Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:38:54 2 Ongeval Wegvervoer Materieel A15 Re - Thomassentunnel,6 Europoort Rotterdam... Prio Eenheid | Politie Rotterdam-Rijnmond
maandag 01 maart 2021

Archief

Douane vindt 25 kilo cocaïne tussen fruit tijdens een controle in haven van Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 16:07

ROTTERDAM - De Douane heeft deze week een partij cocaïne gevonden van in totaal 25 kilo. De drugs zaten verstopt in de constructie van een koelcontainer.

 

Controle
De Douane vond de drugs tijdens een controle in haven van Rotterdam. De bewuste container, geladen met vers fruit, was afkomstig uit Peru en is overgeladen in Ecuador. Achter de luiken, bij het motor compartiment van de container, werden de pakketten met cocaïne aangetroffen. Het fruit was bestemd voor een bedrijf in Maasdijk, dat heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

 

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Politie houdt grote controle in Rotterdam Ommoord

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 22:47

ROTTERDAM - Politieagenten hebben vrijdag 16 oktober voor de derde keer op diverse punten grote controles uitgevoerd in strijd tegen overlast en criminaliteit. Agenten begonnen rond 15.00 uur op de Prins Alexanderlaan en de John Mottweg met controleren.

 

Naast het controleren van willekeurige voertuigen deed team verkeer van de eenheid Rotterdam op diverse plekken mee met een rollerbank controle. Dat bleek niet voor niets want meerdere bestuurders reden op scooters die waren opgevoerd. Één scooter ging zelfs zo hard dat de rollerbanktest vroegtijdig werd afgebroken.

 

Na klachten van bewoners over hardrijdende automobilisten op de President Wilsonweg is er een lasercontrole gehouden, vooralsnog zijn er geen noemenswaardige overschrijdingen geconstateerd.

 

De uitslagen van de controle zijn nog niet bekend, wel staat vast dat er meerdere wokmeldingen en bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs zijn uitgeschreven, een gestolen bestelbus werd van de weggehaald en de bestuurder is aangehouden. Een automobilist welke kwam aanrijden zonder kentekenplaat aan de voorzijde moest ter plekke nieuwe banden laten monteren, de banden waren zo kaal dat het staaldraad er zelfs doorheen kwam. Doorrijden was niet meer toegestaan in de huidige staat van de auto.

Dode en gewonde bij schietpartij in Ridderkerk

Gemaakt: Zaterdag, 17 oktober 2020 16:02

RIDDERKERK - Een 30-jarige man uit Oud Beijerland is zaterdagmiddag 17 oktober overleden nadat de auto, waarin hij samen met een andere man zat, op de Vechtstraat in Ridderkerk werd beschoten. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Volgens 112 Meldingen Ridderkerk werd ook de traumahelikopter opgeroepen om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

 

 

Agenten troffen later de beschoten auto met daarin twee slachtoffers aan op de Oostdijk in Rotterdam. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Oud Beijerland werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het onderzoek is in volle gang, de politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog hebben gedeeld met de politie.

 

De politie startte direct een groot onderzoek en er zijn onder andere twintig rechercheurs op de zaak gezet. Camerabeelden worden bekeken en getuigen gehoord.

 

Heeft u informatie?
Ondanks dat veel mensen getuige zijn geweest, en de politie beschikt over camerabeelden, is alle informatie welkom. Heeft u iets gezien, of weet u meer en heeft u de politie nog niet gesproken? Bel dan met 0900-8844. Uw informatie anoniem delen kan ook, via M op 0800-7000.

Verdachte fatale schietpartij Ridderkerk op vrije voeten

Gemaakt: Zondag, 18 oktober 2020 18:26

RIDDERKERK - Na de fatale schietpartij bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober hield de politie twee verdachten aan. In eerste instantie werd uitgegaan van een beschieting op de Vechtstraat in Ridderkerk. Onderzoek wijst uit dat dit op de Amerstraat gebeurd moet zijn. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in de zaak.


