Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:36:55 Brandgerucht (inci-02) Oudedijk Aegidiusstraat Rotterdam 170931 Prio Middel Eenheid | Bosland Kazernealarm Brandweer Rotterdam IBO...
maandag 21 januari 2019

Archief

Twee vuurwapens en acht aanhoudingen na melding ruzie Sumatrastraat Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 24 augustus 2018 17:17

ROTTERDAM - Direct nadat de melding binnenkwam over een flinke ruzie en de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, ging de politie donderdagavond met meerdere eenheden naar de Sumatrastraat in Rotterdam. Daar troffen de agenten de ruziënde groep. Het aangetroffen vuurwapen werd in beslag genomen en zeven personen werden aangehouden. In het onderzoek naar het incident werd vrijdag nóg een vuurwapen gevonden en nog een verdachte aangehouden.

 

Rond kwart over zeven meldden meerdere getuigen dat op de Sumatrastraat een groot aantal personen ruzie met elkaar had en dat er werd gesproken over vuurwapens. Toen agenten de straat in kwamen rijden, liep een van de betrokken meteen weg. Agenten gingen er achteraan en zagen dat de man een vuurwapen weggooide. Op de Tolhuisstraat hielden ze de 30-jarige Rotterdammer aan. Het vuurwapen namen ze in beslag.

 

De andere ruziemakers dachten hun kans schoon te zien, toen de politiemensen bezig waren met hun kompaan. Ze stapten in een auto en reden weg. Maar kwamen niet ver. Aan de Maashaven Noordzijde gaven andere agenten hen een stopteken. Vervolgens benaderden ze de inzittenden van de auto met een techniek speciaal voor gevaarlijke verdachten (BTGV) en hielden hen aan. Het gaat om mannen van 23, 24 en 28 jaar oud en een meisje van 15, allen uit Rotterdam.

 

Nog een vuurwapen
Het bleek niet overbodig dat de politie met meerdere eenheden kwam. Een koppel agenten dat nog aan de Tolhuisstraat was, zag twee mannen verdacht onder auto's kijken. Ze hielden de twee, een Rotterdammer van 23 en een Ossendrechter van 26, aan. Daarna zochten de omgeving af naar een mogelijk tweede vuurwapen, maar dat werd donderdag niet gevonden. Vrijdag wel, toen rechercheurs de woning van een van de verdachten doorzochten. Naast een tweede vuurwapen, troffen ze twaalf kilo henneptoppen en twee bussen pepperspray aan. Een 60-jarige man uit Dordrecht, die ook in de woning was, werd aangehouden.

 

Getuigen
De politie onderzoekt de zaak. Heeft u informatie die daarbij kan helpen? Neem contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook: via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Jos Brech aangehouden in Spanje

Gemaakt: Zondag, 26 augustus 2018 23:17

De 55-jarige Jos B die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland.


De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto's die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

 

Door goede en snelle samenwerking met de Spaanse politie kon de man vanmiddag worden aangehouden.

Persoon vast tussen goederentrein en tankauto op de Vondelingenplaat in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 29 augustus 2018 16:16

ROTTERDAM - De hulpdiensten zijn woensdag 29 augustus uitgerukt voor een ernstig incident bij CTT Rotterdam Butaanweg Vondelingenplaat in Rotterdam. Daar is een persoon vast komen te zitten tussen een container op een trein en een tankwagen. De persoon is daarbij gewond geraakt.

 

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Het slachtoffer kon na enige tijd bevrijd worden. Het slachtoffer is onder politie begeleiding naar het Erasmus MC gebracht. De politie zal onderzoek doen naar de toedracht.

Brandweer waarschuwt voor dodelijk gas in maiskuilen

Gemaakt: Woensdag, 29 augustus 2018 19:25

NEDERLAND - Brandweer Nederland heeft een waarschuwingsbrief onder de korpsen verspreid. Aanleiding hiervoor zijn de recente gevallen van giftige gasvorming in maiskuilen.

 

Door de droge zomer heeft de mais niet optimaal kunnen groeien en zijn nitraten in de plant niet voldoende omgebouwd tot eiwitten.

 

Jetty Middelkoop van de Brandweer Amsterdam adviseert en controleert bij agrarische bedrijven: 'Het is een geel-roodbruin bijtend gas dat bij contact met de huid voor blaren kan zorgen. En komt het bijvoorbeeld door inademing in contact met vocht dan ontstaat er salpeterzuur. En dat kan zelfs dodelijk zijn.'

