Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:27:42 Ambu 17164 Lede 3075HJ Rotterdam Rottdm Bon 93096 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-164
woensdag 17 juli 2019

Archief

Vier mannen aangehouden voor mishandeling in parkeergarage Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 16:42

ROTTERDAM - De politie heeft begin deze week vier mannen aangehouden voor de mishandeling van een 24-jarige man uit Den Haag in een Rotterdamse parkeergarage op 1 december 2018.


De vier aangehouden mannen zijn afkomstig uit Rotterdam (23), Hendrik Ido Ambacht (20), Schiedam (24) en Capelle aan den IJssel (22).

 

De mishandeling vond plaats op 1 december vorig jaar rond 23.45 uur in een parkeergarage aan het Beursplein in Rotterdam. Het slachtoffer was met een vriend en vriendin uit in Rotterdam. Terwijl de vriend en vriendin nog bij de parkeerautomaat stonden, liep het slachtoffer alvast naar de auto.

 

Scheldend omdat hij kort daarvoor bij een café geweigerd was, liep het slachtoffer door de parkeergarage. De vier mannen, die ook in de parkeergarage waren, hoorden dit. Eén van de mannen gaf het slachtoffer een fikse kopstoot. Zijn vrienden die hem te hulp snelden, werden ook bedreigd door een andere man uit de groep. Vervolgens gingen de mannen er samen in een auto vandoor.

 

Het slachtoffer gaf aan dat zijn geaardheid mogelijk een rol heeft gespeeld bij de mishandeling. In het verhoor heeft de politie de verdachten hier uitgebreid naar gevraagd. Op basis van deze informatie bepaalt het OM of er sprake was van een mishandeling met een discriminatoir aspect.

 

De vier mannen zitten vast en zijn verhoord.

Wie loste er schoten in de Johan Idastraat?

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 17:34

ROTTERDAM - Getuigen meldden vrijdagochtend dat er was geschoten op een geparkeerde auto in Rotterdam-Noord. Ook bleek een woning aan de Meester Willemstraat te zijn beschoten. Niemand raakte gewond. De politie startte meteen een onderzoek en vraagt getuigen of mensen die meer informatie hebben om zich te melden.


De dag was nog maar net begonnen, toen er om 09.45 uur een auto stopte op de Johan Idastraat. Een inzittende loste schoten op een geparkeerd staande auto, die flink beschadigd raakte. Even later trof de politie ook kogelgaten in een huis aan de Meester Willemstraat, het verlengde van de Johan Idastraat. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de schietincidenten. Getuigen zijn gehoord, camerabeelden veilig gesteld en sporenonderzoek verricht. De politie vraagt nog steeds getuigen om zich te melden als zij nog niet met de politie hebben gesproken.

 

Getuigenoproep
De auto van waaruit werd geschoten, was volgens getuigen mogelijk een Audi en donker van kleur. Het is onbekend hoeveel personen erin zaten. Via de Johan Idastraat reed de auto mogelijk door naar de Meester Willemstraat. Alle informatie is welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven naar 0800-7000.

Vierde aanhouding in liquidatiezaak Willem Ruyslaan

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 16:46

ROTTERDAM - Een vierde verdachte is vandaag aangehouden in de liquidatiezaak aan de Willem Ruyslaan. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 64-jarige Rotterdammer Moon Tong Choi uit China. Drie weken geleden hield de politie een eerste verdachte aan, twee weken terug een tweede, en vorige week een 28-jarige Rotterdammer als derde. De eerste twee arrestanten zijn 23-jarige Rotterdammers. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis.


Op woensdag 17 oktober 2018 werd om 10.55 uur, vlak voor de kruising Willem Ruyslaan met de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen, Choi neergeschoten. Hij zat in de auto, toen een man op een motorscooter hem van dichtbij onder vuur nam. Hij raakte levensbedreigend gewond en overleed een week later in het ziekenhuis. Zijn bijrijder bleef ongedeerd. De dader ging er op een scooter vandoor in de richting van de Kralingse Zoom. Op de 's-Gravenweg ging hij onderuit en vervolgde zijn vlucht te voet. Hiervan zijn camerabeelden online gezet en getoond in Opsporing Verzocht.

