Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:05:47 Ambu 17143 Veldstraat 3075NR Rotterdam Rottdm Bon 61479 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-143
maandag 10 mei 2021

Archief

Oplichters sturen uitslag corona test via SMS bericht

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:33

NEDERLAND - Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

 

Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg!

Auto ondersteboven op rotonde in Hoogvliet Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 21:28

HOOGVLIET ROTTERDAM - Maandagavond 21 december rond 19.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de kruising bij Groene Kruisweg - S102 in Hoogvliet Rotterdam.

 

Een automobilist raakte eerst een lantaarnpaal waarna de auto op zijn dak belandde. De bestuurder is op zijn auto geklommen. De bestuurder is nagekeken door ambulancemedewerkers maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hoe het kwam dat de automobilist tegen de lantaarnpaal aan knalde is niet bekend.

Auto rijdt de Maas in, traumahelikopter landt op sportveld

Gemaakt: Dinsdag, 22 december 2020 16:05

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen 22 december rond 9.35 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Persoonshaven in Rotterdam. Een auto is ter hoogte van het Mallegatpark de Nieuwe Maas in gereden.

 

De hulpdiensten rukten groots uit om de slachtoffers uit de auto te krijgen. Over de toestand van de slachtoffers is nog niet bekend.

Auto crasht tegen gevel van snackbar Verhage in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 23 december 2020 16:11

ROTTERDAM - Woensdagmiddag 23 december rond 12.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam.

 

Een automobiliste is tegen de gevel van snackbar Verhage gereden. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit haar auto bevrijd. Na behandeling van het ambulancepersoneel werd het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

De vrouw zou tijdens het rijden onwel zijn geraakt en mogelijk heeft ze een geparkeerde auto geraakt voordat ze tot stilstand kwam tegen de gevel van de snackbar. Een bergingsbedrijf zal de auto op komen halen.

Fietser aangereden door auto op de West-Kruiskade in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 23 december 2020 16:54

ROTTERDAM - Woensdagmiddag 23 december rond 15.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de West-Kruiskade in Rotterdam.

 

De fietser raakte bij het ongeval gewond. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Rotterdamse agenten getrapt bij aanhouding agressieve verdachte

Gemaakt: Vrijdag, 25 december 2020 17:09

ROTTERDAM - Bij de aanhouding van een agressieve verdachte op 25 december zijn twee Rotterdamse agenten lichtgewond geraakt.

 

De agenten waren op een ruzie in een woning aan de Slaghekstraat afgekomen en troffen in het huis een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. Hij had een hoofdwond die hij bij de ruzie met zijn vriendin in de woning had opgelopen. Met hem viel geen fatsoenlijk gesprek te voeren en de man viel al snel de agenten aan. Eén van hen werd op zijn been geraakt en de andere agent liep een geneusde vinger op.


De agenten moesten de verdachte, die kennelijk dronken was, pepperen om hem rustig te krijgen. De vrouw des huizes werd niet aangehouden, maar gezien de verwonding van haar vriend, wel als verdachte aangemerkt. De man zit vast en wordt verhoord.

Levenloze lichaam 20-jarige Rotterdammer aangetroffen

Gemaakt: Vrijdag, 25 december 2020 17:10

ROTTERDAM - In een woning aan de Maurice de Vlaminckstraat in Rotterdam is 24 december het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het gaat om de 20-jarige bewoner.

 

De politie kwam ter plaatse, nadat een familielid de hulpdiensten waarschuwde. Bij aankomst bleek dat de man al was overleden. De politie heeft niet direct een aanleiding om te denken dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Maar, om het scenario van een misdrijf uit te sluiten doet de politie nader onderzoek.

Storm Bella raast over de regio, dak waait weg van boerenstal in Rhoon

Gemaakt: Zondag, 27 december 2020 17:32

RHOON - Zondagmiddag 27 december zijn delen van een dak losgeraakt van een schuur aan de Rijsdijk in Rhoon. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de delen verwijderd.

 

Storm Bella zorgt op verschillende plekken voor verkeershinder, omgewaaide bomen en loszittende panelen bij gebouwen.