Erasmus MC organiseert de Nationale Traumadag

Gemaakt: Donderdag, 30 augustus 2018 16:03

ROTTERDAM - Op zaterdag 15 september 2018 organiseert het Erasmus MC de Nationale Traumadag. Op deze publieksdag krijgen geïnteresseerden een goed beeld van de hulpverlening vanaf het moment van een ongeval tot in het ziekenhuis. De toegang is gratis.

 

Alle hulpdiensten in de regio Zuidwest Nederland zijn vertegenwoordigd: brandweer, ambulance, politie, de traumaheli, de GHOR, defensie en alle regionale ziekenhuizen. In en rond het Erasmus MC worden demonstraties gegeven en films vertoond over de opvang en behandeling van patiënten met verwondingen ten gevolge van een ongeval.

 

Meer info: www.erasmusmc.nl/traumadag2018

70-jarige man aangehouden voor dealen vanuit woning Zevenkampse Ring

Gemaakt: Donderdag, 30 augustus 2018 16:29

ROTTERDAM - Klachten uit de buurt over dealen vanuit een woning aan de Zevenkampsering maakten dat de politie gisteren een actie hield waarbij de woning is doorzocht en 70-jarige bewoner is aangehouden. Zowel bij de man als in de woning werden meerdere 'ponypacks' gevonden, pakketjes met een kleine hoeveelheid drugs, klaar voor de verkoop.

 

Buurtbewoners deden overlastmeldingen bij de wijkagent over een woning aan de Zevenkampse Ring. Er zou drugs gedeald worden vanuit de woning. De wijkagent schakelde het flexteam in. Agenten van dit team hielden de woning enkele dagen in de gaten en zagen dat er veel korte bezoekjes aan de woningen werden gebracht door uiteenlopende mensen. Gisteren werd een man na zo'n bezoekje gevolgd en even verderop aangehouden. Na fouillering bleek de man twee ponypacks met cocaïne bij zich te hebben.

 

Doorzoeking
Later op de avond verliet de bewoner het pand. Ook hij werd door de agenten van het flexteam gevolgd. Deze zagen dat de man op een nabij gelegen winkelcentrum een korte ontmoeting had met vermoedelijk een klant. Hierna is de bewoner op straat aangehouden. In de auto van de 70-jarige Rotterdammer werden meerdere ponypacks gevonden. Ook zijn woning werd doorzocht. Ook hier lagen meerdere ponypacks, pepperspray en een ploertendoder.

Politie haalt wapens en drugs uit Waalhavengebied

Gemaakt: Vrijdag, 31 augustus 2018 16:16

ROTTERDAM - Twee honkbalknuppels, een mes, een set golfclubs en een imitatievuurwapen; een deel van wat de politie aantrof in auto's in het Waalhavengebied. Agenten hielden daar donderdagavond een preventief fouilleeractie.


De politie mag alleen preventief fouilleren in een zogenaamd veiligheidsrisicogebied. Dat is een gebied waar veel incidenten met (vuur)wapens plaatsvinden. Agenten mogen tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die ze aantreffen tijdens het fouilleren, zoals drugs. De burgemeester heeft de Waalhaven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Agenten van de Zeehavenpolitie, het Team Parate Eenheid en Douane onderwierpen donderdagavond ruim zestig auto's en de inzittenden aan een controle.

 

Boetes
Daarbij troffen ze verdovende middelen en valse kentekenplaten aan. Ook kwamen twee honkbalknuppels, een set golfclubs, een mes en een imitatievuurwapen uit verschillende auto's tevoorschijn. De 21-jarige Rotterdammer die het nepvuurwapen bij zich droeg werd aangehouden. Twee van de gecontroleerde passanten bleken openstaande boetes te hebben. Een man loste direct zijn schuld van 1100 euro in, de ander kon zijn boete van 3000 euro niet betalen en moest zijn rijbewijs inleveren. Tot slot legde de Douane beslag op het voertuig van een bestuurder, die nog een belastingschuld had openstaan.