Het parkeerterrein van winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk was zaterdagmiddag op klaarlichte dag het decor van een schietpartij. De politie kreeg rond 15.15 uur een melding dat een auto zou zijn beschoten op de Vechtstraat in Ridderkerk, uit onderzoek blijkt nu dat dit de nabijgelegen Amerstraat moet zijn geweest. Een kleine twee kilometer verderop op de Oostdijk troffen agenten de beschoten auto aan met daarin twee zwaargewonde mannen. Reanimatie werd direct gestart maar dit mocht voor de 30-jarige bijrijder uit Oud Beijerland niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De 32-jarige bestuurder eveneens uit Oud Beijerland werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Aanhoudingen
Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in dit onderzoek.

 

Grootschalig onderzoek
Het onderzoek is in volle gang en er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet. Getuigen worden gehoord en camerabeelden uitgekeken. De politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog niet hebben gedeeld met de politie.

 

Dashcambeelden gezocht
Gezien het tijdstip en de locatie van de schietpartij zijn veel mensen ongewild getuige geweest. Mogelijk waren er mensen met dashcams in hun auto in de buurt. De politie komt graag met hen in contact. Ook doet de politie een beroep op getuigen die wellicht meer weten over wat er vooraf is gegaan aan de beschieting op de Amerstraat in Ridderkerk. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie maar dit nog niet gedeeld met de politie neemt u dan alstublieft contact op. Dit kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gewapende mannen overvallen tankstation aan de Groene Kruisweg

Gemaakt: Maandag, 19 oktober 2020 14:37

ROTTERDAM - Een tankstation aan de Groene Kruisweg is zondagavond 23.30 uur overvallen door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen en een mes. Zij bedreigden de 30-jarige medewerkster en gingen ervandoor met geld uit de kassa. Wie heeft hen zien vluchten of kan ons meer vertellen?

 

De medewerkster stond achter de kassa toen de twee mannen de shop in kwamen rennen. Beide mannen droegen een bivakmuts. De ene man had een groot mes in zijn hand, de andere een vuurwapen. Ze stonden voor haar luikje en richten het vuurwapen op haar en schreeuwden dat ze geld wilden. De medewerkster gaf hen geld uit de kassa waarop ze het tankstation uitrenden linksaf richting Warmoldstraat.

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen die deze twee mannen heeft zien wegrennen en hier meer over kunnen vertellen. Het signalement van de dader 1 is:

- Tussen de 17 en 19 jaar oud;
- Ongeveer 1,70m lang;
- Licht getint;
- Droeg een donkere bivakmuts, vermoedelijk zwart;
- Donkere jas;

Dader 2:

- Tussen de 19 en 20 jaar oud;
- Ongeveer 1,75m lang;
- Donker getint;
- Droeg donkere bivakmuts, maar iets lichter dan van man 1;
- Droeg een zwart vest

Heeft u deze mannen zien wegrennen of weet u meer over deze overval, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat uw tip achter onder dit bericht. Wilt u liever anoniem melden, dan kunt u bellen met 0800-7000 of laat uw tip achter op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Inbrekers in gestolen auto aangehouden in de buurt van de Pretorialaan

Gemaakt: Maandag, 19 oktober 2020 14:53

ROTTERDAM - Agenten hielden zondagmorgen rond 11.00 uur in de buurt van de Pretorialaan twee mannen aan die reden in een gestolen auto. Het kenteken van de auto stond in de ANPR (Automatic Number Plate Recognition; automatische kentekenplaat herkenning) als gestolen. De mannen allebei uit Rotterdam en beiden 27 jaar, zijn aangehouden. De auto is in beslag genomen


Tijdens een inbraak, die In de nacht van zaterdag op zondag, plaatsvond in een woning aan de Ajaxstraat, werden een IPad en twee personenauto's meegenomen. De eigenaar deed zondagmorgen aangifte en de kentekens van de twee personen auto's een Kia Cee D en een Nissan Note, werden in het ANPR-systeem vermeld als gestolen. Agenten kregen van dit ANPR-systeem een 'hit' op één van de auto's en hielden rond 11.00 uur op de kruising van de Paul Krugerstraat en de Pretorialaan de Nissan Note staande. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. Een van de verdachten was in het bezit van vals geld. Ook dit is in beslag genomen.