Bewoner woning aan de Isaac Hubertstraat zwaargewond na geweldsincident

Gemaakt: Zondag, 27 december 2020 18:10

ROTTERDAM - De politie onderzoekt een geweldsincident van afgelopen nacht in een woning aan de Isaac Hubertstraat waarbij een 41-jarige bewoner zwaargewond raakte. In de woning hielden agenten een 40-jarige vrouw aan als verdachte van mogelijke betrokkenheid.


Zondagochtend 27 december rond 03. 30 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat in een woning een situatie gaande was die om onmiddellijk ingrijpen vroeg. Agenten waren snel ter plaatse en troffen in de woning de 41-jarige bewoner zwaargewond aan. Een ambulance vervoerde de man direct naar een ziekenhuis, waar hij werd opgenomen. In de woning was ook een 40-jarige vrouw. Zij werd aangehouden. Onduidelijk is wat er zich nu exact in de woning heeft afgespeeld. De politie verricht onderzoek en zoekt getuigen. De mogelijkheid bestaat dat omwonenden of toevallig passerende omstanders iets gezien hebben dat voor het onderzoek van belang kan zijn. Zij worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844

Politie treft vuurwapen en drugs aan na tip van getuige

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 17:41

ROTTERDAM - Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag, om ongeveer 01.00 uur drie mannen aangehouden na een melding van dealen. Bij één van hen werd een vuurwapen aangetroffen.


Een getuige meldde dat inzittenden van een auto verdovende middelen aanboden aan voorbijgangers. De auto stond geparkeerd bij een tankstation aan de Gordelweg in Rotterdam.

 

Toen de agenten naar het tankstation reden, zagen zij daar een auto wegrijden in de richting van de Rodenrijsestraat. In de auto zaten drie mannen die aan het signalement voldeden dat was opgegeven door getuigen. De bestuurder kreeg een stopteken en toen de agenten naar de auto liepen kwam daar een zeer sterke henneplucht uit. In de auto werd ook wit poeder gezien.

 

De verdachten werden gefouilleerd en bij één van hen werd een vuurwapen en munitie gevonden. De drie, mannen van 23-, 24- en 26 jaar oud uit Spijkenisse en Assen, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het vuurwapen is samen met zakjes verdovende middelen en verschillende voorwerpen uit de auto in beslag genomen.

Rotterdammer (25) opgepakt voor steekpartij in Vlaardingen

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 17:45

VLAARDINGEN - Een 39 jarige man uit Maassluis raakte woensdagnacht 16 december gewond na een steekpartij aan de Kraanvogellaan in Vlaardingen. Maandag 28 december hield de politie hier een 25 jarige Rotterdammer voor aan.


De 39 jarige man uit Maassluis was die woensdagnacht samen met een vriend, een 21 jarige man uit Vlaardingen. De 21-jarige had kort daarvoor geld opgenomen bij een pinautomaat aan de Kraanvogellaan, waarna hij werd beroofd.

 

De 39 jarige kwam hierop de 21 jarige te hulp waarna zij het aan de stok kregen met een groep van 5 tot 7 personen. Zij beroofden de Vlaardinger en staken de man uit Maassluis neer. Daarna sloeg de groep op de vlucht. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de slachtoffers al op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis gegaan.

 

De politie startte een onderzoek waarbij diverse camerabeelden zijn bekeken en buurtbewoners en getuigen zijn gehoord. Het recherche onderzoek leidde maandag 28 december tot de aanhouding van een 25 jarige Rotterdammer.

Meerdere aanhoudingen voor grootschalige WhatsApp fraude

Gemaakt: Woensdag, 30 december 2020 17:55

REGIO - Drie verdachten gebruikten minimaal tien telefoons en per telefoon vele verschillende simkaarten. En met al die verschillende nummers en telefoons hebben ze waarschijnlijk een groot aantal mensen opgelicht. Dat is in ieder geval de verdenking waarop de drie mannen zijn aangehouden.