Brand La Fontainestraat aangestoken

Gemaakt: Vrijdag, 31 augustus 2018 16:19

ROTTERDAM - De brand die afgelopen dinsdagavond 28 augustus een explosie veroorzaakte in een woning aan de La Fontainestraat in Rotterdam-Zuid, is aangestoken. Er zijn twee verdachten aangehouden; een man die verdacht wordt van brandstichting en de huurder van het pand. Het betreft twee Rotterdammers van 44 en 36 jaar. De gemeente heeft het pand middels een spoedsluiting bestuurlijk gesloten.


Inpandig werden na het blussen van de brand de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De politie had de specifieke woning juist op het oog om deze week te bezoeken, omdat er in twee weken twee meldingen waren binnen gekomen dat er zich mogelijk op dat adres een hennepkwekerij zou bevinden. Nog voordat dit bezoek kon worden afgelegd, werd de woning in de as gelegd. Er vielen geen gewonden.

Gestolen fietsen zoeken eigenaar

Gemaakt: Vrijdag, 31 augustus 2018 17:13

ROTTERDAM - Een fietsendief keek donderdagmiddag raar op toen niet de koper van een gestolen fiets, maar agenten voor zijn deur stonden. Die hielden de 47-jarige Rotterdammer aan en herenigden de dure fiets met de eigenaar. In een huis aan de Van Malsenstraat vonden agenten nog meer gestolen fietsen waarvan de eigenaar wordt gezocht.

 

De eigenaar herkende zijn gestolen fiets op Markplaats. Hij deed aangifte van diefstal en maakte een afspraak voor de 'koop'. Niet hij, maar de politie stond vervolgens aan de deur van de verdachte. Toen deze de gestolen fiets liet zien, werd hij aangehouden op verdenking van heling. En daar bleef het niet bij. Verder onderzoek leidde naar een huis aan de Van Malsenstraat, waar nog eens acht dure rijwielen stonden.

 

Vragen
Van drie van de negen aangetroffen fietsen is de eigenaar achterhaald. Van zes nog niet. Het zijn fietsen die door hun opvallende uiterlijk makkelijk herkenbaar zijn. Herkent u uw eigendom of weet u van wie één van de getoonde fietsen is? Bel dan 0900-8844 en vraag naar Team 'Veel Voorkomende Criminaliteit' van basisteam-centrum.

 

Doe altijd aangifte van fietsendiefstal. Dat kan online via politie.nl, telefonisch via 0900-8844, of op een politiebureau. Alleen bij aangifte wordt uw fiets opgenomen in een fietsdiefstalregister. Hoe meer aangiftes, hoe onaantrekkelijker stelen en doorverkopen van fietsen wordt.

Man uit Schiedam schiet zichzelf met vuurwapen in hand

Gemaakt: Maandag, 03 september 2018 20:08

ROTTERDAM - Een 31-jarige man uit Schiedam heeft zich maandagavond rond 19.00 uur zelf per ongeluk in zijn hand en been geschoten. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Agenten vonden het wapen in de woning op de Ebenhaezerstraat waar het incident plaatsvond. Daar lagen ook verdovende middelen, geld en andere wapens waaronder een handgranaat. De man, die is aangehouden, belde zelf de politie.


De politiemensen doorzochten direct de hele woning en vonden daar een vermoedelijk echte handgranaat. Medewerkers van de EODD stelden deze handgranaat veilig en doen onderzoek hiernaar. Verder vonden agenten nog een tweede vuurwapen maar ook contant geld, een kilo xtc-pillen en twee kilo amfetamine. De verdovende middelen lagen door het hele huis.

 

De politie stelt een nader onderzoek in naar de vondst van de drugs, geld en wapens en de betrokkenheid van de 31-jarige man hierbij.

Agressieve man draait door op de Zaagmolenstraat

Gemaakt: Dinsdag, 04 september 2018 17:40

ROTTERDAM - Maandagochtend kwamen er rond 11.30 uur diverse meldingen binnen bij de politie, dat een man zich zeer agressief gedroeg op de Rotterdamse Zaagmolenstraat. Nadat agenten de man, 22 jaar en afkomstig uit Stolwijk, hadden aangehouden, bleek hij al enkele voorbijgangers te hebben aangevallen. Wellicht heeft hij nog meer slachtoffers gemaakt, maar die zijn nog niet bij de politie bekend. Ook zoekt de politie de bestuurder van een donkere auto.


Agressie
De verdachte heeft een toevallig passerende fietser geslagen en hij heeft geprobeerd binnen te dringen bij een woning aan de Zaagmolenstraat. De bewoonster was op het tumult afgekomen en toen de agressieveling haar zag probeerde hij de woning binnen te komen. Dat lukte niet omdat de deur op tijd werd dichtgesmeten.

