Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:53:07 Ambu 17155 Beukendaal 3075LD Rotterdam Rottdm Bon 80349 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-155

Ambulance 17-155

donderdag 02 juli 2020

Archief

Rotterdammer (38) aangehouden voor vier overvallen

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 16:30

ROTTERDAM - Met de aanhouding van een 38-jarige Rotterdammer donderdagavond hoopt de politie vier overvallen en de diefstal van een auto op te lossen. Tussen 29 januari en 11 februari vonden drie overvallen en een poging daartoe plaats, die opvallende overeenkomsten hadden. Na intensief onderzoek kon gisteren een verdachte worden aangehouden. Hij stond op het punt om in een auto te stappen, die kort voor de eerste overval was gestolen.


De eerste overval die aan deze verdachte wordt gelinkt is die op een supermarkt aan het Prinsenplein op woensdagavond 29 januari. De tweede overval bleef bij poging op een drogist aan de Goudsesingel. De derde was een dag later, op een tankstation aan de Vredenoordkade. Dinsdagavond 11 februari rond 19.00 uur was de vierde overval in de reeks, waarbij de werkwijze steeds zeer overeenkwam.


Het Regionaal Team Overvallen, dat alle zaken behandelde , sprak uitgebreid met getuigen, vroeg camerabeelden op en deelde die beelden ook onder collega's. Daaruit vloeide een herkenning van een mogelijke verdachte.

 

Verdachte opgewacht
Samen met het basisteam, het flexteam en Team Parate Eenheid zetten ze donderdagavond ongezien de wijk af waar de verdachte op dat moment verwacht werd. Even voor 19.30 uur kon hij worden aangehouden in de buurt van het Noordeinde. Hij stond op het punt in een auto te stappen die kort voor de overval op het Prinsenplein was gestolen. De auto is meegenomen.

Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Man uit Vlaardingen verdacht van deelneming terroristische organisatie

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 17:27

ROTTERDAM / VLAARDINGEN- Vrijdagmiddag maakte het OM bekend dat de politie afgelopen dinsdag een 50-jarige man uit Vlaardingen heeft aangehouden. Hij wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. De man is aangehouden in PI "De Schie," waar hij momenteel vast zit voor een andere zaak.


Verdenking
De man wordt ervan verdacht dat hij in de periode van 2011 t/m 2018 diverse malen in Libië is geweest en daar betrokken was bij een terroristische organisatie. In de tijd dat hij in Nederland was, heeft hij vermoedelijk contact onderhouden met leden van één of meerdere terroristische organisaties in Libië.


Er zijn geen aanwijzingen dat verdachte in die periode een concreet gevaar heeft gevormd voor de veiligheidssituatie in Nederland.


De man is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die heeft beslist dat de verdachte veertien dagen langer blijft vastzitten.

Twee mannen overvallen avondwinkel aan de Schieweg in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 22:27

ROTTERDAM - Iets voor 20.00 uur vonden twee overvallers het nodig om de medewerker van een avondwinkel op de Schieweg tegen de vlakte te slaan. Met verschillende spullen namen ze de benen richting de Gordelweg. Help mee en tip via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


Vrijdagavond rond 19.55 uur kwamen er twee mannen volledig in het zwart gekleed met bivakmuts op en bewapend met een mes en een gereedschapsvoorwerp de avondwinkel binnen. Ze liepen op de kassa af waar de medewerker stond en sloegen er op los. Het slachtoffer viel en lieten ze gewond achter. Gelukkig hoefde er geen ambulance te komen. Met verschillende nog onbekende spullen renden ze de winkel uit richting de Gordelweg.

 

Alles op alles
De politie, die er snel was, kwamde meteen de hele buurt uit. Ook het Vroesenpark werd dichtgezet. Nog steeds wordt er gezocht naar de daders. Tegelijkertijd wordt er gesproken met getuigen en zijn er camerbeelden veilig gesteld. De poltie is dringend op zoek naar getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, en die kunnen helpen om deze twee lafbekken van straat te halen. Heeft u info? Bel met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Gewonde bij steekpartij op de Dorpsweg in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 07:29

ROTTERDAM - zaterdagochtend 15 februari heeft er op de Dorpsweg in Rotterdam een steekpartij plaatsgevonden.