 

Informatie
Ook al is het even geleden, nog steeds is informatie over het schietincident van harte welkom. Het slachtoffer was een bekende van de politie en gelet op de aard van het incident wordt er serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele (drugs)milieu. Tips of informatie kunt u nog steeds doorgeven. Bel met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 079-3458999. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt met speurhonden naar sporen na schietincident Overschieseweg

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 16:50

ROTTERDAM - Bij een schietincident in de nacht van zondag op maandag raakte een 39-jarige Schiedammer gewond. Vrienden brachten hem met een schotwond naar het ziekenhuis. Uit gesprekken met het slachtoffer blijkt dat het incident waarschijnlijk rond 03.00 uur heeft plaatsgevonden aan de Overschieseweg. De politie roept mensen op die getuige waren van het incident of meer informatie hebben om contact op te nemen.

 

Maandag werd er uitgebreid onderzoek verricht op de plek waar het incident heeft plaatsgevonden. Onder andere met speurhonden werd gezocht naar sporen.

 

De politie komt graag in contact met mensen die daar  afgelopen nacht waren en iets is opgevallen, die beelden hebben waar mogelijk de betrokkenen opstaan, of die andere informatie willen delen. Bel 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven: 0800-7000.

Deel buit en wapen aangetroffen in woning marktplaatsberovers

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 17:38

ROTTERDAM - Maandagmorgen 25 februari zijn een 21-jarige Rotterdammer en een 16-jarig meisje uit Pijnacker aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij twee straatroven na een Markplaats-deal in Rotterdam-Zuid. In januari dachten twee mannen van 28 en 35 jaar een goede telefoondeal te sluiten via Marktplaats, er was een normale prijs afgesproken en het contactpersoon leek betrouwbaar. Ze spraken af op de Oldehagen in Rotterdam waar ze, onder bedreiging van een mes, hun telefoons en contant geld moesten afstaan.

 

Op vrijdagavond 18 januari ging een 28-jarige Hagenaar naar de Oldehagen in Rotterdam-Zuid. Hij had via Marktplaats zijn smartphone te koop aangeboden. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plaats werd hij door de verdachte bedreigd met een groot mes. Een week later, op zaterdag 26 januari overkwam een 35-jarige Rotterdammer nagenoeg hetzelfde. Hij leek de gelukkige bieder van een telefoon op Marktplaats. Met €300,- op zak ging hij naar hetzelfde adres om de smartphone te kopen en werd daar eveneens onder bedreiging van een mes gedwongen zijn smartphone en portemonnee af te staan.

 

Omdat de plek van de beroving en de werkwijze van de dief zo sterk overeenkwam, vermoedde de politie dat ze met dezelfde dader te maken had. Dit markeerde de start van een knap staaltje digitaal speurwerk door het rechercheteam. De wijkagent die actief is in dit deel van de Rotterdamse wijk IJsselmonde, speelde ook een belangrijke rol bij het vinden van de verdachte. Hij herkende de verdachte aan de hand van de omschrijving van de slachtoffers.

 

In de woning van de 21-jarige verdachte is zowel het wapen als een deel van de gemaakte buit, waaronder de smartphones en een portemonnee inclusief het ID-bewijs van één van de slachtoffers, aangetroffen. De betrokkenheid van de andere verdachte in deze zaak wordt nog onderzocht.

 

Bent u ook actief als (ver)koper op Marktplaats?
Marktplaats is veilig om te gebruiken. Let wel altijd goed op wie op uw advertentie reageert en maak het kwaadwillende zo moeilijk mogelijk.

  • Spreek af op een openbare plek zoals een winkelcentrum of restaurant.
  • Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper. (Hoe lang is de (ver)koper bijvoorbeeld actief?)
  • Gebruik zoveel mogelijk de contactfunctie van Marktplaats en niet WhatsApp
  • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo.