 

De verdachte maakte daarna veel stampei bij een café en toen een klant naar buiten kwam om te proberen de zaak te sussen, was hij het volgende slachtoffer. Hij werd aangevallen en daarbij riep de verdachte: Allahu Akbar. De café-klant raakte door het gevecht licht gewond aan zijn handen.

 

Kort voordat de politie arriveerde zag de verdachte ook nog kans een bloempot van straat te pakken en tegen een auto aan te gooien. Deze auto stopte nog wel, maar toen de verdachte probeerde in te stappen reed de auto weg. De eigenaar van deze auto, vermoedelijk een dame, heeft zich nog niet gemeld.

 

Verhoor
Na de aanhouding werd de verdachte gefouilleerd en hij bleek niet gewapend te zijn. Tijdens het vervoer pleegde hij vernielingen door tegen van alles te trappen. Daarna is hij in een politiebureau ingesloten voor verhoor.

 

Dat verhoor was direct na de aanhouding nog niet mogelijk, omdat hij alle medewerking weigerde. Dit gedrag stond overigens haaks op het gedrag van de man maandagochtend, enkele uren voor het incident. Hij was toen namelijk al aangesproken door de wijkagent die de man niet kende vanuit zijn wijk. Op dat moment was de man nog rustig en er was een normaal gesprek met hem te voeren. Hoe anders was dat die maandagmiddag.

 

De politie zal de man nader verhoren en hij zal ook beoordeeld worden door de crisisdienst.

 

Melden
De politie is nog op zoek naar de bestuurder(ster) van de donkere auto, vermoedelijk een Ford Focus, en misschien zijn er nog andere mensen door de verdachte aangevallen zonder dat de politie daar van weet. Als dat zo is, meld u dan op 0900-8844 of via 'M' 0800-7000.

Hardloper komt in botsing met twee wielrenners en wordt zwaar mishandeld

Gemaakt: Vrijdag, 07 september 2018 17:11

DELFT - Een hardloper komt op donderdag 2 augustus omstreeks 15:30 uur hard in botsing met twee wielrenners. En dat loopt gierend uit de hand. De 53 jarige man wordt zwaar mishandeld door het tweetal. Nota bene met zijn eigen gewichten.

 

De twee verdachten zijn mogelijk vader en zoon. De vader spreekt met een Rotterdams accent. En mogelijk is de fiets van één van de twee een belangrijk aanknopingspunt.

 

Weet u wie deze wielrenners zijn of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Man laat geslachtsdeel zien aan vrouwen. Slachtoffer? Bel 0900-8844

Gemaakt: Vrijdag, 07 september 2018 17:33

REGIO - In het openbaar je jongeheer laten zien aan anderen is een strafbaar feit. Ben je slachtoffer van schennispleging? Meld het of doe aangifte!


Een man vond het vorige week nodig om bij metrostation Capelsebrug zijn geslachtsdeel uit zijn broek te halen en aan een meisje te tonen. Hij volgt de (jonge) vrouwen en blijft rond hen hangen. Dit komt heel bedreigend over. Het gebeurde niet alleen bij Capelsebrug. Ook in Delfshaven en bij metrostation Delfshaven wilde een man maar al te graag dichtbij vrouwen komen en zijn broek laten zakken. De politie ziet dit als een strafbaar feit, wat vaak veel impact heeft op het slachtoffer. Iemand wordt onverwachts geconfronteerd met seksueel grensoverschrijdend gedrag op openbare plekken, die voor iedereen veilig zouden moeten zijn.

 

Doe aangifte
Het blijkt dat veel mensen geen aangifte doen van schennispleging. Toch is het belangrijk om aangifte te doen omdat dan zaken eventueel gekoppeld kunnen worden aan verdachten. De politie kan de verdachte vervolgens aanhouden en er kan een hulpverleningstraject in gang gezet worden. Daarom, word je geconfronteerd met een potloodventer? Meld het altijd bij 0900-8844 of doe aangifte.

Twee verdachten opgepakt voor reeks diefstallen uit hotels in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 07 september 2018 17:35

ROTTERDAM - Donderdagmiddag arresteerden agenten in de Rotterdamse binnenstad twee Algerijnse mannen die worden verdacht van een serie diefstallen uit de lobby's van verschillende hotels. Het onderzoek naar de misdrijven liep al sinds mei.