'Hoi pap, ik heb een ongelukje gehad met mijn telefoon. Daarom heb ik nu even tijdelijk dit nummer, maar ik kan nu dus ook niet bij mijn internetbankieren. Kun jij me even uit de brand helpen en wat geld over maken naar ...' Met dit soort teksten wisten de mannen alleen in de maand oktober al minimaal 45.000 euro van veelal oudere mensen af te troggelen. De mannen haalden 06 nummers van internet. "Ze zochten bijvoorbeeld naar therapeuten." vertelt één van de rechercheurs. "Die hebben als eenmanszaak vaak een 06 nummer op hun website hebben staan. En vaak staat er op zo'n site nog meer persoonlijke gegevens. Combineer deze met nog wat persoonlijke gegevens van Facebook en je hebt alle ingrediënten om een slachtoffer compleet geloofwaardig een rad voor de ogen te draaien."

 

Groot onderzoek
De zaak kwam aan het rollen toen in een hotelkamer een mobiele telefoon werd gevonden. Een blik in die telefoon maakte duidelijk dat met het toestel WhatsApp fraude was gepleegd. Ook lag er een vuurwapen op de hotelkamer. Het was de start van een groot onderzoek waarvoor 23 oktober een eerste verdachte werd aangehouden, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Op vrijdag 4 december werd een tweede verdachte aangehouden, een 18-jarige Rotterdammer. Maandag 28 december werd de derde verdachte aangehouden, een 23-jarige man uit Berkenwoude. De Capellenaar en Rotterdammer zitten sinds hun aanhouding vast en inmiddels in bewaring. De derde verdachte is vandaag door de officier van justitie voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

 

Misbruik van online gegevens
Met de in totaal tien in beslag genomen telefoons doen de rechercheurs onderzoek naar de slachtoffers die door de verdachten zijn benaderd, meestal uit naam van hun kinderen. "Dankzij informatie die ze op internet vonden, beschikten zij over alle namen en feitjes om geloofwaardig over te komen.", licht de rechercheur toe. Veel slachtoffers wisten zelf niet dat zij met zo veel gegevens op internet te vinden waren. "Eén mevrouw hadden ze gevonden omdat zij de op een personeelslijst van een kinderboerderij stond die in zijn geheel op internet stond. Met adressen en telefoonnummer." Personeelslijsten, lijsten met leden van lokale sportverenigingen, het zijn bronnen van informatie voor deze oplichters. "Maar ze kochten ook van die marketingbellijsten van bedrijven op."

 

Topje van de ijsberg
"Zo ver we hebben kunnen vinden, hebben ze in die maand 45.000 euro binnen gehaald met hun oplichtingspraktijken. Naar verwachting is dat maar het topje van de ijsberg. Maar het allerbelangrijkste is dat ze nu aangehouden zijn en geen nieuwe mensen meer kunnen oplichten." Daarmee is het gevaar van WhatsApp fraude niet geweken. Het is een landelijk fenomeen dat sinds corona alleen nog maar verder is toegenomen. "De meest effectieve bestrijding is voorlichting. Het liefst zou ik elke avond op tv van die spotjes willen laten uitzenden om mensen te waarschuwen.", zegt de rechercheur. "Mensen er zo vaak mee bestoken, dat wanneer er via WhatsApp om geld wordt gevraagd, meteen alle alarmbellen af gaan. Zodat niemand meer zomaar geld overmaakt, maar altijd eerst even warm contact zoekt met de vragende persoon. Zorg dat je iemand live spreekt en vraag of het klopt. Checken, checken, checken. Dat zou ik iedereen op het hart willen drukken."

Jeugd steekt pallets in brand aan de Arrheniusweg in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 21:54

ROTTERDAM - Donderdagavond 31 december rond 21.00 uur is brand ontstaan in een hoop afval aan de Arrheniusweg in Rotterdam.

 

Er stond onder andere een houten pallet en een vuurton in de brand. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Bij de brand kwam de nodige rook vrij.

Twee bestelbussen uitgebrand bij bakkerij in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 00:29

ROTTERDAM - Donderdagavond 31 december rond 23.30 uur was brand ontstaan in twee bestelbussen aan de Van Eversdijckhof in Rotterdam.

 

De brand werd al snel opgeschaald waarom meerdere eenheden van de brandweer werden ingezet. Aan de achterzijde van een bakkerij stonden de bestelbussen in de brand. In eerste instantie werd gedacht dat het gebouw zelf in de brand stond.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Er vielen geen gewonden.

Landelijke vuurwerkverbod was eenmalig, volgend jaar weer knallen toch?