 

De hulpdiensten werden met spoed gealarmeerd. op de plaats aangekomen bleek een persoon bij een portiekflat te zijn neergestoken door een nog onbekende dader. De dader is na de steekpartij in de richting van de van Blommesteyweg gevlucht. De politie heeft samen met het ambulancpersoneel het slachtoffer behandeld waarna deze met een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de steekpartij. Volgens 112 Alarmeringen Rotterdam vond de steekpartij rond 05:45 uur plaats.

Vragen en antwoorden over onderzoek bombrieven

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:34

NEDERLAND - Naar aanleiding van de afpersingsbrieven met snelontvlambare inhoud is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. In het rechercheonderzoek, dat wordt geleid door de eenheid Amsterdam, is door het Openbaar Ministerie een beloning van 15 duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot oplossing van de zaak. Voor meer informatie en uitleg over het rechercheonderzoek heeft de politie onderstaande Q & A opgesteld. Heeft u tips voor de recherche? Kijk dan onderaan deze pagina voor contactgegevens.


Wat speelt er?
Vanaf eind 2019 zijn tien bedrijven uit het hele land op verschillende momenten doelwit geworden van afpersingsbrieven en/of hebben brieven met een ontbrandende inhoud ontvangen. Enkele van deze brieven zijn tot ontbranding gekomen. Daarbij is gelukkig niemand gewond geraakt, maar de betrokkenen zijn logischerwijs erg geschrokken.

 

Wat staat er in de afpersingsbrieven?
In de afpersingsbrieven wordt van de geadresseerde bitcoins geëist. Wanneer daar niet aan wordt voldaan, wordt gedreigd met nare gevolgen.

 

Hoe gevaarlijk zijn de brieven met ontbrandende inhoud?
Gelukkig is er tot dusverre niemand daadwerkelijk gewond geraakt door de brieven. De politie heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de enveloppen en stelt dat het mogelijk was geweest dat de opener van de envelop serieuze brandwonden zou hebben opgelopen.

 

Loop ik gevaar?
De afpersingsbrieven zijn vooralsnog enkel gericht aan tien bedrijven. De politie heeft nauw contact met de afgeperste bedrijven en heeft hen een duidelijk handelingsperspectief gegeven. Ook met postbezorgende bedrijven is nauw contact en een handelingsperspectief gegeven.

 

Hoe herken ik een enveloppe van de afperser?
De afpersingsbrieven en brieven met ontbrandende inhoud zijn vooralsnog verstuurd in witte enveloppen. De enveloppen zijn gefrankeerd met twee postzegels. Het adreslabel is geprint en de enveloppen worden uit naam van het CIB of een afzender met een fictieve naam verstuurd. In de enveloppe is een duidelijke verdikking voelbaar. Zie ook onderstaande foto's. Heeft u twijfels over een enveloppe die u heeft ontvangen? Controleer dan de afzender, neem indien mogelijk contact op met de afzender of er een brief is verstuurd. Indien u de situatie niet vertrouwt, kunt u te allen tijde contact zoeken met de politie.

 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik een verdachte brief heb ontvangen?
Blijf bij twijfel van de enveloppe af en creëer afstand. Maak een inschatting of de enveloppe voldoet aan de bovenstaande kenmerken. Kijk naar de afzender en probeer te achterhalen of de afzender een bestaand bedrijf is en probeer contact te zoeken met de afzender of er daadwerkelijk iets naar u is verzonden. Is dat niet het geval en vertoont het poststuk verdachte kenmerken? Alarmeer dan de politie.

 

Hoe staat het rechercheonderzoek ervoor?
De politie heeft vanaf het eerste afpersingssignaal de zaak zeer serieus opgepakt. Het onderzoek staat onder leiding van de recherche van de eenheid Amsterdam. Daar werkt een Team Grootschalige Opsporing aan de zaak. Zij worden ondersteund door experts van de Forensische Opsporing en politiepsychologen, maar ook door externe experts op het gebied van taal, papier en cryptomunten.