Tussen maart en mei kwamen er meerdere aangiftes binnen van mensen die tijdens het inchecken in verschillende hotels in het centrum van Rotterdam ineens hun spullen kwijt waren. Het ging om jassen, persoonlijke spullen en hele koffers. Begin mei startten rechercheurs van de afdeling Veelvoorkomende Criminaliteit (VVC) daarom een onderzoek.

 

In het onderzoek kwamen deze twee mannen naar voren als verdachten. Gisteren kon het duo worden aangehouden op het Eendrachtsplein en de Aert van Nesstraat. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij zeker zes zaken, maar de rechercheurs sluiten niet uit dat zij vaker toesloegen. Het onderzoek wordt voortgezet.

 

De verdachten (38 en 48 jaar) worden vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Vluchtelingen vast in container in de Waalhaven

Gemaakt: Vrijdag, 07 september 2018 20:09

ROTTERDAM - Aan het begin van de vrijdagavond is een melding gekomen dat vluchtelingen vast zitten in een container in de Waalhaven.

 

In totaal zijn 18 personen bevrijd. Een van hen is meegenomen naar het ziekenhuis. De anderen worden ter plekke opgevangen en medisch onderzocht. Na medische zorg worden de 18 aangetroffen personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid rotterdam, die onderzoek zal doen naar de herkomst en achtergronden.

 

Omdat de exacte locatie van de container niet bekend was, heeft de politie via zendmasten geprobeerd de groep te traceren. Het is nog onduidelijk waar de mensen vandaan komen en wat de samenstelling van de groep is. De mannen hebben een Afrikaans uiterlijk.

 

Update

De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde, waarin 18 verstekelingen werden aangetroffen, is aangehouden. Het betreft een 43-jarige man uit Roemenië. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.

Armeense kinderen mogen blijven maar zijn spoorloos [update]

Gemaakt: Zaterdag, 08 september 2018 16:51

NEDERLAND - Gisterenavond, vrijdag 7 september, zijn de Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen.

 

Het is op dit moment onduidelijk waar de kinderen verblijven en of ze zijn ondergedoken. De politie maakt zich zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen en is daarom is direct een zoektocht gestart.

 

Update

Lili en Howick zijn weer gevonden en mogen in Nederland blijven.

Lili en Howick zijn weer gevonden en mogen in Nederland blijven

Gemaakt: Zaterdag, 08 september 2018 17:29

NEDERLAND - Lili en Howick mogen toch in Nederland blijven. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. De kinderen mogen blijven vanwege 'actuele omstandigheden' rond hun veiligheid. Volgens D66 en CU was de aankondiging van een klopjacht op de kinderen de druppel.

 

De Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) waren weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Zij zijn inmiddels weer gevonden.

 

Er waren grote zorgen over de veiligheid van de twee kinderen, die in een emotionele situatie verdwenen waren. Daarom zocht de politie met verschillende middelen naar de kinderen en riep de hulp van het publiek ook in. Vanwege de - toen nog - op handen zijnde uitzetting van de kinderen werd deze oproep niet breed omarmd.

 

Na de beslissing zaterdagmiddag dat de kinderen niet uitgezet zullen worden, ging het vermissingsonderzoek onverminderd door. Niet alleen het vinden van de kinderen was belangrijk, ook wordt onderzocht of er strafbare dingen met hen gebeurd zijn tijdens hun vermissing.

 

De kinderen zullen daarom gehoord worden door de politie. Daarna worden zij overgedragen aan hun voogd.

Drone hindert opstijgen traumahelikopter in Schiedam

Gemaakt: Zaterdag, 08 september 2018 17:54

SCHIEDAM - Na een inzet waar een persoon zwaar gewond is geraakt, heeft een drone de ingezette traumahelikopter gehinderd bij het opstijgen. Dit is gevaarlijk en verboden. Politie doet onderzoek.

 

Het hinderen van een helikopter is gevaarlijk voor de bemanning en hulpverleners. Maar net zo goed voor de omgeving en omstanders. Getuige? Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Getuigen gezocht van schietincident Watergeusstraat

Gemaakt: Zondag, 09 september 2018 16:39

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 22-jarige Capellenaar gewond bij een schietincident aan de Watergeusstraat in het centrum van Rotterdam. De politie startte direct een onderzoek en wil onder andere heel graag spreken met getuigen die met hun auto gedwongen werden achteruit te rijden, toen een witte Volkswagen Golf tegen de richting in wegreed met het gewonde slachtoffer in de auto. De Capellenaar is aangehouden, zijn rol bij het incident wordt onderzocht.