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 00:25

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

Bewoners ademen rook in bij woningbrand aan de Chris Bennekerslaan in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 17:05

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 2 januari rond 15.40 uur was brand ontstaan in een woning op de 4e verdieping aan de Chris Bennekerslaan in Rotterdam.

 

In de woning was een matras in brand gevlogen. De brandweer heeft de brandende matras naar buiten gebracht. Drie bewoners zijn behandeld voor rookinhalatie. Hoe de brand is instaan is niet duidelijk.

Brand na explosie in winkelpand aan de Dantestraat in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 23:00

ROTTERDAM - Zaterdagavond 2 januari rond 22.10 uur was brand ontstaan na een ontploffing in een winkelpand aan de Dantestraat in Rotterdam.

 

Meerdere eenheden van de brandweer werden ingezet om het vuur te blussen. Bewoners boven het winkelpand hebben hun woning tijdig weten te verlaten. Voor zover bekend vielen er geen gewonden bij het incident.

 

Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. De schade aan de winkel is groot.

Traumahelikopter landt in woonwijk Spijkenisse vanwege steekpartij

Gemaakt: Maandag, 04 januari 2021 16:38

SPIJKENISSE - Maandagmiddag 4 januari rond 13.50 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Schoutstraat in Spijkenisse. Een persoon raakte bij de steekpartij zwaargewond.

 

Een traumahelikopter werd ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren. Het slachtoffer werd na behandeling van het ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

De dader zou er in een auto vandoor zijn gegaan. De omgeving van het incident is door de politie groot afgezet. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rotterdammer komt onder oliebollenkraam in Schiedam en overlijdt

Gemaakt: Dinsdag, 05 januari 2021 16:55

SCHIEDAM - In Schiedam is dinsdag een 37-jarige man uit Rotterdam overleden nadat hij bekneld was geraakt onder een oliebollenkraam. Of de man de eigenaar van de kraam was is onbekend. Het ongeval gebeurde rond 12.00 uur aan de Koemarkt.

 

De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder het traumateam. Het slachtoffer werd gereanimeerd door de hulpverleners, maar helaas mocht alle hulp niet meer baten en is het slachtoffer overleden.

 

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Twee gewonden bij steekincident in woning aan de Rusthoflaan in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 05:35

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag 6 januari ,rond 02.35 uur heeft een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Rusthoflaan in Rotterdam.

 

Bij dit steekincident zijn twee gewonden gevallen en is één dame door de politie vervoerd naar het politiebureau. Eén gewonde is na het steekincident de woning uit gevlucht en is ter hoogte van de Nieuwe Crooswijkseweg aangetroffen door de politie en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

 

Het andere slachtoffer bevond zich ongeveer 130 meter verderop op de Rusthoflaan beneden in de hal van een portiekflat. Ook dit slachtoffer is overgedragen aan het ambulancepersoneel. Beide slachtoffers zijn uiteindelijk apart van elkaar per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek en behandeling aan hun verwondingen.

Op de hoek van de Rusthoflaan met de Nieuwe Crooswijkseweg heeft de politie kort een plaats delict gemaakt en diverse sporen veiliggesteld. Een speciaal opgeleide agent is gekomen om de woning af te sluiten en te verzegelen zodat de Forensische Opsporing op een later moment onderzoek kan doen.

Scooter in brand aan de Wilgenplaslaan in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 05:42

ROTTERDAM - Woensdagmorgen 6 januari rond 04.10 uur was brand ontstaan aan een scooter aan de Wilgenplaslaan in Rotterdam.

 

De scooter die een redelijk stuk van de weg af lag aan het eind van een flat is door de brand volledig verwoest. Gelet op de locatie van de brand wordt er rekening gehouden met brandstichting.

Bestelbus op zijn kant na aanrijding op de Dorpsweg in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 16:51

ROTTERDAM - Woensdagmorgen 6 januari rond 10.25 uur heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de Dorpsweg - S102 met de kruising Gruttostraat in Rotterdam.

 

Bij het verkeersongeval tussen twee voertuigen is een bestelbus door de klap op zijn kant geslagen. Eén persoon zat bekneld. De hulpdiensten, waaronder het traumateam werden uit voorzorg groots ingezet. Even later werd de traumahelikopter afbesteld.

