Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:14:00 (dia: Ja) Ambu 17113 Acacialaan 3053ZB Rotterdam Rottdm Bon 151457 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-113
maandag 30 november 2020

Archief

Rotterdamse rapper die in videoclip optrad met wapens en messen veroordeeld tot 50 uur taakstraf

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 17:15

ROTTERDAM - Een 17-jarige jongen uit Rotterdam, die eind januari werd opgepakt, omdat hij in een videoclip optrad met wapens en messen, is dinsdag 7 juli veroordeeld tot 50 uur taakstraf. Samen met een medeverdachte verscheen de jongen in de clip die rond ging op social media.


Op 31 januari viel de politie twee woningen binnen en hield beide jongens aan. Toenmalig politiechef Hans Vissers van de politie-eenheid Rotterdam destijds: "Dat jongeren met rappen en rapmuziek bezig zijn, is prima. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, is onacceptabel. Vandaar ook dat we direct geacteerd hebben toen we deze video's onder ogen kregen. We hebben in de driehoek (Politie, OM en Burgemeester) afgesproken voortaan direct op dit soort filmpjes te reageren als we daar kans toe zien. De ernst en risico's vragen om een zeer actieve houding van de politie en alle andere partners als jeugdwerk, scholen en gemeente."


De tweede verdachte, ook 17-jarige Rotterdammer, moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig ongeval in Hoogvliet Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:50

HOOGVLIET ROTTERDAM - Vrijdagmiddag 10 juli rond 15.30 uur vond een ernstig ongeval plaats op de Groene Kruisweg in Hoogvliet-Rotterdam.

 

Een motorrijder is bij de rotonde de macht over het stuur verloren en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De man raakte hierbij zwaargewond. Omstanders hebben eerste hulp verleend, waarna het ambulancepersoneel het daarna overnamen. Het traumateam werd ingezet om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Onderzoek naar het eenzijdige ongeval moet de toedracht uitwijzen. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval. De weg tussen de Spijkenisserbrug en het winkelcentrum in Hoogvliet was even afgesloten.

Traumahelikopter landt naast A15 in Rotterdam voor ernstig ongeval met motorrijder

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 19:18

ROTTERDAM - Vrijdagavond 10 juli rond 18.40 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de rijksweg A15 in Rotterdam. Een motorrijder raakte bij het ongeval zwaargewond.

 

Een traumahelikopter, met daarin een Mobiel Medisch Team (MMT), landde om het slachtoffer te verzorgen. Of er meerdere voertuigen bij het ongeval zijn betrokken is onduidelijk.

Gestolen auto raakt politieauto, vier personen aangehouden

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 19:08

ROTTERDAM - De bestuurder van een gestolen auto negeerden vanmorgen vroeg een stopteken van een politieauto. Een andere politieauto stond verderop om hen de doorgang te blokkeren. De bestuurder van de gestolen auto kwam in botsing met deze politieauto waar twee agenten in zaten, verliet vervolgens zijn auto om er rennend vandoor te gaan. Na het lossen van waarschuwingsschoten kon hij worden aangehouden evenals de andere drie inzittenden.


Zaterdagochtend vroeg, net na half vijf 's morgens, kwam er bij de politie een 'hit' binnen van het ANPR (automatische nummerplaatherkenning) van een gestolen auto op de A13 ter hoogte van Delft. Agenten pikten de auto op bij het Schieplein in Rotterdam. Zij reden achter de gestolen auto en gaven het een stopteken. De bestuurder negeerde vervolgens het stopteken en probeerde door gas te geven te ontkomen.

 

Intussen werd de locatie en rijrichting van de gestolen auto via de mobilofoon meegegeven aan andere politie-eenheden die strategische posities innamen. Eén van de politieauto's positioneerde zich op de Van Aerssenlaan en zag de bewuste auto op zich af komen rijden. De gestolen auto bleef echter met hoge snelheid op hun afrijden en raakte de politieauto. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond.