 

Hoe ziet het rechercheonderzoek eruit?
In een afpersingsonderzoek zoals momenteel gaande is, wordt uiteraard alles uit de kast gehaald om de afperser zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden. Daarbij wordt uiteraard sporenonderzoek gedaan op vingerafdrukken en aanwezigheid van dna-materiaal. Alle delen van de enveloppen en inhoud worden daarbij minutieus onderzocht met ondersteuning van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daarnaast wordt de expertise ingeschakeld van de meest uiteenlopende (externe) specialisten die meer duiding kunnen geven over de achtergrond van de afperser.

 

Is er een beloning uitgeloofd?
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15 duizend euro voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de verdachte(n).

 

Weet de politie al wie achter de afpersing zit?
Nee, het onderzoek is in volle gang, waarbij alle registers worden opengetrokken. Er hebben nog geen aanhoudingen plaatsgevonden.

 

Ik heb een tip voor het onderzoeksteam
De recherche komt graag in contact met mensen die meer informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. U kunt daarvoor contact opnemen met 0900-8844, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.

Man gewond na steekincident Zwartjanstraat, verdachte aangehouden

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:46

ROTTERDAM - Zaterdagochtend even voor 9.30 uur stak een man in een fastfoodrestaurant aan de Zwartjanstraat in op een andere man. Het slachtoffer raakte daarbij gewond maar mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Op basis van het doorgegeven signalement en een scherpe blik van medewerkers van Cameratoezicht, kon de verdachte, een 30-jarige Rotterdammer, snel worden aangehouden.


Het slachtoffer doet vandaag aangifte van het incident. De aanleiding wordt onderzocht.

Bewoners zorgcomplex Rotterdam ademen rook in bij felle brand

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 17:08

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 15 februari rond 15.50 uur is brand ontstaan in een woning aan het Vaasahof in Rotterdam. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling.

 

De brandweer was snel ter plaatse en ontruimde een gedeelte van het appartementencomplex waar ook zorg wordt geboden. De brand zelf was snel geblust. Een aantal personen zijn gecontroleerd op rookinhalatie. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.

Vuurwapen van de straat in Rotterdam dankzij cameratoezicht

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 16:46

ROTTERDAM - Het cameratoezicht in de gemeente Rotterdam bewees zaterdag 15 februari maar weer eens zijn waarde. Dankzij dit middel kon een doorgeladen vuurwapen van straat gehaald worden en kon wellicht erger worden voorkomen.


Agenten zagen om 20.30 uur op het Churchillplein een groepje jongeren rondhangen dat zich vervelend gedroeg. Via het cameratoezicht werd de groep gevolgd. De jongeren gingen op een gegeven moment een fast food restaurant in. Toen het groepje na enige tijd weer naar buiten kwam, besloten de agenten de jongeren aan een nadere controle te onderwerpen. Een van de aanwezigen, had daar kennelijk geen zin in. Hij zette het direct op een lopen. Rende de Metroingang in. Via het cameratoezicht van de gemeente en de RET kon de man worden gevolgd en werd ook waargenomen dat hij een vuurwapen weggooide. De 20-jarige man kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook het doorgeladen vuurwapen werd veiliggesteld.

 

Ook in Berkel een vuurwapen van straat
Ook in Berkel en Rodenrijs hield de politie zondagochtend 16 februari drie jongeren aan, waarvan er een een geladen vuurwapen op zak had. Het drietal zat kort na middernacht in een personenauto die nabij een sportvereniging aan de Gotzenhainsingel geparkeerd stond. Agenten controleerden de inzittenden omdat er sprake zou zijn geweest van een gespannen sfeer bij de sportvereniging. Niet voor niets zo bleek al snel. De drie inzittenden (19 jaar uit Berkel) werden direct na de vondst van het wapen aangehouden.