 

De weg richting de Maastunnel werd voor al het verkeer afgesloten.

Negen verdachten opgepakt na openlijke geweldpleging in Hoogvliet

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 17:39

HOOGVLIET - Afgelopen week zijn negen verdachten, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging gepleegd aan de Tureluur in Hoogvliet in november 2020.


Een groep jongeren veroorzaakte al enige tijd overlast in een speeltuintje. Een buurtbewoner die de groep aansprak op hun gedrag en een familielid van hem dat hem daarna wilde ontzetten, werden vervolgens door de groep belaagd. Beiden moesten zich door een arts laten behandelen aan hun verwondingen.

 

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Jongen met verstandelijke beperking zwaargewond na mishandeling met vuurwerk

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 17:24

ROTTERDAM - De eerste dag van het nieuwe jaar begon voor een 18-jarige jongen heel pijnlijk. Hij raakte zwaar gewond aan zijn hand door mishandeling met vuurwerk op de Crooswijksestraat in Rotterdam. De politie is een onderzoek gestart en hoopt dat getuigen zich melden om zo helder te krijgen wat er die middag precies is gebeurd.


Het was vrijdag 1 januari rond 15.30 uur. De 18-jarige jongen, die een verstandelijke beperking heeft, liep op de Crooswijksestraat bij sportcomplex Schuttersveld. Twee mannen waren bezig met vuurwerk en gooiden vermoedelijk een rotje naar de jongen. Maar gelet op het letsel, zijn hand moest in het gips, bestaat de mogelijkheid dat iemand het vuurwerk in zijn hand heeft gestopt en toen heeft aangestoken.


De jongen is gezien zijn beperking zwaar getraumatiseerd door het incident. De politie wil helder krijgen wat hier precies is gebeurd en is daarom een onderzoek gestart. Camerabeelden worden veilig gesteld en bekeken, en er is uiteraard gesproken met getuigen. Maar nog steeds zijn we op zoek naar meer informatie.

 

Heeft u iets gezien?
Misschien heeft u die middag tussen 15.30 en 16.00 uur iets gezien of herinnert u zich nu toch iets, en heeft u nog niet met de politie gesproken. Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. U kunt vragen naar de afdeling VVC van het basisteam Maas & Rotte. Ook kunt u onderaan het tipformulier invullen.


De twee mensen die er vermoedelijk bij waren die middag zijn een kleine en een grote man. De kleine man had grote ogen, een capuchon op en droeg een tweekleurige jas. Donkerblauw aan de onderkant en lichtblauw aan de bovenkant en armen. Bent u of kent u deze man? Meld het bij de politie via 0900-8844.

Vrouw gewond na vechtpartij op Hillelaan in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 07 januari 2021 22:52

ROTTERDAM - Een vrouw is donderdagavond gewond geraakt bij een mishandeling op de Hillelaan in Rotterdam. Het slachtoffer was betrokken bij een vechtpartij met een man en raakte gewond.

 

Diverse politieagenten kwamen ter plaatse en lieten ook een ambulance komen. De vrouw bleek dusdanig gewond dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De man is aangehouden.

Jongen (17) door onbekende man volledig in elkaar geslagen

Gemaakt: Vrijdag, 08 januari 2021 19:48

ROTTERDAM - Dinsdagavond werd een 17-jarige jongen zomaar uit het niets door een onbekende man volledig in elkaar geslagen. Met ernstig hoofdletsel is hij naar het ziekenhuis gebracht. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Rechercheurs onderzochten de zaak en bekeken uren achter elkaar camerabeelden. Deze vasthoudendheid leidde gisteravond tot de aanhouding van een 30-jarige man. Officier van justitie: "het onderzoek met behulp van camerabeelden leidde tot een snelle aanhouding van een verdachte van zinloos geweld".


De jongen zat samen met zijn vriendin op een bankje bij het winkelcentrum Zuidplein. De onbekende man liep dinsdagavond op het stel af en begon zonder aanleiding de jongen te schoppen en te slaan. Het meisje probeerde ertussen te komen, maar kon niets beginnen tegen de volledig doorgeslagen man. Het slachtoffer is met zwaar hoofdletsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is geopereerd. De politie is meteen een onderzoek gestart. Camerabeelden van de buurt en de metrostations leverden veel duidelijkheid op. Uiteindelijk konden agenten daardoor donderdagavond een 30-jarige Rotterdammer aanhouden. Hij zit vast voor poging doodslag.