 

Toen de politieauto en de gestolen auto enkele meters verder tot stilstand kwamen, stapte de bestuurder uit en rende weg. Inmiddels waren ook andere agenten genaderd en er volgde een achtervolging te voet. Ook al rennend gaf de bestuurder geen gehoor aan de bevelen van de agenten. Pas na het lossen van waarschuwingsschoten kon de bestuurder worden aangehouden. De andere drie inzittenden zaten nog in de gestolen auto en werden eveneens aangehouden. Het gaat om drie Rotterdamse mannen van 28, 35 en 35 jaar en een 20 jarige Rotterdamse vrouw.

Politiecontrole Oude Noorden & Centrum stemt buurtbewoners tevreden

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 19:50

ROTTERDAM - Klachten van bewoners zorgden ervoor dat politiemensen hun krachten bundelden en een grote verkeersactie hielden. De gebieden kampten met dezelfde problematiek, dus tijd voor een samenwerkingsactie in de overlappende buurten gericht op ondermijning en opvallend rijgedrag.


Vrijdag vanaf 15.30 uur waren het Noordplein en de Zwart Janstraat het toneel van preventief fouilleren. Ruim 16 voorbijgangers werden gefouilleerd en 9 voertuigen binnenste buiten gekeerd. De agenten troffen iemand die te veel had gedronken en iemand zonder rijbewijs. Een ander maakte onnodig veel herrie met zijn auto, omdat er een andere uitlaat onder zat. De eigenaar mag er mee naar het keuringslokaal van de RDW, om te laten zien dat het geluidsniveau weer omlaag is gebracht.

 

Los van de bekeuringen is de informatie die tijdens dit soort controles naar bovenkomt heel waardevol. Zo stuitten agenten op twee personen die zich vermoedelijk bezighielden met inbraken, straatroven en overvallen. In een auto die stil werd gezet, vonden agenten 1600 euro cash. De eigenaar kon niet goed uitleggen hoe hij eraan was gekomen. Van deze feiten worden mutaties gemaakt voor een mogelijke volgende keer.

 

In de avond waren de Meent en de Binnerotte aan de beurt. Op vrijdagavond vaak een drukke en gezellige bedoening. Ook hier was de controle niet voor niets. 14 mensen en 7 voertuigen werden onderzocht. Twee keer hielden agenten iemand aan voor het bezit van harddrugs. Een man had een mes bij zich en mocht dat na het krijgen van een proces-verbaal, afstaan. Twee keer vonden politiemensen een groot geldbedrag. De eigenaren konden of wilden er weinig over verklaren. Ook dit is ter informatie vastgelegd.

Brandweer doorzoekt sloot in Rotterdam na aantreffen kinderfiets

Gemaakt: Zondag, 12 juli 2020 16:52

ROTTERDAM - Zondagmiddag 12 juli rond 16.25 uur troffen voorbijgangers een kinderfiets aan naast de sloot aan de Havenspoorpad in Rotterdam.

 

De voorbijgangers hebben alarm geslagen. Daarop hebben de duikers van de brandweer de hele sloot afgezocht. Zij troffen niks aan in de sloot. De politie heeft de kinderfiets meegenomen naar het politiebureau.

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Aelbrechtskade in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 17:12

ROTTERDAM - Maandagmiddag 13 juli rond 16.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Aelbrechtskade in Rotterdam. Bij het ongeval is een fietser die de weg overstak hard in aanraking gekomen met een auto. De fietser is hierbij over de motorkap van de auto gevlogen en heeft met zijn hoofd de voorruit flink geraakt.

 

De fietser is met in ieder geval hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de beschadigde fiets van het slachtoffer meegenomen. De auto zal worden afgesleept.

Jongen (14) gewond bij steekpartij; twee jonge vrouwen aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 18:26

ROTTERDAM - Een 14-jarige jongen raakte maandagavond gewond bij een steekincident op de West-Kruiskade. Twee jonge vrouwen van 17 jaar uit Vlaardingen en Rotterdam werden kort erna aangehouden. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen.