 

Wapenbezit kent alleen maar verliezers
Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling zijn vermoord om ogenschijnlijk niks. Als die daders geen wapen hadden gehad, hadden ze het ook niet kunnen gebruiken. Wapenbezit leidt tot wapengebruik. Wapenbezit kent alleen maar verliezers. Het is levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. 

 

750 euro voor een gouden vuurwapen tip
Automatische vuurwapens worden in woonwijken en winkelcentra leeg geschoten op tijdstippen dat omwonenden en zelfs kinderen nog op straat waren. Kogels vlogen cafés en huizen in, zelfs door speeltuinen. Het zijn niet alleen conflicten tussen criminelen. Er vallen ook onschuldige slachtoffers. Dat moet stoppen. Daarom zetten politie, OM en gemeente alles op alles. Naast de bestaande aanpak en onderzoeken zoeken politie, gemeente en OM naar creatieve en ongebruikelijke oplossingen die wapens van straat moeten halen, schietpartijen moeten voorkomen, maar vooral het maatschappelijke debat moeten doen oplaaien. Want wapens en schietpartijen lijken steeds meer normaal gevonden te worden en dat is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Acties en campagnes als de wapeninleveractie en de tipgeldregeling halen wapens van straat maar zijn ook bedoeld als signaal naar de maatschappij: wapens zijn niet normaal, wapenbezit en wapengebruik is onacceptabel en daar moeten we samen een vuist tegen maken! Wil je meer weten over de tipgeld regeling? klik dan hier.

Bestuurder belandt met auto in voortuin Rotterdam en overlijdt

Gemaakt: Maandag, 17 februari 2020 16:05

ROTTERDAM - Maandagmorgen 17 februari rond 10.00 uur is een man met zijn auto in een voortuin van een woning aan de Frambozentuin in Rotterdam terecht gekomen.

 

In eerste instantie zou er sprake zijn geweest van brand; maar dit was niet het geval. De voet van de bestuurder bleef op het gaspedaal staan en dit zorgde voor verbrand rubber van de autobanden. De hulpdiensten werden groots ingezet, inclusief een trauma-arts. De man werd enige tijd gereanimeerd, maar helaas mocht alle hulp niet meer baten en is de man overleden.

Dode bij aanrijding tussen passagierstrein en auto op bewaakte overgang in Schiedam

Gemaakt: Maandag, 17 februari 2020 22:28

SCHIEDAM - Aan de kerkweg in Schiedam heeft maandagavond 17 februari een ongeval plaatsgevonden tussen een passagierstrein en een auto waarbij brand is ontstaan. De politie bevestigde al snel dat er een persoon om het leven was gekomen.

 

De brandweer is aanwezig en begonnen met blussen. In de trein zitten ruim 200 passagiers, die kunnen het treinstel nog niet verlaten. Vanwege het ongeval is er geen treinverkeer mogelijk. Dit duurt tot ongeveer dinsdag 18 februari 01:15 uur.

 

Update

De trein reed in de richting van Delft. Brandweer en politie doen onderzoek naar de toedracht. Alle passagiers zijn opgevangen en inmiddels met pendelbussen vervoerd naar stations. De politie is bezig met het sporenonderzoek. ProRail zal later het spoor inspecteren en vrijgeven. Nog niet duidelijk hoe lang dit zal duren. Hou de website van NS in de gaten voor actuele reizigersinformatie.

Afpersingsbrieven vanavond in uitzending Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 18 februari 2020 18:00

NEDERLAND - Als een medewerker van een bedrijf aan de Bolstoen in Amsterdam op woensdagochtend 12 februari een postpakket opent, ontploft het pakket. In de begeleidende afpersingsbrief wordt betaling van bitcoins geëist. De politie vraagt in Opsporing Verzocht het publiek om tips in deze en andere zaken.


Bij de ontbranding van de brief raakt niemand gewond. De politie houdt er sterk rekening mee dat deze brief past in de reeks eerder verstuurde bombrieven, die op verschillende locaties in het land zijn aangetroffen. Ook de brief in Kerkrade van eerder die ochtend maakt deel uit van het onderzoek.

 

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 18 februari vanaf 20.35 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 19 februari om 11.55 uur te zien op NPO 2.