Rond 01.30 uur meldden verschillende getuigen dat ze schoten hadden gehoord op de Watergeusstraat. De politie was er binnen enkele ogenblikken en trof inderdaad sporen aan dat er geschoten was. Niet veel later bleek dat er bij een ziekenhuis een man was binnengebracht met schotwonden. Zijn situatie is niet levensbedreigend. De 22-jarige is ter plaatse aangehouden en zijn rol bij het incident wordt onderzocht.

 

Kunt u helpen?
Uit het onderzoek blijkt dat de gewonde man waarschijnlijk met een witte Volkswagen Golf van de Watergeusstraat naar het ziekenhuis is vervoerd. Daarbij zou de auto tegen de richting in hebben gereden, en tegenliggers die dus de goede kant opreden, hebben gedwongen om achteruit te rijden om doorgang te maken. De politie denkt dat deze getuigen misschien belangrijke informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek.

 

Bent u een van de bestuurders die moest uitwijken of hebt u andere informatie over of beelden van dit incident en nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan M. 0800-7000.

Vrouw zwaargewond bij steekpartij in woning Rotterdam-Zuid

Gemaakt: Maandag, 10 september 2018 17:40

ROTTERDAM - Een 27-jarige vrouw is maandagochtend zwaar gewond geraakt toen zij in een woning op de Ebenhaëzerstraat in Rotterdam-Zuid gestoken werd. Wat er precies in de woning is gebeurd is nog onduidelijk. Eén man is aangehouden.

 

Kwart voor twaalf 's middags werd het alarmnummer gebeld vanwege een ruzie en steekincident in een woning. In de woning waren meerdere personen aanwezig, onder wie ook enkele kinderen. De vrouw had ernstige verwondingen. Agenten van het Team Parate Eenheid die extra getraind zijn op levensreddend handelen en beschikking hebben over speciale medische hulpmiddelen hiervoor, hebben de vrouw gelijk verbonden. De vrouw is vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Eén van de mannen die in de woning aanwezig was, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. De politie is een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing heeft de woning onderzocht op sporen en de politie spreekt met getuigen.

 

Bent u ook getuige geweest en heeft u iets gezien of gehoord, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Roemeense chauffeur wist niet dat hij, behalve chocolade, ook vluchtelingen vervoerde

Gemaakt: Maandag, 10 september 2018 17:47

ROTTERDAM - De chauffeur van de vrachtwagen, die de container vervoerde waarin afgelopen vrijdagavond in de Waalhaven achttien verstekelingen werden aangetroffen, is zondagmiddag heengezonden. Er loopt nog een opsporingsonderzoek, maar het lijkt erop dat de 43-jarige Roemeen niet wist dat hij, behalve chocolade, ook vluchtelingen vervoerde.


De zestien mannen en twee vrouwen die zich hadden verschanst in de koelcontainer, zijn na een medische check overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Ze zeggen uit Eritrea te komen. Twaalf van hen zijn na te zijn gehoord overgebracht naar de opvanglocatie in Ter Apel, in afwachting van hun asielprocedure. Vier personen gaan naar Duitsland en Zwitserland, omdat zij daar eerder asiel hebben aangevraagd. Twee personen wilden geen asiel aanvragen en zijn heengezonden.

Politie zoekt getuigen van een schietincident aan de Kaapstraat

Gemaakt: Dinsdag, 11 september 2018 16:33

ROTTERDAM - De politie zoekt getuigen van een schietincident dat op 4 augustus jl heeft plaatsgevonden aan de Kaapstraat in Rotterdam. Hierbij raakte een 21 jarige Rotterdammer gewond.


Het slachtoffer meldde zich die avond tegen middernacht bij politiebureau Maashaven dat hij was beschoten na een ruzie. Hij had bloed op zijn kleding en had een lichte verwonding naar aanleiding van een schampschot.

