informatie hebben, waaronder getuigen uit de Turkse gemeenschap.


Even voor 16:30 uur ging er vermoedelijk een ruzie vooraf aan het steekincident, waarbij het slachtoffer meerdere steekwonden in zijn been en zij opliep. De Rotterdammer is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Toegesnelde agenten startten direct een onderzoek in de omgeving en spraken meerdere getuigen, maar het heeft nog niet tot de aanhouding van een verdachte geleid.

 

Signalement
De getuigen die agenten tot nu toe spraken beschrijven de dader als een licht getinte man van ongeveer 50 jaar oud. Hij was rond 1.60 meter lang en had grijs haar. Hij droeg een donkere jas, blauwe broek en zwarte sneakers.

 

Heeft u informatie?
De politie spreekt graag met getuigen. Omdat het slachtoffer een Turkse achtergrond heeft, spreken we ook graag met getuigen uit de Turkse gemeenschap. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie? Laat het ons weten via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

Gewapende overval op winkel aan de Oude Binnenweg

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 16:27

ROTTERDAM - Donderdagochtend 25 maart rond half elf werd er een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. De politie is direct een onderzoek gestart en kan de hulp van getuigen daarbij goed gebruiken.


Rond half kwam de melding binnen bij de politie van de eigenaar van de winkel dat hij kort daarvoor was overvallen. Een man dwong hem onder bedreiging van een wapen gedwongen geld af te geven, waarna hij de winkel verliet.

 

Er is direct een onderzoek gestart, agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de mogelijke overvaller. Daarnaast zijn er camerabeelden veilig gesteld en opgevraagd uit de omgeving van de winkel. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die donderdagochtend rond half elf iets hebben gezien. Om informatie te delen kun je bellen met 0900-8844, of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Belastingdienst stuurt brief over fraudesignalering aan 240.000 belastingplichtigen

Gemaakt: Vrijdag, 26 maart 2021 19:14

NEDERLAND - Ongeveer 240.000 belastingplichtigen krijgen de komende maanden van de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen te horen dat hun gegevens in de zogeheten fraudesignaleringsvoorziening (FSV) hebben gestaan. De eerste 2000 krijgen nog deze maand het bericht, waarin de Belastingdienst spijt betuigt voor het gebruik van dit systeem dat niet aan de privacywet AVG voldeed. De overige brieven worden, tot eind juni, in twee zendingen verstuurd.

 

In de brief legt de Belastingdienst onder meer uit wat FSV was en waarvoor het werd gebruikt. De meeste mensen hebben van deze registratie geen gevolgen ondervonden. Bij een nog onbekend aantal is mogelijk een verzoek om een betalingsregeling of minnelijke schuldsanering automatisch afgewezen omdat zij in FSV stonden. Zij worden in de brief opgeroepen zich te melden. Ook als zij zich niet hebben gemeld en nader onderzoek door de Belastingdienst wijst uit dat zij onterechte nadelige gevolgen hebben ondervonden van vermelding in FSV, krijgen zij later een tweede brief.

 

Niet iedereen die in het systeem was opgenomen krijgt een brief. De ouders in de hersteloperatie kinderopvangtoeslag krijgen in plaats van een brief bericht van hun persoonlijke zaakbehandelaar. Ook in situaties waarin de (fiscaal)-juridische, toezicht- of opsporingsbelangen zwaar wegen, gaat er geen bericht uit.

 

Met de brievenactie voert het kabinet de motie-Marijnissen uit, die oproept om iedereen die in FSV stond te informeren. Dat kan niet ineens, omdat het risico te groot is dat mensen die vragen hebben over de brief dan niet goed genoeg geholpen kunnen worden. Daarom is gekozen voor een gespreide verzending.

 

FSV was een systeem waarin risicosignalen werden opgeslagen. Dat kon gaan om signalen van mogelijke fraude maar ook om andere signalen die als risicovol werden beschouwd, zoals hoge reiskosten als iemand dichtbij zijn werk woonde. Het gebruik van FSV voldeed niet aan de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), omdat te veel medewerkers toegang hadden en de gegevens hierin te lang werden bewaard.

 

FSV is begin 2020 uitgezet.

Vannacht gaat de zomertijd in: 's avonds een uurtje langer licht

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 15:42

NEDERLAND - In het vóórjaar gaat de klok een uur vóóruit. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart wordt de klok om 2.00 uur een uur vooruit gezet naar 3.00 uur. En dat betekent: één uurtje korter slapen, maar ook 's avonds één uurtje langer licht.

 

In Nederland is de zomertijd ingevoerd in 1977 met als idee dat door langer daglicht er minder energieverbruik is voor verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden en niet bewezen. Het verzetten van de klok heeft volgens verschillende onderzoeken een nadelig effect op onze biologische klok en onze spijsvertering.

 

Ongeveer 70 landen verzetten twee keer per jaar de klok. De zomertijd in de Europese Unie loopt van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

 

De Europese Commissie wil af van het 2x per jaar verzetten van de klok en wil of alleen wintertijd of alleen zomertijd. Wat vind jij? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Vrouw neergestoken op de Tandwielstraat in Rotterdam Zuid

Gemaakt: Zondag, 28 maart 2021 17:09

ROTTERDAM - Een vrouw is zondagmiddag 28 maart op de Tandwielstraat in Rotterdam Zuid in haar rug en arm gestoken. De steekpartij vond plaats appartementencomplex de Startmotor. Drie personen een vrouw en twee mannen zijn ter hoogte van het Zuidplein in een auto aangehouden.

 

Het slachtoffer is met niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een ter plaatse gekomen traumateam hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

 

De politie vermoedt dat er aan de steekpartij een ruzie vooraf is gegaan. Medewerkers van de Forensische Opsporing doen ter plaatse onderzoek.