 

Zie ook:

Auto zwaar beschadigd na aanrijding met tram op de Melanchtonweg in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 16:34

ROTTERDAM - Woensdagmiddag 19 februari heeft een ongeval plaatsgevonden op de Melanchtonweg in Rotterdam. Een tram en een personenauto met buitenlands kenteken zijn door onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen.

 

De bestuurder van de auto werd in een ambulance gecontroleerd. De opgeroepen brandweer heeft hand en spandiensten verricht. De fors beschadigde auto is door een berger meegenomen. De tram kon zijn weg vervolgen.

 

Volgens Alarmeringen Rotterdam vond de aanrijding omstreeks 15:50 uur plaats.

Politieagent gebeten bij aanhouding in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 19 februari 2020 17:03

ROTTERDAM - Een politieagent is dinsdagochtend in Rotterdam gebeten door een automobilist. De 43-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.

Aanhouding

Agenten controleerden een auto aan de Katendrechtse Lagendijk. Het politievoertuig blokkeerde op dat moment de doorgang. Een bestuurder van een andere auto liet blijken het hier niet mee eens te zijn. Toen de agenten daarop met hem in gesprek wilden, reed hij weg.

 

De politieagenten zetten de achtervolging in en konden de bestuurder op de Lepelaarssingel klemrijden. De bestuurder werd aangehouden. Tijdens die aanhouding is een politieman gebeten. Achteraf is ook vastgesteld dat de man onder invloed was toen hij achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod opgelegd voor 24 uur. Voor de mishandeling van de agent zal hij zich op een ander moment moeten verwantwoorden bij de rechter-commissaris.

Man in been geschoten op parkeerplaats in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 22:55

ROTTERDAM - Een 35-jarige man raakte zaterdagavond 22 februari om 21.35 uur gewond bij een schietincident. Het slachtoffer werd op Emmy van Leersumhof door een of meerdere personen beschoten en raakte daarbij gewond aan zijn benen.


Volgens een getuge waren bij het schietincident twee personen betrokken. Zij reden direct na het schietincident weg in een rode Volkswagen Golf voorzien van een Duits kenteken. Het voertuig werd korte tijd later leeg in de Geerten Gossaertstraat aangetroffen. Ondanks een uitgebreide zoekactie in de omgeving waarbij de politiehelikopter ondersteuning verleende, werden zij niet meer gevonden. Het slachtoffer werd vervoerd naar aan ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden.

 

Heeft u informatie?
Heeft u informate over het schietincident in de Emmy van Leersumhof? Heeft u de twee inzittenden van de rode Volkwagen Golf op de Geerten Gossaertstraat zien wegrennen? Laat het de politie dan direct via 0900-8844 weten.

Vermist: Karim Hamouta uit Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 19:27

ROTTERDAM - Karim is een jongen van 18 jaar oud maar heeft een zeer laag IQ. Kan de weg naar huis niet terug vinden. Karim zou gisteravond omstreeks 17.30 uur naar de bakker om de hoek gaan. Had alleen 4 euro bij zich. Is daarna niet meer thuis gekomen. Is vermoedelijk ook niet bij de bakker geweest.

 

Hakim was gekleed in een licht blauw jack met capuchon, zwarte joggingsbroek met een rode streep aan beide kanten, nike sportschoenen kleur lichtgroen/geel/zwart met gele streep aan de zijkant. Hakim is wel vaker weggelopen en dan op verschillende plaatsen in Nederland aangetroffen..

 

Vragen
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Bouwmateriaal renovatieflat waait weg door harde wind in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 17:57

ROTTERDAM - Maandagmiddag 24 februari rond 16.20 uur waaide het bouwmateriaal en diverse planken van de renovatieflat aan de Naberstraat in Rotterdam weg door de harde wind.

 

De brandweer werd ingezet om dit te verhelpen, maar het bleek onbegonnen werk. De hulpdiensten hebben hun inzet gestaakt.