Grote uitslaande brand in bedrijfspand Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 20:05

SCHIEDAM - Op dinsdagavond 26 februari is er een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand in Schiedam. De brandweer werd rond twintig voor acht opgeroepen om zich met spoed naar de hoek van de Nieuw-Mathenesserstraat en de Van Cleeffstraat te begeven. Eenmaal ter plaatse bleek hier een grote uitslaande brand te woeden in meerdere loodsen. De brandweer heeft zeer groot opgeschaald en is met meerdere voertuigen onderweg en al ter plaatse. Ook hebben de hulpdiensten GRIP 1 afgekondigd, dit is voor de communicatie tussen de verschillende ingezette hulpdiensten.

 

Voor zover nu bekend zit in het getroffen pand onder andere een bandenhandel, er staan mogelijk gasflessen in. Inmiddels is er al een deel van het gebouw ingestort en hebben geparkeerde voertuigen, zoals een bakwagen, ook vlam gevat. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Twee verdachten aangehouden na schietpartij Pascalweg

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:51

ROTTERDAM - Dinsdagavond rond half negen zijn er meerdere schoten afgevuurd op de Pascalweg in Rotterdam. De politie heeft twee mannen van 45 en 47 jaar uit Rotterdam aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

 

Rond half negen kwamen er meerdere meldingen binnen van een schietpartij. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij op straat meerdere hulzen aan en was er onder meer een kogelinslag te zien in de ruit van een woning. Ter plaatse is de politie gestart met het sporenonderzoek en horen van getuigen. De politie heeft later die avond twee mannen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zitten nog vast en zullen later vandaag worden verhoord.

 

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt de aanleiding en achtergronden van de schietpartij en vraagt mensen die iets gezien hebben of in het bezit zijn van camerabeelden zich te melden. Heeft u gisteravond iets opvallends gezien, was u rond het tijdstip van de schietpartij of kort erna in de buurt van de Pascalweg of beschikt u over camerabeelden? Bel dan met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan door te bellen met 0800-7000.

Meerdere prenten voor asociaal rijgedrag voor Rotterdammer (25)

Gemaakt: Donderdag, 28 februari 2019 17:49

ROTTERDAM - Op de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam kreeg een 25-jarige Rotterdammer maandagmiddag meerdere prenten voor asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Hij maakte deel uit van een trouwstoet die voor veel overlast zorgde in de wijk.


Agenten kregen meldingen dat in de omgeving van de Crooswijkseweg, via de Boezemweg, in de richting van de Maasboulevard meerdere auto's de verkeersregels met voeten traden. Ze gaven geen richting aan, bleven staan bij groen licht, reden langzamer dan het overige verkeer en toeterden hinderlijk.

 

Een van de bestuurders die opviel was de 25-jarige man uit Rotterdam. Ook hij maakte geen gebruik van zijn richtingaanwijzers, haalde rechts in, gebruikte onnodig zijn waarschuwingslichten en bleef stilstaan waar dat niet mocht. Op de vordering van de agent om door te rijden weigerde hij dat. Op dat moment besloot de agent hem te bekeuren.

 

Gevaar voor verkeer en omgeving
Regelmatig zien en horen we dat mensen feestelijke gebeurtenissen vieren met een stoet auto's, zoals een bruiloftsstoet. De deelnemers worden er blij van, maar omstanders en medeweggebruikers storen zich er vaak aan. Tot op zekere hoogte horen deze stoeten bij de samenleving en moet er ruimte zijn voor spontaniteit en tradities. Maar we zien de afgelopen jaren dat deelnemers vaker grensoverschrijdend, asociaal en gevaarlijk gedrag laten zien. Dat levert meer dan ergernis op; namelijk gevaar voor het verkeer en de omgeving. Tegen de uitwassen treden wij daarom op.