Even na 21:30 uur werd melding gemaakt van het incident dat ter hoogte van een tramhalte op de West-Kruiskade plaatsvond. Agenten troffen de jonge Rotterdammer gewond aan op de Diergaardesingel en hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Direct hierna werd een onderzoek gestart en onder andere gesprekken met getuigen leidde naar de twee 17-jarigen. De twee jonge vrouwen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Ze zitten nog vast.

 

Getuigen
Wat vooraf ging aan het steekincident wordt onderzocht. Om een compleet beeld te krijgen spreekt de recherche van district Rotterdam-Stad graag met getuigen. Heeft u informatie of beelden? Bel dan 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Daar kunt u ook beelden uploaden. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Meerdere gewonden na explosie op plezierjacht in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 16:32

ROTTERDAM - Dinsdagavond 14 juli rond 22.25 uur heeft een explosie plaatsgevonden op een plezierjacht in de Houtstraat in Rotterdam. De oorzaak van de explosie is niet bekend.

 

Een volwassene en minderjarige zijn gewond geraakt bij het incident. Ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ook waren er twee katten aan boord van het plezierjacht, één kat is gewond met een dierenambulance vervoerd, de andere is spoorloos.

 

In het jacht lagen twee gasflessen.

Politiecontroles op verzoek van buurtbewoners

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 18:01

ROTTERDAM - Klachten van bewoners zorgden ervoor dat politiemensen hun krachten bundelden en met regelmaat verkeersacties houden. De gebieden kampen met dezelfde problematiek, dus tijd voor een samenwerkingsactie in de overlappende buurten gericht op ondermijning en opvallend en zeer hinderlijk rijgedrag.


Controles zinvol
Dinsdag 14 juli vanaf 15.30 uur tot circa 21:00uur waren de Crooswijksestraat, het Noordplein en de Pompenburg de controlelocaties. Ruim 107 bestuurders van personenauto's werden op de drie locaties aan een controle onderworpen. Circa 30 bromfietsers werden ook gecontroleerd. De agenten troffen iemand aan die te ondanks drugsgebruik toch achter het stuur was gekropen. De politie maakte in totaal 47 gevallen proces-verbaal op. Dat was voor overtredingen van te hoge (constructie)snelheid op een bromfiets, getinte (te donkere) ramen, rijden zonder autogordel, mobiel bellen, rijden zonder rijbewijs, onnodig geluid veroorzaken en rijden op een elektrische step.

 

Los van de bekeuringen is de informatie die tijdens dit soort controles naar bovenkomt heel waardevol. Informatie die op een later moment kan worden gebruikt, denk daarbij aan combinaties van personen en voertuigen.

 

Niet alleen bewoners, maar ook passerende mensen reageerden heel positief op de controle en lieten dat ook weten.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Metro in botsing met auto op de Hoofdweg in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 18 juli 2020 16:39

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen 18 juli rond 11.50 uur zijn twee personen gewond geraakt nadat zij met hun auto werden geschept door een metro op de Hoofdweg met de Prins Alexanderlaan in Rotterdam.

 

In de auto zaten twee personen. Beide inzittenden zijn door de brandweer uit het voertuig geholpen en lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie zal onderzoek doen naar de toedracht van de aanrijding. Vanwege dit onderzoek en het opruimen van het ongeval is de Hoofdweg in de richting van Capelle aan den IJssel afgesloten.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Scooterrijder ernstig gewond bij verkeersongeval op de Putselaan in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:56

ROTTERDAM - Zondagmiddag 19 juli rond 16.00 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Putselaan in Rotterdam.

 

Een scooterrijder is door onbekende oorzaak onderuit gegaan en is daarbij zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Specialisten van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Kinderwagen met baby raakt te water in Spijkenisse

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 15:50

SPIJKENISSE - Maandagmorgen 20 juli rond 11.45 uur is een kinderwagen met daar in een baby het water in gerold aan de Borstelgras in Spijkenisse.

 

Omstander hebben de baby uit het water weten te halen als beloning mochten ze even in de traumahelikopter plaats nemen. Een trauma-arts werd ingevlogen met een traumahelikopter om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De baby is voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar zou volgens de politie niets mankeren.