Twee gewonden bij steekpartij in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 22:26

ROTTERDAM - Maandagavond 24 februari rond 21.55 uur heeft een steekincident plaatsgevonden op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam. Twee slachtoffers werden met een steekwond in de bosjes op de Graskruid langs de metrobaan en de President Rooseveltweg gevonden.

 

Wat er precies aan de steekpartij vooraf is gegaan is niet bekend, beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de omgeving afgezet en zal sporenonderzoek verrichten.

Agressieve man opgepakt na vernieling auto's op de Westzeedijk in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 17:44

ROTTERDAM - Een 50-jarige man heeft gisteravond op de Westzeedijk meerdere auto's vernield. De man is aangehouden, de politie komt graag in contact met mensen waarvan de auto ook schade heeft opgelopen.

 

Rond acht uur gisteravond kwam een melding binnen bij de politie dat er een man met een mes over de Westzeedijk liep. Hij viel automobilisten lastig door aan deuren te trekken en stak van meerdere auto's de banden lek.

 

Agenten die op onderzoek uit gingen troffen de verdachte aan in de Watergeusstraat. Tijdens de aanhouding werkte de verdachte niet mee. Hij luisterde niet naar de agenten en kwam dreigend op hen aflopen. Uiteindelijk is er pepperspray gebruikt en kon de man worden geboeid en aangehouden.

 

Bent u slachtoffer?
De schrik zat er flink in bij meerdere automobilisten, sommigen zijn zelfs met lekke banden weggereden en durfden pas op een andere plek de politie te bellen. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling. Het onderzoeksteam denkt dat de man mogelijk meer auto's heeft vernield en komt graag in contact met mensen van wie de auto beschadigd is. Reed u gisteren over de Westzeedijk en bent u slachtoffer geworden van deze man? Dan komt het team graag met u in contact. U kunt dan bellen met 0900-8844 en vragen naar opsporing Rotterdam-stad.

Man met mes overvalt massagesalon Rotterdam-West

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 17:51

ROTTERDAM - Een massagesalon op de Schiedamseweg Beneden is maandagavond overvallen. Een man kwam tussen 21.30 en 22.00 uur de salon binnen en nam onder bedreiging van een mes geld weg. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.


Heeft u tussen 21.30 en 22.00 uur nabij de massagesalon op de Schiedamseweg Beneden iets verdachts gezien of heeft u informatie die mogelijk interessant kan zijn voor het onderzoek belt u dan alstublieft met het Regionaal Overvallen Team via 0900-8844. Blijft u liever anoniem bel dan 0800-7000 of tip via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Toedracht steekpartij Ommoord nog onduidelijk

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 17:53

ROTTERDAM - Maandagavond raakten twee 17-jarige jongens gewond bij een steekincident aan de President Rooseveltweg in Rotterdam Ommoord. Wat er precies gebeurt is, is onduidelijk. De politie doet onderzoek en spreekt graag met getuigen. De jongens zijn gisteravond overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar.


Even voor half tien belde een jongen het alarmnummer. Hij gaf aan dat hij in de omgeving van metrostation Graskruid in de bosjes lag met een steekwond. Hulpdiensten gingen naar de jongen op zoek. Intussen kwam een melding over een tweede slachtoffer binnen. Beide jongens hadden steekwonden en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Omdat de jongens snel overgebracht moesten worden naar het ziekenhuis kon de politie nog niet met hen spreken over de toedracht van het incident. Een speurhond heeft in de omgeving gezocht naar een wapen, maar niks gevonden. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek. Daarbij komen zij graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met het voorval te maken kan hebben, belt u dan alstublieft met de opsporing van district Oost via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000 of melden via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ernstig gewonden bij auto-ongeluk op de Posthumalaan

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 17:59

ROTTERDAM - Een auto met daarin een zestal jongens ging gisteravond op de Posthumalaan over de kop. Alle zes de inzittenden raakten gewond. Twee van de gewonden, een 12- en 13-jarige, verkeren in levensgevaar. Het onderzoek naar de oorzaak loopt nog. De politie komt graag in contact met getuigen.