Vader en zoon overvallen in woning aan de Peitkreek

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 17:09

ROTTERDAM - Twee mannen zijn vannacht in hun woning aan de Peitkreek overvallen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


Rond half vier vannacht schrok de 56-jarige bewoner wakker van een overvaller die met een mes naast zijn bed stond. De overvaller dwong hem mee te komen naar een andere kamer, waar op dat moment ook zijn 23-jarige zoon zat. De overvallers hebben vader en zoon vervolgens vastgebonden en daarna is de woning doorzocht.

 

Direct na de woningoverval is de politie in de buurt een onderzoek gestart. Dat heeft vooralsnog niet geleid tot de aanhouding van de overvallers. Het buurtonderzoek gaat vandaag verder. Daarbij wordt onder meer gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn in de buurt.

 

Getuigen gezocht
In het onderzoek naar de woningoverval betrekt de politie ook een beroving die in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari is gepleegd op station Lombardijen. De 56-jarige bewoner van de woning aan de Peitkreek is die nacht namelijk beroofd van zijn tas. De mogelijkheid bestaat dat er een verband is tussen deze twee zaken.

 

De politie vraagt mensen die afgelopen nacht iets gezien of gehoord hebben of beschikken over camerabeelden om contact op te nemen via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Was u in de nacht van 23 op 24 maart in de buurt van station Lombardijen en is u iets opgevallen? Ook dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Fietser bedreigt en mishandelt wegwerkers omdat hij moet afstappen

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 17:16

ROTTERDAM - Een fietser vond het donderdagmiddag zo onverteerbaar dat hij door wegwerkzaamheden op de Blaak af moest stappen, dat hij twee wegwerkers de huid vol schold. Hij kwam even later zelfs terug met een kompaan, om de wegwerkers te bedreigen en te mishandelen. De politie kon de kompaan aanhouden en hoopt met hulp van getuigen ook de fietser snel in te kunnen rekenen.


Twee mannen waren donderdagmiddag met wegwerkzaamheden bezig op de Blaak. Door de werkzaamheden waren fietsers genoodzaakt om de bus van de mannen heen te rijden en hun weg deels te vervolgens over de rijbaan. Zo ook de man die rond 16.00 uur kwam aanfietsen. Hij stopte bij de bus van de wegwerkers en zette het direct op een schelden. De mannen vroegen de fietser door te rijden. Dat deed hij uiteindelijk ook. Maar een half uur later kwam hij terug. En hij had iemand meegenomen. De fietser sloeg een van de wegwerkers met een fietsslot in zijn gezicht. Zijn kompaan bedreigde de ander met een mes.

 

Op het moment dat de slachtoffers omstanders om hulp riepen, besloot de fietser er vandoor te gaan. Zijn maat rende hem achterna, maar een van de wegwerkers was sneller. Hij wist de man vast te houden en even later over te dragen aan de politie. Die hield de 46-jarige Rotterdammer aan.

 

De politie doet onderzoek naar de andere verdachte. Het gaat om een man van ongeveer 50 jaar oud met een mager postuur en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg zijn zwart/grijze haar in een staartje, was donker getint en had opvallend veel putjes in zijn wangen. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en halflange oranje jas met een bedrijfsnaam erop. Ook had hij een kleine zwart met witte rugzak bij zich. Heeft u iets gezien van de mishandeling? Weet u wie de fietser is, of heeft u andere bruikbare informatie. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Rotterdammer (28) opgepakt voor seksueel misbruik van 24-jarige vrouw

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 18:10

ROTTERDAM - Een 28-jarige Rotterdammer is deze week aangehouden voor seksueel misbruik van een 24-jarige Rotterdamse. De man is vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Toch zoekt de politie nog getuigen.


Zaterdag 23 februari werd het slachtoffer, tegen haar wil, op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van een horecagelegenheid in een auto meegenomen. Kort daarna vond het misbruik plaats. Uit onderzoek is gebleken dat op dát moment diverse taxichauffeurs en een groepje jonge vrouwen op de plaats stonden waar het slachtoffer in de auto werd meegenomen. De rechercheurs willen graag in contact komen met deze getuigen.