 

Wie weet waar de Kia Cee D is?
De politie is nog opzoek naar de grijze Kia Cee D. Vermoedelijk is de auto ergens in Rotterdam neergezet. Ziet u een grijze Kia staan en herkent u hem niet als een auto die bij u in de wijk hoort, bel dan 0900-8844.

 

Na verhoor en overleg met de Officier van Justitie, is 1 van de mannen zondagavond vrij gelaten. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden. De andere verdachte zit nog vast.

Automobilist in Rotterdam rijdt stoplicht uit de grond en vlucht

Gemaakt: Maandag, 19 oktober 2020 15:11

ROTTERDAM - Een automobilist is maandagmorgen 19 oktober op de vlucht geslagen nadat hij op de Melanchtonweg in Rotterdam op een verkeerslicht was gebotst. De automobilist veroorzaakte door het ongeval een flinke ravage.

 

De politie was snel ter plaatse maar trof na het ongeval niemand meer aan bij het voertuig. Medewerkers van de ANWB hebben het ongeval in eerste instantie beveiligd. De automobilist is vermoedelijk vanaf de Wilgenplaslaan gekomen en daarna uit de bocht gevlogen. De politie heeft de auto laten afslepen en doet onderzoek naar de bestuurder.

Getuigen gezocht van dodelijke schietpartij in Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 01:04

RIDDERKERK - De 30-jarige Aziz uit Oud-Beijerland overleefde de schietpartij niet die op de Amerstraat in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober rond 15.15 uur plaatsvond. Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen of andere mensen die meer weten over deze schietpartij. Alle informatie, hoe klein of onbelangrijk het soms ook lijkt, is welkom.

 

De 30-jarige Aziz zat samen met een 32-jarige plaatsgenoot in de auto toen zij werden beschoten. Dit gebeurde rond 15.15 uur bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Ongeveer 2 kilometer verderop op de Oostdijk in Rotterdam, troffen agenten de beschoten auto met daarin de twee slachtoffers aan. Er is nog geprobeerd om het 30-jarige slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. Het 32-jarige slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels weer op vrije voeten. Zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Desondanks is lang nog niet alles duidelijk. Daarom is de politie op zoek naar meer informatie en getuigen.

 

Heeft u informatie voor de politie?
U kunt zich voorstellen dat dit impact heeft gemaakt op de omgeving gezien de plaats en het tijdstip. Mensen zijn hier ongewild getuige geworden van deze fatale schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.


Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u.

 

U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Zie ook:

Derde verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke schietpartij Ridderkerk

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 17:03

RIDDERKERK - De politie hield vanmorgen vroeg een derde verdachte aan in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Ridderkerk van zaterdag 17 oktober. Het gaat om 26-jarige man uit Breda. Bij de schietpartij kwam de 30-jarige Aziz uit Oud Beijerland om het leven. Een 32-jarige man, ook uit Oud Beijerland, raakte zwaargewond.


Rond 15.15 uur was het zaterdagmiddag 17 oktober raak op het parkeerterrein bij winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Een auto met daarin twee inzittenden werd ter hoogte van de Amerstraat beschoten. Gewaarschuwde agenten troffen deze auto met daarin twee zwaargewonde mannen, iets verderop op de Oostdijk aan. Reanimatie mocht niet meer baten en Aziz overleed ter plekke. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man uit Oud Beijerland, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

 

De politie startte direct een groot onderzoek en hield dezelfde middag nog twee verdachten aan. Een 32-jarige vrouw en 33-jarige man uit Rotterdam. Goed speurwerk leidde de rechercheurs naar een derde verdachte, een 26-jarige man uit Breda. Agenten hielden hem vanmorgen aan. De politie onderzoekt wat zijn exacte rol is geweest.