 

De recherche stelde een onderzoek in en er is inmiddels een 20-jarige verdachte aangehouden. Uit de verklaringen en verhoren is gebleken dat er een ruzie had plaatsgevonden in de portiek van een woning aan de Kaapstraat. Daar is vermoedelijk ook het schot gevallen. Maar mogelijk is deze confrontatie een gevolg geweest van een ruzie tussen het slachtoffer en de schutter, eerder die avond, bij een muziekevenement in het Zuiderpark.

 

De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident aan de Kaapstraat. Heeft u daadwerkelijk iets gezien? Kent u de achtergrond van dit incident of heeft u anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via 'M' meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wie herkent inbreker Schiedam?

Gemaakt: Dinsdag, 11 september 2018 16:44

SCHIEDAM - Donderdagavond 18 januari werd ingebroken in een huis aan het Royaardsplein in Schiedam. De 74-jarige bewoonster was niet thuis. De complete kluis met contant geld en een bankpas werden gestolen. Met de pas is diezelfde avond nog gepind aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. Wie herkent de getoonde man?

 

De zoons van de 74-jarige Schiedamse ontdekten dat, hoewel hun moeder op vakantie was, de tuindeuren van haar huis wagenwijd openstonden. Ze vertrouwden het niet, namen poolshoogte en ontdekten de inbraak. De getoonde jongeman is op een of andere manier betrokken. Hij pint nog dezelfde avond met een pas aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. De politie wil deze man graag opsporen.

 

Vragen
Wie herkent de getoonde man bij de pinautomaat in Zoetermeer? Wie was getuige van de inbraak aan het Royaardsplein in Schiedam? Bel met uw informatie de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook: Bel Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer: 0800-7000.

Getuigen van straatroven gezocht

Gemaakt: Dinsdag, 11 september 2018 17:03

ROTTERDAM - Recherche van het district Rotterdam-Zuid is op zoek naar getuigen van twee straatroven. De twee straatroven werden zeer kort na elkaar gepleegd op de Tiengemetenhof en op de Baarlandhof-Stellendamhof. Bij de tweede straatroof bleef het bij een poging.


Bij de beroving op de Tiengemetenhof liep het slachtoffer op het trottoir toen een jongeman voorbij fietste. Hij droeg een rode trui en was ongeveer 16 – 17 jaar oud en had een tatoeage in zijn nek. Bij het langsrijden trok de jongeman de kettingen van de hals van het slachtoffer. De kettingen vielen echter in het shirt van de dame, maar de bedels zijn wel meegenomen. Op één van die bedels staat de tekst 'DAVE'.

 

De dader was samen met een andere jongen, maar daar is nauwelijks iets over bekend, behalve dat hij een oranje/rode trui aan had.


Kort na dit incident vond een andere (poging) straatroof plaats op de Baarlandhof - Stellendamhof. Ook hier ging het om twee mannen met een fiets. Deze twee zouden echter iets ouder zijn, zo'n 20 – 30 jaar oud. Ook hier werd geprobeerd de ketting van de nek van het slachtoffer te trekken. Dit mislukte echter.

 

De politie is op zoek naar getuigen van beide voorvallen. Heeft u iets gezien en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u informatie over de gestolen bedel? Neem dan contract op met de politie eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via 'M' Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000.

Forse brand in loods aan de Energieweg in Vlaardingen

Gemaakt: Donderdag, 13 september 2018 20:28

VLAARDINGEN - De hulpdiensten zijn donderdagavond 13 september uitgerukt voor een uitslaande brand aan de Energieweg in Vlaardingen. De brand was bij aankomst van het eerste voertuig al uitslaand.

 

De brand is inmiddels opgeschaald naar grote brand. Er werden meerdere ambulances en auto's naar buiten gereden. Vanwege de lagere temperatuur buiten blijft de rook lager hangen en kan dat stankoverlast veroorzaken. Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren en blijf uit de rook.

 

In de eerste instantie leek het te gaan om een pand van Bas Ambulance Service maar dat is dus niet het geval.

Man met zwaar oogletsel en verbrijzeld strottenhoofd ziekenhuis binnengebracht

Gemaakt: Vrijdag, 14 september 2018 16:39

ROTTERDAM - Donderdagavond werd een man het ziekenhuis binnengebracht met zwaar oogletsel en een verbrijzeld strottenhoofd. De politie onderzoekt wat er die avond op de Boergoensevliet ter hoogte van de Pendrechtstraat precies is gebeurd en roept getuigen op zich te melden.


Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Rotterdam, werd rond 23.00 uur het ziekenhuis binnengebracht en was kort daarna niet meer aanspreekbaar. Van een getuige weten we dat er vermoedelijk een ruzie aan de mishandeling vooraf is gegaan. En dat de fiets van het slachtoffer waarschijnlijk is meegenomen. De politie onderzoekt de mishandeling en wil graag in contact komen met getuigen en buurtbewoners. Het kan zijn dat het slachtoffer zich overdag met een groepje mannen bij het Zuidplein ophield. Ook informatie daarover is van harte welkom.

 

Heeft u iets gezien of gehoord?
Wellicht was u donderdagavond op straat en heeft u in de loop van de avond op de Boergoensevliet, of in de omgeving, iets gezien of gehoord wat te maken kan hebben met de mishandeling. Of heeft u informatie over de groep die overdag te vinden was bij het Zuidplein. Ook als u camerabeelden heeft of foto's, horen we dat graag. Alle informatie is welkom. Bel naar 0900-8844 of als u liever anoniem blijft naar 0800-7000.

Stel je vraag omtrent Letselschade, help jezelf of een bekende!

Gemaakt: Zaterdag, 15 september 2018 03:46

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Politiehond grijpt verdachte auto inbraak in Rotterdam-Zuid

Gemaakt: Maandag, 17 september 2018 17:35

ROTTERDAM - Een verdachte van auto-inbraak zette het zondagochtend op een lopen toen hij op de Pinksterweide in Rotterdam-Zuid op heterdaad betrapt werd door een agent. Na het negeren van waarschuwingen van de agent, werd de inbreker door een politiehond gestopt.


De agent was bezig met zijn surveillance toen hij rond 4.30 uur een jonge man naast schichtig om zich heen zag kijken en verdacht zag bewegen bij geparkeerde auto's. De agent sprak hem daarop aan en zag op dat moment dat de ruit van de auto waar de jongen bij stond ingeslagen was. De jongen zette het direct op een rennen.

 

De agent sommeerde de jongen te stoppen, maar die gaf geen gehoor. Ook niet toen de agent zijn hond uit de auto haalde. De agent waarschuwde nog een keer dat hij zijn viervoeter zou loslaten als hij niet stopte met rennen. De jongen bleef rennen, maar kon makkelijk worden ingehaald door de hond die de jongen tot stoppen dwong. De 16-jarige jongen liep daarbij een lichte beetwond op. Nadat een dokter er naar had gekeken, kon de jeugdige inbreker worden ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat er nog een tweede auto door de verdachte was doorzocht. Ook hier was een ruit ingeslagen.

Poederbrief voor mensen die hun huis te koop aanbieden

Gemaakt: Woensdag, 19 september 2018 16:46

NEDERLAND - De Fraudehelpdesk ontving de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen. Het gaat om mensen die hun huis te koop aanbieden, en vervolgens een poederbrief in de bus krijgen.

 

In sommige zakjes zat wit poeder, in een andere chocola. De zakjes worden vergezeld van een brief op naam van de ontvanger, opgesteld in het Engels. De brief bevat dreigende taal.

 

In de brief staat onder meer dat 'de toekomstige zakjes een andere inhoud kunnen bevatten die onplezierig voor potentiele kopers kan zijn'. Om dat te voorkomen, dient de ontvanger € 150,- te betalen in Bitcoin. Wie niet reageert, krijgt een 'aanmaning' waarin het bedrag is opgelopen tot € 200,-

 

Advies
De politie adviseert een ontvangen zakje met poeder niet open te maken, maar brief en zakje direct naar een politiebureau te brengen.

Tientallen mensen besmet met NORO virus op Cruiseschip in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 20 september 2018 16:25

ROTTERDAM - Op donderdag 20 september is er in de Rotterdamse regio GRIP 1 afgekondigd in verband een groot aantal zieke mensen op een cruiseschip. Volgens de eerste berichten zou het om het NORO virus gaan.

 

Het cruiseschip, de Aida Perla, ligt afgemeerd aan de Wilhelminakade. Tientallen mensen zouden volgens de eerste berichten ziek zijn. Het schip ligt in quarantaine. Er zijn 70 personen zie geworden in de afgelopen week, ongeveer helft is beter, andere mensen zijn ziek. Vanwege het besmettingsgevaar mag niemand van boord. Een arts gespecialiseerd in fectieziekten is aan boord voor controle.