 

Mocht u anderszins over informatie beschikken dat betrekking heeft op dit misdrijf belt u dan met 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Politie Rotterdam houdt scootercontrole na klachten bewoners

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:43

ROTTERDAM - Bewoners uit Rotterdam-Noord klaagden al langer over asociaal rijgedrag van brommerbestuurders. Agenten gaven hier gehoor aan en zetten vrijdag ruim 30 brommers en scooters langs de kant.


De controle richtte zich met name op asociaal rijgedrag; over de stoep en te hard rijden voerden de boventoon. Afgelopen vrijdag van 15.30 tot 19.00 uur werd de controle uitgevoerd vanaf het Van Alkemadehof. Zeven scooters reden te hard, de hoogst gemeten snelheid was 80 km/ uur bij een toegestane snelheid van 45 km/ uur. Vier mensen reden vrolijk rond zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Eén voertuig bleek niet verzekerd, twee bestuurders negeerden een stopteken: één voor door rood rijden en één voor het rijden op de stoep. Allebei werden ze alsnog gepakt en bekeurd.

 

Een bestuurder maakte het zo bont qua rijstijl dat hij is aangemeld om een rijvaardigheidscursus te volgen bij het CBR. Een andere scooter werd in beslag genomen, omdat er was geknoeid met het chassisnummer. Mogelijk is het voertuig door een misdrijf verkregen, dit wordt onderzocht. Agenten hielden deze verkeerscontrole omdat er veel bewoners uit Crooswijk en het Oude Noorden klachten hadden over het asociale rijgedrag. Dit was de eerste controle, maar zeker niet de laatste.

Schatgraver in Hoek van Holland aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:51

HOEK VAN HOLLAND - Een agent tipte woensdag 27 februari in zijn vrije tijd zijn collega's toen hij een man op de Prins Hendrikweg in Hoek van Holland in de bosjes zag rommelen, iets zag opgraven en in zijn binnenzak zag stoppen. In het pakje dat de Roemeen uit de aarde had opgediept, bleek 8500 Engelse pond te zitten. In de cabine van zijn vrachtwagen zaten twee Aziatische dames die zich niet konden legitimeren. De 39-jarige chauffeur is aangehouden op verdenking van witwassen en mensenhandel.


De agent, die op dat moment niet in dienst was, zag de man op de Prins Hendrikweg in en uit de bosjes glippen en schichtig weglopen. Hij waarschuwde zijn collega's, die de man onderschepten op het Brinkplein. Hij verklaarde dat er geld in het pakje zet, maar kon op dat moment, ook vanwege de taalbarrière, geen verklaring geven over het bedrag en waarom dat zo verpakt en verstopt was. Vanwege het bedrag en de onduidelijkheden werd de man aangehouden op verdenking van witwassen.

 

Mensenhandel
Een onderzoek in en om zijn vrachtwagen leverde geen bijzonderheden op. Tot ze de volgende dag weer bij de wagen kwamen om hem te verplaatsen. Toen bleken er in de cabine twee Aziatische vrouwen te zitten. Zij konden zich niet legitimeren en zijn eveneens gearresteerd. De verdenking van de Roemeen werd uitgebreid met mensenhandel. De vrouwen hebben asiel aangevraagd en de verdachte is vandaag voorgeleid en in bewaring gesteld.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Rotterdammer (16) meldt zich bij politie voor wapenbezit

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:47

ROTTERDAM - Hoewel het vuurwapen onder zijn matras weg was, sliep een 16-jarige jongen uit Rotterdam niet rustig. De politie zat hem en zijn familie namelijk op de hielen voor zijn wapenbezit. Woensdag meldde de Rotterdammer zich op het politiebureau. Agenten hielden hem aan.