De 32-jarige vrouw werd afgelopen zondag in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 33-jarige Rotterdammer is verlengd, ook over zijn rol heeft het onderzoeksteam nog vragen.

 

Vragen aan het publiek
De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die mogelijk meer weten van deze schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.


Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u. Alles kan helpen deze zaak snel op te lossen.


U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man (22) uit Spijkenisse opgepakt na beroving 17-jarige jongen uit Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 18:55

ROTTERDAM - Een 22-jarige man uit Spijkenisse is dinsdag 20 oktober aangehouden na een beroving van een 17-jarige jongen uit Rotterdam. Het slachtoffer dacht een telefoon te gaan kopen, maar kreeg een vuurwapen op zich gericht en moest zijn geld afstaan. Een tweede verdachte wordt nog gezocht.

 

De jongen had een afspraak om een telefoon te kopen, en stapte dinsdag op het Samuel Mullerplein in Rotterdam in een auto bij de twee potentiële verkopers. In de auto bedreigden ze hem en beroofden hem van zijn geld. Het slachtoffer moest uitstappen en de daders vluchtten weg, maar konden later getraceerd worden. Agenten hielden hun auto staande aan de Moerweg in Den Haag. De bestuurder kwam uit de auto en werkte mee met zijn aanhouding, maar de bijrijder had andere plannen. Ondanks meerdere waarschuwingsschoten om hem te laten luisteren naar de aanwijzingen, zette hij het op een lopen. Hierop werd gericht geschoten, maar de verdachte wist ongedeerd te ontkomen.

 

Heeft u infomatie?
De tweede verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om een donker getinte man, leeftijd tussen de 25 en 35, lengte rond de 1.75. Hij heeft kort donker haar en droeg een zwarte jas. Weet u wie deze man is? Heeft u meer informatie? Bel dan met 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000.

Zes corona patiënten vanuit Rotterdam opgehaald met ambulancebus

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 16:55

ROTTERDAM / MAASTRICHT - Donderdagmiddag 22 oktober rond 13.40 uur kwam de ambulancebus met zes coronapatiënt aan bij het MUMC academisch ziekenhuis aan de P. Debyelaan in Maastricht. Bij deze rit werden zes coronapatiënt vanuit Rotterdam overgebracht naar Maastricht UMC.

 

Unieke bus

De ambulancebus kan zes patiënten tegelijk vervoeren en beschikt over alle medische apparatuur en andere voorzieningen om ze in de bus te kunnen behandelen.

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Veel schade na uitslaande brand in woning aan de Oldegaarde in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 05:49

ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag 23 oktober, rond 3.00 uur, is brand ontstaan in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam.

 

De brand is kort uitslaand geweest. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen. Tijdens het ontstaan van de brand waren de bewoners niet in de woning aanwezig. De brand werd ontdekt door het afgaan van een brandalarm.

 

De schade aan de woning is groot. Hoe de brand was ontstaan is nog niet duidelijk.

Onbekend persoon lost schoten op woning aan de Da Costastraat in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 16:42

ROTTERDAM - Bewoners van de Da Costastraat in Rotterdam werden op 23 oktober opgeschrikt toen een onbekende persoon schoten loste op een woning. Niemand raakte gewond. De politie zoekt getuigen.

 

Rond 01.45 uur reed een personenauto de straat in, stapte de dader uit en vuurde hij tweemaal op de woning. De man stapte daarna weer in en reed weg. In de woning waren op dat moment mensen aanwezig, maar gelukkig werd niemand geraakt.

 

Informatie is welkom
De politie hoopt dat er mensen zijn die het schietincident hebben gezien en dat met de politie willen delen. Wie meer over de dader(s) kan vertellen wordt gevraagd te bellen met de politie in Rotterdam Stad. Maar, informatie over de auto, merk en type en het kenteken is ook zeer welkom.


U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van Rotterdam Stad. Blijft u liever anoniem: bel dan met 0800-7000.

Illegaal feest in Alblasserdam eindigt met veel geweld tegen de politie

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 16:34

ALBLASSERDAM - Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij Oceano beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten en gebruikten daarbij veel geweld. Vijf geweldplegers werden aangehouden, twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.