 

Het slachtoffer maakt het momenteel goed, maar het incident heeft heel veel impact op hem gehad.

 

Team van rechercheurs: "we zijn altijd gebrand om de verdachte te pakken, maar dit, zomaar iemand zonder aanleiding mishandelen, daar word je ontzettend boos van en zetten we zo snel mogelijk alles op alles"

Automobilist in Spijkenisse botst frontaal tegen boom

Gemaakt: Vrijdag, 08 januari 2021 22:37

SPIJKENISSE - Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt nadat deze op de Baljuwlaan in Spijkenisse gewond geraakt na een éénzijdig ongeval. De automobilist reed frontaal tegen een boom en zat korte tijd bekneld in het voertuig. De brandweer kwam ter plaatse om een deur open te maken van het voertuig.

 

Ambulancemedewerkers kregen ondersteuning van het traumateam bij de behandeling van het slachtoffer. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, de arts van het Mobiel Medisch Team hoefde niet mee. Waardoor het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie doet onderzoek.

Grote politiemacht op de been na melding schietpartij aan de Platostraat in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 03:52

ROTTERDAM - Een grote politiemacht is vrijdagavond net voor middernacht geruime tijd bezig geweest met een melding van een schietpartij aan de Platostraat in Rotterdam. Een melder maakte een melding bij de politie dat er met een vuurwapen een schot zou zijn gelost en dat de betrokken partijen vervolgens een woning waren ingegaan. De politie zette de omgeving groots af en omsingelde het pand.

 

De eerste aanhouding vond plaats achter een flat, een man beledigde de agenten en werd aangehouden. Niet veel later kwamen meerdere jongens de betreffende portiekflat uitgelopen, zij werden direct gesommeerd om instructies van de agenten op te volgen. Één van de jongens vluchtte weer terug de woning in na het zien van de politiemacht. Vijf mannen werden door de agenten tijdelijk aangehouden. Nog een andere werd aangehouden nadat hij de deur niet opendeed voor de politie en met geweld de deur werd opengemaakt door Team Parate Eenheid.

 

Het onderzoek in de woning heeft geen vuurwapens opgeleverd. Één verdachte is aangehouden voor het bezit van pepperspray. De andere vijf mannen mochten na het doorzoeken van de woning weer terug naar huis.

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding op de N471 in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 16:10

ROTTERDAM - Op de G.K van Hogendorpweg N471 in Rotterdam heeft zaterdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenvoertuigen. Één van de voertuigen zou op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen en heeft daarna de andere auto hard geraakt. Er zijn meerdere personen gewond geraakt.

 

De brandweer kwam ter plaatse omdat één van de voertuigen voorzien is van een accupakket. Zeker twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht door ambulancepersoneel. De politie doet ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek.

Mannen met korte lontjes mishandelen en beroven bezorger

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 20:52

ROTTERDAM - Een bezorger stond zaterdagmiddag met een collega te praten aan de Thurledeweg en keek net iets te lang naar drie mannen in een auto. Dat kwam hem duur te staan. Later hielden agenten de drie mannen aan. 

 

De twee bezorgers stonden met elkaar te praten toen twee van de mannen uitstapten. Ze spraken een van de jongens heel bedreigend toe en gaven hem een klap. De jongen rende weg, maar werd tegen zijn benen geschopt en tegen de grond gewerkt. Zijn achtergebleven collega belde de politie en zag dat een van de drie mannen vanuit de auto hem een vuurwapen liet zien. De twee mannen stapten vervolgens weer in en reden weg, ze namen de telefoon van het slachtoffer mee. De politie die er snel was, bekommerde zich om de twee jongens en zetten meerdere collega's in.

 

Door de locatievoorziening van de gestolen telefoon kon het Team Parate Eenheid de telefoon traceren en leidde ze naar de Rosener Manzstraat. Daar konden de drie mannen, van 23, 24 en 25 jaar in de boeien worden geslagen. De woning en de auto worden nog onderzocht.