Politie Rotterdam zoekt aanrander op rammelende fiets met zijtassen

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 16:15

ROTTERDAM - De politie is op zoek naar een man die de afgelopen week drie vrouwen heeft aangerand aan de Lusthofstraat en het Zuster Hennekenplein. De vrouwen deden afgelopen week aangifte van aanranding, tijdens het fietsen, of het stallen van de fiets werden zij door een nog onbekende man op de billen geslagen. De man, die reed op een lichtgekleurde, rammelende fiets met zijtassen, sloeg vooral in de nacht rond 02.00 en 04.00 uur toe. Alle slachtoffers vertrokken vanuit het Centrum van Rotterdam. Op bijgevoegde beelden is de man te zien. De beelden zijn van slechte kwaliteit, maar de politie roept hem op zich te melden.


Mocht u/jij ook slachtoffer zijn van deze man, dan hoort de politie dat graag. Je kunt bellen met 0900-8844. Je zult dan worden terug gebeld door een zedenrechercheur. Mochten er getuigen zijn die toevallig filmpjes hebben van de man of de incidenten, dan hoort de politie dat ook graag.

Groot geldbedrag en vuurwapens aangetroffen bij onderzoek naar spookbewoning in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 21 juli 2020 16:51

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag een flinke slag geslagen in een onderzoek naar spookbewoning. Een man werd aangehouden en er werd een groot bedrag aan contant geld en vuurwapens gevonden.


Inval
Een speciaal team van de eenheid Rotterdam deed 's ochtends vroeg een inval in de woning aan de Bleiswijkstraat en trof daar een 35 jarige man aan. Hij was is niet de bewoner van het pand, maar gebruikt het wel. Bij het onderzoek werden twee vuurwapens gevonden en een contant geldbedrag van ongeveer drie miljoen euro.

 

In beslag genomen
De verdachte man werd aangehouden en het geld en de vuurwapens werden in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort.

 

Ondermijning
De politie vermoedt dus dat er sprake was van spookbewoning. In de strijd tegen ondermijning stuiten de politie en gemeente regelmatig op dit fenomeen. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Ziet of hoort u signalen van spookbewoning; laat het weten aan uw wijkagent. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven via 0800-7000.

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding en verzet zich tegen aanhouding

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 02:06

ROTTERDAM - Een dronken vrouw reed om kwart over zes op de Rhijnauwensingel tegen een geparkeerde auto om daarna gewoon door te rijden. Op aanwijzen van getuigen kan de politie de bestuurster, die later een F blies bij de ademtest, aanhouden. De vrouw verzet zich tegen haar aanhouding, maar kan uiteindelijk toch worden overgebracht naar het bureau.

 

Meerdere bewoners van de Rhijnauwensingel zagen hoe om kwart over zes 's avonds een grijze auto een geparkeerde auto aanreed en vervolgens doorreed. Eén van de getuigen wist nog snel een foto te maken van de auto. Met deze informatie en op aanwijzen van omstanders benaderen agenten de bewuste auto, die verderop geparkeerd stond.

 

Als de agenten de vrouw, waarvan vermoed wordt dat zij gedronken heeft, vertellen dat ze mee moet naar het politiebureau, begint de vrouw te gillen en vraagt omstanders haar aanhouding te filmen. Ook verzet de 46-jarige Rotterdamse zich tegen haar aanhouding. Agenten weten haar toch in de politiebus te plaatsen en naar het bureau te brengen. Uit de blaastest bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Zij blies 825 ugl (voor een ervaren bestuurder is 220 ugl toegestaan). De vrouw is inmiddels heengezonden met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval.

Anonieme tip leidt naar drugs(dealer)

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 17:16

ROTTERDAM / VLAARDINGEN - Anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem werkt! Agenten van het Flexteam Rotterdam Stad arresteerden op 9 juli een 35-jarige Rotterdammer, nadat eerder anoniem was doorgegeven dat hij in drugs handelde.