Tijdens surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot bij de Ocenaco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden. Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren circa 15 personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden (onder andere geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest. Bij het aanroepen negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten om te stoppen. In plaats daarvan ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om het feest te beeindigen en de aanwezigen te verwijderen van het schip.

 

Golf van geweld
De personen gingen vervolgens vol in verzet, er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de politieagenten. Hierop zijn zij verder ruimte ingegaan waarbij met de agenten gevochten werd. In totaal hield de politie vijf raddraaiers aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam. De agenten waren genoodzaakt om ook geweld moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen. Daarnaast was er inzet nodig van een surveillancehond, waarbij is ook het stroomstootwapen is ingezet.

 

Politie neemt de zaak erg hoog op. "Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond."

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Inspecteur Rijkswaterstaat mishandeld bij hulpverlening in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 16:52

ROTTERDAM - Een 42-jarige weginspecteur van Rijkswaterstaat raakte zaterdag 24 oktober kort na middernacht bij een hulpverlening lichtgewond. De man verleende ondersteuning bij een eenzijdig ongeval op Rijksweg A20 waarbij een auto tegen de vangrail was gereden en midden op de snelweg tot stilstand was gekomen. Een van de inzittende sloeg daarbij de weginspecteur tegen de grond. Gewaarschuwde agenten konden de 48-jarige man aanhouden.


Een nog onbekende man belandde met zijn auto nabij het Terbergseplein tegen de vangrail. Daarbij raakte niemand gewond. De weginspecteur die in eerste instantie hulp kwam bieden zodat de afhandeling van het ongeval veilig kon plaatsvinden, kreeg te maken met een zeer agressieve man. Deze man was een van de inzittenden van het betrokken voertuig. HIj sloeg daarbij de hulpvaardige weginspecteur tegen de grond. De man raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De inmiddels gewaarschuwde poltie kon de 48-jarige agressieve verdachte uit Schiedam aanhouden. Aangekomen bij het bureau ging de man in verzet met het aanwezige politiepersoneel. Hij schopte daarbij een arrestantenbewaarder. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Hij was onder invloed van alcohol. De 42-jarige Rozenburger deed aangifte van mishandeling. De bestuurder van de bij het ongeval betrokken auto was ten tijde van het tumut gevlucht.

Gewapende overval op woning aan de Bergpolderstraat in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 21:31

ROTTERDAM - Twee gewapende mannen overvielen zaterdag 24 oktober rond 16.00 uur een aantal personen die in een woning aan de Bergpolderstraat in Rotterdam verbleven. Een van de bewoners raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De daders zijn nog altijd voortvluchtig en de politie zoekt dan ook getuigen.


Omstreeks 16.00 uur drongen twee gewapende mannen de woning aan de Bergpolderstraat binnen en bonden vervolgens de vier aanwezigen vast. Na enig moment verlieten zij weer de woning en vertrokken zij in onbekende richting met een grijze stationwagen waarvan in het kenteken de letter Z voorkwam. Een van de bewoners (40 jaar) wist zich vervolgens te bevrijden door vanaf een balkon naar beneden te springen. Deze man raakte bij de overval en of de val gewond aan zijn gezicht. De drie andere betrokkenen (32, 52 en 54 jaar oud), werden opgevangen door de politie.

 

Van de twee daders is alleen bekend dat het twee mannen betrof en dat zij circsa 30-35 jaar oud waren,. Beiden waren in het zwart gekleed.

 

Heeft u tips? Bel dan 0900-8844.

Drie Rotterdammers opgepakt na schietpartij op de Havikhorst

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 19:07

ROTTERDAM - Agenten van de Rotterdamse politie hebben op 24 oktober drie mannen aangehouden na een schietincident aan de Havikhorst. Het gaat om drie Rotterdammers van 25 , 30 en 32 jaar. Bij het schietincident raakte niemand gewond.