De auto kwam van de Erasmusbrug de Posthumalaan op. Daar raakte de auto om nog onbekende oorzaak de betonnen barriers die daar de weghelften van elkaar scheiden. De auto lanceerde zichzelf via de barriers en kwam ondersteboven op de andere weghelft terecht. In de auto zaten een 20-jarige bestuurder, een 23-jarige bijrijder en achterin vier kinderen van 12, 13, 13 en 15 jaar. Bij het ongeluk raakte alle inzittenden gewond. Zij zijn gisteravond overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van de gewonden zijn er zeer ernstig aan toe.

 

De 20-jarige bestuurder is getest op alcohol en drugs en hier was geen sprake van. Het onderzoek naar de oorzaak loopt nog. Het onderzoeksteam van de verkeerspolitie komt graag in contact met getuigen die de auto vlak voor of tijdens het ongeluk hebben zien rijden en nog niet met de politie gesproken hebben. Zij kunnen contact opnemen met de verkeerspolitie via 0900-8844.

Dansende messensteker Dordtselaan aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 18:12

ROTTERDAM - Een 40-jarige man is maandag 24 februari aangehouden voor het steken van een andere man op de Dordtselaan. De politie kwam de man op het spoor dankzij tips die binnen kwamen na het uitzenden van beelden via Bureau Rijnmond en op social media.


Voor de deur van een eethuis op de hoek van de Dordtselaan en Maretakstraat chillen vrijdag 9 augustus een aantal mannen. Twee mannen krijgen onenigheid waarbij de ene man de andere in zijn arm steekt. De dader staat op beeld. Die beelden werden begin februari getoond in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en op social media. Dat levert meerdere tips op die leiden tot de identiteit van de verdachte. Maandag 24 februari wordt de man aangehouden. Het is een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Man aangehouden na steekpartij in portiekflat Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 27 februari 2020 16:31

ROTTERDAM - Donderdagmorgen 27 februari rond 11.15 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Wieldrechtstraat in Rotterdam.

 

Eén persoon is bij de steekpartij gewond geraakt en behandeld in een ambulance. De verdachte een man kon direct worden aangehouden. Omdat de toedracht nog onduidelijk is doet de politie onderzoek.

Wie herkent de twee jongens die worden verdacht van het stelen van een mobiele telefoon?

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 17:08

ROTTERDAM - De verkoop via Markplaats verloopt helemaal anders. Eén stapt in de auto van het slachtoffer en bedreigt hem uiteindelijk met een vuurwapen, waarna het duo met het mobieltje vlucht richting Kromme Zandweg. Zoals op de foto is te zien, draagt één van de verdachten een opvallend geel jack. Wie herkent hem of de andere jongeman?

 

Op zaterdag 28 december 2019 maakt het slachtoffer via marktplaats een afspraak met een jongen om zijn telefoon te verkopen. De twee spreken met het slachtoffer af op een verlaten parkeerplaats vlakbij sporthal Wielewaal. Dit is aan het einde van tramlijn 2 in Rotterdam-Charlois.

 

Eenmaal bij de tramhalte wordt hij aangesproken door twee mannen, waarvan er eentje bij hem in de auto stapt. De zogenaamde koper probeerde geld over te maken naar de rekening van het slachtoffer, maar toen dit niet lukte nam de situatie ineens een andere wending. Het slachtoffer kreeg een vuurwapen naar zijn gezicht gericht terwijl de man de telefoon uit zijn hand pakt.

Daarna vluchthet duo met het mobieltje richting de Kromme Zandweg. Eén van de verdachten draagt een opvallend geel jack. Wie herkent hem of de andere jongeman?

 

Vragen
Herkent u de verdachten of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uitslaande brand in appartement aan de Peppelweg in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 07:07

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen 29 februari rond 6.40 uur is brand ontstaan in een appartement aan de Peppelweg in Rotterdam. De brand was bij aankomst van de brandweer uitslaand.

 

Er is opgeschaald naar grote brand. Het portiek van de woning is ontruimd en ook naastgelegen buren hebben hun huis verlaten. Voordat de brand uitbrak zou mogelijk een explosie hebben plaatsgevonden.