 

Het Team Ondermijning en Drugs van Basisteam Delfshaven liep de anonieme informatie uit en dat resulteerde in een verzoek aan het Flexteam om de verdachte in de gaten te houden. De onopvallende agenten van het Flexteam zagen dat de verdachte in Vlaardingen vanuit zijn auto in aan drie klanten drugs verkocht, wat meer dan genoeg was om hem te arresteren. Ook zijn klanten mochten mee naar het politiebureau.

 

Kilo harddrugs
De man had in zijn auto meerdere zakjes MDMA, xtc-pillen, wat wiet, zakjes cocaïne en vier telefoons. In zijn woning in Rotterdam werd ook nog eens voor ruim een kilo aan harddrugs gevonden. De politie heeft alles in beslaggenomen, inclusief zijn auto.

Flinke brandlucht in Rotterdam blijkt afkomstig van vuurstokende studenten

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 01:27

ROTTERDAM - Vrijdagavond 24 juli rond 22.35 uur werd een flinke brandlucht waargenomen aan de Voorschoterlaan in Rotterdam.

 

Uiteindelijk bleek het te gaan om een groepje studenten die een vuurtje hadden aangestoken boven op de dijk. Voor de brandweer restte er verder niets te doen dan alleen een controle uit te voeren.

Man met vuurwapen aangehouden na waarschuwingsschoten

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 01:31

ROTTERDAM - Een oplettende burger heeft door de politie te bellen ervoor gezorgd dat er weer een vuurwapen van de straat is.


De melder zag op vrijdagvond 24 juli in een parkje bij het Kouwenoord een man met een vuurwapen en deed wat men in dat soort situaties het beste kan doen: 112 bellen. Agenten waren er snel bij om de man te vinden en de 34-jarige Rotterdammer bleek daadwerkelijk een vuurwapen bij zich te hebben.

 

Waarschuwingsschoten
De man werd met een zogenaamde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten aangehouden. Doordat hij in eerste instantie niet meewerkte, voelden agenten zich genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen. Daarna kon de man overmeesterd worden. Niemand raakte bij de aanhouding gewond. Bij de man werd daadwerkelijk een vuurwapen gevonden en in beslaggenomen.

Veel rook bij woningbrand aan de Beukelsweg in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 16:39

ROTTERDAM - Zondagmiddag 26 juli is brand ontstaan in een bovenwoning aan de Beukelsweg - S115 in Rotterdam. Bij de brand kwam veel rook vrij. Volgens 112 Meldingen Rotterdam kwam de melding omstreeks 16:00 uur binnen.

 

De brandweer heeft de brand geblust en team brandonderzoek gaat trachten de oorzaak te achterhalen.

Fietsster zwaargewond na aanrijding met politiebus in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 02:30

ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 27 juli, rond 00.15 uur, is een vrouw zwaargewond geraakt nadat zij op haar fiets werd geschept door een politiebus op het Hofplein in Rotterdam. De vrouw kwam door de aanrijding op de voorruit van de bus terecht. De vrouw kwam vervolgens een aantal meter verderop op de straat terecht en raakte zwaargewond.

 

Ze is behandeld door personeel van de ambulancedienst en een trauma-arts. Zij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Agenten van de verkeersongevallen analyse doen uitgebreid sporenonderzoek. De politiebus was onderweg naar een melding even verderop.

Meerdere gewonden bij ontploffing in schuur aan de Spiegelstraat in Rotterdam-Spangen

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 15:54

ROTTERDAM - Maandagmiddag 27 juli rond 12.50 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Spiegelstraat in Rotterdam na een ontploffing. Of de brand is ontstaan door de ontploffing is niet duidelijk.

 

Er zouden drie personen gewond zijn geraakt. Een trauma-arts werd per traumahelikopter ingevlogen om assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde in het Sparta Stadion.

 

Bij de brand zijn twee schuurtjes uitgebrand. De brandweer was het vuur rond 13.19 uur brandmeester. Wat de precieze oorzaak is van de explosie en de brand is nog onbekend.

Tesla boort zich in winkelpui in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:09

ROTTERDAM - Maandagmiddag 27 juli rond 16.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Freericksplaats in Rotterdam. Een bestuurder van een Tesla is met zijn voertuig tegen twee stilstaande auto's gebotst waarna hij zich in een winkelpui boorde.