 

De drie werden aangetroffen en aangehouden op de Havikhorst, nadat rond 01.40 uur bij de politie meerdere meldingen van schieten binnen waren gekomen. In de straat werden ook meerdere kogelhulzen gevonden en in beslaggenomen. De politie startte direct een onderzoek en had de drie mannen snel te pakken. De 25-jarige zit nog vast, de anderen zijn na verhoor heengezonden. Of er gericht op iets of iemand was geschoten of dat er een andere reden was om de kogels af te vuren, is nog in onderzoek.

 

Getuigen gezocht
Was u getuige van het schieten en heeft u nog niet met de politie gesproken? Doe dat dan alsnog. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van district Zuid.

Wie overviel de SPAR supermarkt aan de Voorschoterlaan in Rotterdam?

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 17:57

ROTTERDAM - Een mondkapje voor en een capuchon over zijn hoofd, zo zag de overvaller eruit die zondagavond de kassière van de SPAR de schrik van haar leven bezorgde. Met een mes bedreigde hij haar en nam geld mee uit de kassa. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


Het was rond 19.00 uur, het begon net donker te worden. Een medewerkster stond achter de kassa, toen de man binnenkwam. Hij liep meteen op haar af. Voor zijn mond zat een mondkapje of sjaal en hij had een capuchon diep over zijn hoofd getrokken. Hij eiste op dreigende toon dat de kassa open moest en liet daarbij een mes zien. Toen de kassière dit zag opende ze de lade. De verdachte riep om briefgeld, wat er nauwelijks inzat. Hij greep het enige briefje en wat muntgeld en verdween de winkel uit.

 

Wie weet wie de man is?
De overvaller is 1.85 centimeter lang, heeft een normaal postuur en sprak met een accent. Hij droeg een zwarte jas met capuchon. Heeft u informatie en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Twee mannen overvallen minimarkt op de Beukelsdijk

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 21:55

ROTTERDAM - Twee mannen overvielen een minimarkt op de Beukelsdijk vanavond rond 20.00 uur. Ze gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag.


De mannen bedreigden de eigenaar met een mes. Er waren geen klanten in de zaak aanwezig en gelukkig raakte er niemand gewond. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag uit de kassalade er vandoor.

Agenten zijn meteen een onderzoek gestart. Camerabeelden zijn in beslag genomen en er is een signalement verspreid via burgernet. We zijn op zoek naar twee blanke mannen. Ze hadden beiden hun gezicht bedekt. Een van de overvallers droeg een donkere trainingsbroek van Nike, donkere jas en had een Gucci pet op. De andere overvaller droeg een bruine jas met rood koord en witte schoenen van Nike.

 

Informatie
Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Beukelsdijk rond 20.00 uur ? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Fietsster zwaargewond na aanrijding met auto in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 14:57

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een vrouw op een fiets is woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur zwaargewond geraakt nadat zij op de Rembrandtsingel in Capelle aan den IJssel werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd door personeel van de traumahelikopter. De vrouw is na behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Twee minderjarigen aangehouden voor overvallen tankstations Groene Kruisweg Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 16:49

ROTTERDAM - Na onderzoek zijn twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen op benzinestations op de Groene Kruisweg in Rotterdam.


De eerste overval vond plaats op zondag 18 oktober rond 23.30 uur. Twee gemaskerde mannen kwamen het tankstation binnen en bedreigden een 30-jarige medewerkster met een vuurwapen en een mes. Zij gingen er vandoor met geld uit de kassa.


Op 25 oktober was het prijs bij een ander tankstation op de Groene Kruisweg. Twee mannen bonkten 's nachts rond halfvier op een beveiligingsruit bij de kassa om zo de aandacht te trekken van een 61-jarige medewerker die in het magazijn aan het werk was. Toen de medewerker kwam kijken wat er aan de hand was, bedreigden zij hem met een vuurwapen en een mes en eisten geld. Ook hier maakten zij een geldbedrag buit.

 

Een overval heeft veel impact op de slachtoffers. Rechercheurs hebben alles op alles gezet om de overvallers aan te houden. Na onderzoek zijn een 14-jarige jongen uit Rotterdam en een 15-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van de overvallen. Bij de zoeking zijn de mogelijk gebruikte wapens aangetroffen.