Uit onderzoek dat rechercheurs eerder verrichten, kwam naar voren dat de verdachte vermoedelijk in het bezit was van een vuurwapen. In februari doorzochten agenten de woning van de jongen in de Rotterdamse wijk Midden-Schieland. Daar vonden ze, onder zijn matras, inderdaad een vuurwapen. Dat namen ze in beslag. De jongen zelf was echter niet thuis. De politie haalde alles uit de kast om hem te vinden. Blijkbaar werd het hem te heet onder de voeten, want woensdag kwam hij uit eigen beweging naar de politie.

 

Wapens
Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar.

Politie zet dealers in Zuidwijk buitenspel

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 16:11

ROTTERDAM - In een woning in de Rotterdamse wijk Zuidwijk zijn een stroomstootwapen en harddrugs aangetroffen. Een 41-jarige Rotterdammer, de hoofdbewoner van het pand, en een 50-jarige man zijn aangehouden. Zij zitten nog vast.

 

De politie had sterke aanwijzingen dat er vanuit de woning gedeald werd. Op donderdagavond ging de politie de woning binnen. Bij het zoeken werd er in een keukenkastje en na fouillering van de aanwezige mannen harddrugs aangetroffen. In de woonkamer lag ook een stroomstootwapen. In een andere kamer trof de politie een geldtelmachine aan.

 

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex. De aangetroffen verdovende middelen werden in beslag genomen.


Aanpak drugsoverlast
Deze actie past in het beleid van de Rotterdamse politie om snel op te treden tegen overlast die veroorzaakt wordt in en rond drugspanden. Onlangs nog werden er in hetzelfde stratenblok twee hennepkwekerijen opgerold. Bij de aanpak tegen drugsoverlast werkt de politie samen met o.a. woningbouwverenigingen en de gemeente Rotterdam.

 

Sluiting woning
Er wordt een zogenaamde bestuurlijke rapportage opgemaakt om de gemeente te informeren over de gebeurtenissen. Op grond van zo'n rapportage kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen, zoals de tijdelijk sluiting van het pand. Als dat lukt blijft de huurwoning aan de Bronkhorst drie maanden dicht.

Man in hoofd gestoken op de Witte de Withstraat in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 16:32

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam zoekt getuigen van een steekincident dat op 8 maart plaatsvond, waarbij twee gewonden vielen.


Rond 21.20 uur zaten drie mannen in een geparkeerde auto op de Witte de Withstraat toen een vierde man naar hen kwam toe lopen en direct met een van de inzittenden ruzie begon te maken. De mannen stapten uit en één van hen, een 43-jarige Rotterdammer, werd op de Witte de Withstraat ter hoogte van de Kromme Elleboog een paar keer in zijn hoofd gestoken. Een andere inzittende, 38-jarige man uit Rotterdam, liep een wond in zijn hand op. Beide slachtoffers waren aanspreekbaar en zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. De derde inzittende van de auto bleef ongedeerd. De verdachte wist te ontsnappen door hard weg te rennen.

 

Was u getuige? Bel de politie
De dader was een man van ongeveer 1.80 m lang met een getinte huidskleur en een blauwe jas. De politie doet onderzoek naar de toedracht en zoekt getuigen van de steekpartij. Zag u het steekincident gebeuren en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan 0900-8844, vraag naar de recherche van district Rotterdam-Stad en deel uw informatie. Blijft u liever anoniem: bel dan met 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van overval op Kruidvat Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 18:52

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam zoekt getuigen van overval op een Kruidvat-filiaal die op 9 maart plaatsvond.

 

Rond 16.51 uur kwam een onbekende man de winkel aan het Marinus Bolkplein binnen en eiste onder bedreiging van een wapen geld. Hij kreeg echter, ondanks herhaaldelijke dreigingen niets en ging er zonder buit in onbekende richting vandoor. Tijdens de overval was de winkel open en waren er meerdere klanten aanwezig, maar er raakte gelukkig niemand gewond.

 

Signalement
De dader was een kleine, lichtgetinte man met een baardje, die een langere donkere jas droeg. Hij droeg een zwarte sjaal en een vermoedelijk blauw petje.

 

Bel de politie
Heeft u de overval zien gebeuren of de dader er voor of erna nog gezien? Of heeft u andere informatie die de politie helpt in het onderzoek naar de dader? Bel dan de politie op 0900-8844 en geef uw informatie door. Wie liever anoniem blijft, belt met 0800-7000.

Politie zoekt overvallers restaurant Katendrechtse Lagendijk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:15

ROTTERDAM - Eigenaren van een restaurant zijn afgelopen woensdagavond na sluiting beroofd van hun spullen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.


Het was inmiddels half twee in de nacht toen het echtpaar hun restaurant afsloot. Bij het naar buitengaan kwamen er twee mannen op hen afrennen en probeerden hun tassen af te pakken. Bij de man lukte dat niet. De tas van de vrouw wisten ze wel te bemachtigen. De politie, die er snel was, startte meteen een onderzoek. Helaas nog zonder resultaat. Daarom hoopt de politie op getuigen die meer informatie hebben en misschien aan de hand van de signalementen de mannen (her)kennen.

 

Signalement daders
Een van de mannen is 1.80 meter en droeg een zwarte jas en broek. De andere man is iets kleiner, 1.60 meter en droeg ook louter zwarte kleding. Beiden hadden een capuchon op. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie over deze overval? Bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft, met 0800-7000.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Vrachtwagen schiet vanaf de A16 bij Rotterdam en neemt een personenauto mee

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 22:44

ROTTERDAM - Op maandagavond 11 maart zijn de hulpdiensten even voor 22:00 uur massaal opgeroepen voor een ongeval met een tankwagen nabij het Texaco tankstation aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam.

 

Er werd al snel opgeschaald naar 'grote hulpverlening' en GRIP 1'. De vrachtwagen is vanaf de afrit van de A16 doorgeschoten via een sloot op het terrein van het Texaco tankstation tot stilstand gekomen. Daarbij heeft de vrachtwagen een personenauto vanaf de A16 meegenomen. Deze zou volgens de brandweer onder de vrachtwagen liggen. Hoe het met deze bestuurder is is nog onduidelijk. De vrachtwagenchauffeur is door de brandweer bevrijdt en naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De vrachtwagen vervoerde een gevaarlijke stof. De tank van de vrachtwagen is niet lek geraakt tijdens het ongeval.

 

Update

De chauffeur van de tankwagen is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Eén persoon is overleden, het betreft een 21 jarige man uit Rotterdam.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Jongens overvallen winkel Gruttostraat met stok

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:59

ROTTERDAM - Onder bedreiging van een stok eisen twee jongens donderdagochtend geld en sigaretten in een winkel aan de Gruttostraat. Als ze hun buit in hun tassen gestopt hebben, verlaten ze rennend de winkel. Een klant rent ze nog achterna, maar helaas tevergeefs.


Gehuld in zwarte kleding met capuchons over hun hoofden stappen ze rond 9.00 uur 's morgens de 'gemakswinkel' binnen. Achter de balie staat een medewerkster. Ze bedreigen haar met een stok en vullen hun tassen met geld en sigaretten. Als zij de winkel uit rennen, zet een klant de achtervolging in. Hij weet de daders een stuk te volgen, maar uiteindelijk verliest hij ze uit het oog. Dankzij de klant is een stuk van de vluchtroute bekend. De route en winkel worden grondig onderzocht op sporen.

 

Vluchtroute
Vanaf de Gruttostraat renden de jongens via de Lepelaarssingel naar de De Buijserlaan gegaan. Vanaf daar zijn ze waarschijnlijk door de omgeving Ebenhaëzerstraat, 1e en 2e Carnissestraat gegaan. De politie komt graag in contact met mensen die in deze omgeving de twee jongens hebben gezien. Zij worden omschreven als vermoedelijk 17 à 18 jaar oud, geheel in het zwart gekleed, met capuchons, licht getint en met een zwarte tas. Heeft u een camerasysteem in één van deze straten en zijn deze twee jongens hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek. U kunt uw tips doorgeven via 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, bel dan M. via 0800-7000.