 

De inzittenden zijn behandeld in een ambulance. De schade aan het pand en de auto is behoorlijk.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Politie Rotterdam dringend op zoek naar ontsnapte TBS'er

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 19:40

ROTTERDAM - De politie is dringend op zoek naar de 61-jarige Henk Petrus Wilhelmus Ernst. Hij heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging.

 

Henk Ernst is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Op 4 juli is hij overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande. Hij heeft kans gezien te ontsnappen. Sindsdien is een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNl, druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat hij op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest.

 

Het is onbekend waar Henk Ernst momenteel verblijft. Daarom worden foto's en zijn identiteit vrijgegeven.

 

Signalement
Henk Ernst is 1.86 m. lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril.

 

Vragen
Als u Henk Ernst gezien heeft of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Vier aanhoudingen in oplichtingzaak telecombedrijf

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 16:11

ROTTERDAM - In een onderzoek naar grootschalige oplichting van een telecombedrijf, hield de politie in Rotterdam gisteren vier verdachten aan. De 31-jarige man, 27 -jarige man, 39-jarige man en 61-jarige vrouw, allemaal uit Rotterdam, zitten vast en worden gehoord.


De zaak kwam aan het licht nadat het telecombedrijf afgelopen vrijdag aangifte deed bij de politie. Zij hadden signalen ontvangen dat een medewerker al enige tijd de nieuwste iPhones bestelde op zakelijke adressen, maar die vervolgens liet afleveren op een ander adres. De telefoons werden daardoor nooit bezorgd op het besteladres, en het vermoeden bestaat dat hij ze samen met de andere verdachten heeft doorverkocht. De schade van deze oplichting is inmiddels opgelopen tot ruim een miljoen euro.

 

Het onderzoeksteam ontdekte al snel dat de verdachte gisteren weer telefoons geleverd kreeg, en heeft besloten direct in te grijpen. De verdachten zijn vervolgens aangehouden. De woningen van de verdachten in Rotterdam en enkele afleveradressen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op ongeveer €300.000,00 aan contant geld en telefoons. De verdachten zitten vast en worden gehoord.

Portiek beschoten aan de Van Adrichemweg in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 16:17

ROTTERDAM - In de nacht van maandag 27 juli op dinsdag 28 juli is een portiek aan de Van Adrichemweg in Rotterdam Overschie beschoten. De politie zoekt getuigen.

 

Bewoners van een appartementencomplex aan de van Adrichemweg keken dinsdagochtend vreemd op. Hun portiekdeur moest het ontgelden en is vermoedelijk die nacht beschoten. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Ter plaatste trof de politie zeven hulzen aan. De politie startte een buurtonderzoek en hieruit blijkt dat deze beschieting mogelijk rond 03.00 uur die nacht is gebeurd. De politie komt graag in contact met getuigen.

 

Meer informatie?
Neem dan contact op met de politie. Als u iets verdachts gezien heeft, camerabeelden heeft of meer weet over wat er gebeurd is, komen we graag met u in contact. Bel 0900-8844. Als u liever anoniem contact opneemt, bel dan 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

Douane onderschept 390 kilo cocaïne tussen cacaobonen

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 16:21

ROTTERDAM - De Douane heeft dinsdag 28 juli tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 390 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van deze partij is ruim 29 miljoen euro.


Cacaobonen
De partij zat verstopt in een container geladen met zakken cacaobonen. De container kwam woensdag 22 juli aan met een zeeschip uit de Bahama's en was onderweg naar Antwerpen. De container was bestemd voor een bedrijf in Zwitserland. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

 

Niet zonder risico
Drugs uit een container met cacaobonen halen is niet geheel zonder gevaar. Cacaobonen genereren door hun natuurlijk proces blauwzuurgas, dat bij hoge concentraties dodelijk kan zijn. Tevens neemt het zuurstofgehalte in de container snel af en loopt het percentage koolmonoxide hoog op. Leden van het HARC-team werken dan ook met veiligheidsmiddelen om bewusteloosheid of erger te voorkomen.

 

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.