Traumahelikopter landt in Rotterdam voor hulp bij ongeval in Zuidwijk

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 16:56

ROTTERDAM - Woensdagmiddag 28 oktober rond 15.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Slinge in Rotterdam. Een persoon werd aangereden door een automobilist bij het zebrapad aan de Meyenhage.

 

Ook een traumateam werd ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren. Na behandeling is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Vermoedelijke heeft de automobilist het slachtoffer over het hoofd gezien. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er exact gebeurd is.

Douane onderschept 1435 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 19:07

ROTTERDAM - Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane vandaag een partij van 1435 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van de partij is ruim 107 miljoen euro.

 

Cacao
De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Colombia en was geladen met cacao. De container is op 27 oktober 2020 aangekomen met een zeeschip vanuit Colombia. De container was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Het bedrijf heeft niets met de smokkel te maken.

 

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Man (52) gewond bij steekpartij tijdens ruzie op de Hammerstraat

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 16:58

ROTTERDAM - Een ruzie op de Hammerstraat in Rotterdam liep zaterdagmiddag rond 16.00 uur uit op een vechtpartij waarbij ook een mes in het spel was. Een 52-jarige Tilburger liep daarbij snijwonden op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld. Hij is inmiddels weer thuis. Een 63-jarige man en een 39-jarige vrouw zijn aangehouden.

 

Er waren veel getuigen waarmee nu gesproken wordt. Ook worden camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is, is dus gaande.

Man door brandweer geboeid uit woning getakeld in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 17:51

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hebben zondagmiddag op de Violierstraat in Capelle aan den IJssel een man aangehouden in een woning die daar niet thuishoorde. De man is aangehouden voor mishandeling.

 

Waarom de man zich in de woning bevond is niet bekend, hij was echter dusdanig onder invloed dat de brandweer hem met een hoogwerker uit de woning moest halen voor de politie. Geboeid met zijn handen op zijn rug werd hij naar beneden gehaald. Hij is vervolgens afgevoerd naar het bureau waar hij zal worden ingesloten.

Man beroofd in parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 18:47

ROTTERDAM - Zaterdag even na 21.15 uur werd een man beroofd in een parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg. Twee mannen bedreigden hem met een vuurwapen en eisten geld. Het werd een worsteling, waarbij ze inderdaad geld te pakken wisten te krijgen, en renden daarna weg. Een arrestatieteam deed nog onderzoek in de omgeving waar de verdachten vermoedelijk heen waren gevlucht, maar troffen hen niet aan. Het onderzoek naar de beroving loopt. Meer getuigen zijn zeer welkom.

 

Toen de overval plaatsvond was er nog een getuige in de buurt. Die belde direct de politie. Toen de agenten kwamen aangesneld, waren de verdachten echter al gevlucht. Het gaat om twee lichtgetinte mannen tussen de 1.70 en 1.75m, beiden waren rond de 20 jaar, droegen donkere kleding en lichtblauwe wegwerpmondkapjes.

 

De politie kijkt camerabeelden uit en spreekt met mogelijke getuigen. Mensen die zaterdagavond rond 21.15 uur of daarvoor iets is opgevallen in of rond die parkeergarage, die dashcam of andere beveiligingsbeelden hebben, of andere informatie die mogelijk kan helpen bij het onderzoek, spreekt de politie graag. Laat het weten via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800-7000.

Fred van Leer door hulpdiensten uit woning gehaald in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 19:35

ROTTERDAM - Zondagmiddag 1 november werd BN'er Fred van Leer door de hulpdiensten uit zijn woning gehaald in Rotterdam.

 

De hulpdiensten werden groots ingezet voor het incident in zijn woning. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De brandweer heeft Fred met een hoogwerker uit de woning moeten halen, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Fred van Leer kwam afgelopen vrijdag in het nieuws nadat iemand een veelbesproken seksvideo had gedeeld via social media.