 

Update

Agenten kamden het gebied rond de vluchtroute uit en vonden spullen, vermoedelijk van de overvallers. Dit leidde aan het begin van de middag tot de aanhouding van een 16-jarige Rotterdammer.

Overval op sigarettenwinkel mislukt

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 18:28

ROTTERDAM - Een overval op een sigarettenwinkel op de Willem Buytewechstraat is mislukt. De verdachte eiste geld maar kreeg niets. Hij ging er weer vandoor. De poging overval gebeurde op woensdagmiddag rond 17.00 uur.


De verdachte van begin 20 jaar kwam de winkel binnen en dreigde met een groot mes. De 67-jarige eigenares drukte direct het alarm in en waarschuwde haar man. Op dat moment rende de donker geklede overvaller weg.

 

De politie zocht nog in de buurt maar vond de overvaller niet meer. Heeft u informatie over de verdachte, geef dat dan door via het telefoonnummer 0900-8844.

Lichaam aangetroffen in water aan de Willingestraat in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 18:55

ROTTERDAM - Op donderdag 14 maart zijn de hulpdiensten rond 17:50 uur uitgerukt voor een stoffelijk overschot in het water aan de Willingestraat in Rotterdam.

 

De politie is op dit moment bezig met een onderzoek. Het is nog onduidelijk of het om een misdrijf gaat. Het lichaam ligt op de kade.

Politie doet grote vangst Rotterdam Zuid: flink geldbedrag, drugs en wapens

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:21

ROTTERDAM - Naar aanleiding van ontvangen informatie over een mogelijke verdachte van witwassen en drugshandel heeft de politie een 59-jarige man en 56 -jarige vrouw aangehouden. En niet zonder succes, op zijn verblijfplaats aan de Burghsluissingel troffen agenten een geldbedrag van ruim €20.000,- en een ruime hoeveelheid verdovende middelen waaronder ongeveer 250 XTC-pillen en 12g heroïne aan.


Vervolgens zijn agenten het woonadres van de Rotterdammer aan de Slinge binnen gestapt, aldaar werd onder andere een vuurwapen, pepperspray, losse munitie, drugs, versnijdingsmiddelen en nog meer contant geld in beslag genomen. De twee familieleden, een 34-jarige vrouw en 26-jarige man waren aanwezig in het pand en werden aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen.

Drie verdachten van bedrijfsinbraken aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:35

ROTTERDAM - In een lopend onderzoek hield de politie deze week drie Rotterdammers aan op verdenking van het plegen van meerdere bedrijfsinbraken. Ze zitten vast.


De recherche startte een onderzoek naar aanleiding van meerdere bedrijfsinbraken in Rotterdam en omliggende gemeenten als Zuidplas en Bergschenhoek. De inbrekers waren vooral uit op de inhoud van de kassa's van de bedrijven. De jonge verdachten, in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, worden verhoord en het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vader verdacht van doodsteken dochter (8) in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 16 maart 2019 01:59

ROTTERDAM - Agenten hebben een 41-jarige man uit Hoogvliet aangehouden bij het Maasstad Ziekenhuis. Hij wordt er van verdacht zijn 8-jarige dochter om het leven te hebben gebracht vermoedelijk in het ziekenhuis.


De man was eerder in het ziekenhuis maar was met zijn dochter weer weggegaan. Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat zij zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Agenten startte direct een uitgebreid onderzoek naar de man. De man meldde zichzelf rond 21.30 uur bij het ziekenhuis. Hij vertelde waar zijn dochter in het ziekenhuis lag. Agenten vonden het zwaar gewonde meisje. Reanimatie en een spoedoperatie mocht helaas niet meer baten.

 

Er is op dit moment nog veel onduidelijk. Agenten doen uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis en bij woning van verdachte. De verdachte zit vast en wordt verhoord.