Drie jonge Rotterdammers aangehouden na woningoverval

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:42

ROTTERDAM - Op de vroege zondagmorgen werden twee jonge Rotterdammers beroofd in een woning aan de Verboomstraat. In ieder geval drie van hun belagers zijn aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Om 05:30 uur drongen vermoedelijk drie tot vijf jongeren de woning binnen. In de worsteling die daarop volgde raakte de twee 17-jarige slachtoffers lichtgewond. Hun jonge belagers verlieten kort daarop de woning en wat ze buit maakten wordt onderzocht. Toegesnelde agenten konden korte tijd later drie jonge verdachten in de omgeving aanhouden. Het 15-jarige meisje en de twee jongens van 17 en 19 jaar, allen Rotterdammers, zitten vast. De twee jonge slachtoffers zijn voor behandeling van lichte verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Iets gezien?
De politie vermoedt dat nog een tweetal betrokken is en kan uw hulp gebruiken om hen te vinden. Heeft u iets gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Bel dan 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

Melding mishandeling leidt naar 17-jarige jongen uit Schiedam met vuurwapen

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:51

ROTTERDAM - Na een melding over een mishandeling in een hotel aan de Wilhelminakade is zaterdagmorgen een 17-jarige jongen uit Schiedam met vuurwapen aangehouden. Hij had het wapen in een tasje bij zich. Ook een 18-jarige vrouw uit Rotterdam werd meegenomen naar het bureau, nadat zij een agent in het gezicht had geslagen.


Rond 07:00 uur kwam de melding dat een vrouw mishandeld zou zijn in een hotelkamer. Zij was inmiddels in de lobby en had een hoofdwond, opgelopen doordat ze was geslagen met een lachgastank. Ze gaf aan dat één van de in de kamer aanwezige mannen mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Dat vuurwapen werd later inderdaad aangetroffen. De jongeman die het wapen bij zich droeg werd aangehouden. Een in de hotelkamer aanwezige vrouw was er niet van gediend dat een agent haar lachgasballon afpakte en sloeg hem met een vuist in het gezicht. De agent heeft aangifte gedaan tegen de vrouw en is voor controle naar een ziekenhuis gegaan.

 

Geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen altijd wordt verhoogd.

Politie schiet ontsnapte tbs'er dood tijdens vuurgevecht in Ochten [update]

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 20:02

OCHTEN / POORTUGAAL - Zondagmiddag 1 maart zijn twee TBS patiënten ontsnapt uit FPC de Kijvelanden in Poortugaal. Na een achtervolging op de A15 heeft de politie het tweetal aangehouden. Bij de aanhouding is één van de twee mannen om het leven gekomen. De andere man is aangehouden en zit vast.

 

Gijzeling
De twee TBS'ers hebben rond half vijf vanmiddag een medewerker bedreigd met een vuurwapen en een mes. Vervolgens zijn ze de kliniek ontvlucht. Bij de gijzeling is de betrokken medewerker licht gewond geraakt.

 

Eenmaal buiten de kliniek heeft het duo een taxi staande gehouden, is ingestapt en gevlucht. De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Kesteren werd de auto door de politie gestopt.

 

De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie. Daarbij is één van de twee mannen levensbedreigend gewond geraakt. De 37-jarige man overleed ter plekke. De andere man en de taxichauffeur zijn aangehouden, de politie en de Rijksrecherche doen nader onderzoek.

Drie gewonden bij uitslaande brand in kraakpand Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 02:48

ROTTERDAM - Maandagmorgen 2 maart is rond 01:45 uur een zeer grote brand ontstaan in een woning aan de Noordsingel/Burgemeester Roosstraat in Rotterdam. Meerdere personen zijn hierbij gewond geraakt.

 

De brand heeft gewoed in een kraakpand en ging gepaard met forse rookontwikkeling. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het is vooralsnog onbekend of dit krakers zijn.

 

Rond 02:30 uur meldde Rijnmond Veilig dat de brand onder controle is. Omliggende panden worden momenteel gecontroleerd op aanwezigheid van rook. Er wordt nader onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand.