Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:56:18 (dia: Ja) Ambu 17104 Westduelstraat 3082RW Rotterdam Rottdm Bon 120174 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-104

Ambulance 17-104

zaterdag 26 september 2020

Archief

Truc met gebaksdoos maakt van bejaarde vrouw slachtoffer diefstal

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 17:07

ROTTERDAM - Een 83-jarige Rotterdamse is op 30 april slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. Rond 15.40 uur belden twee onbekende vrouwen en een man aan bij haar woning in appartementencomplex 't Groeneveld aan de Groene Hilledijk.


Eén van de vrouwen zei iets lekkers bij zich te hebben en had ook een gebaksdoos bij zich. De bewoonster dacht dat de vrouw de dochter van een kennis was en deed open. De vrouwen en de man drongen het huis binnen en één van de vrouwen drong het slachtoffer haar keuken in. Ondertussen gingen de andere vrouw en man op rooftocht elders in het huis. Na een paar minuten ging het trio weg met als buit sieraden en met geld. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar ontredderd achter.

 

Signalement
De vrouwen en de man zagen er als volgt uit:
De vrouw met de gebaksdoos had een lichtgetinte huidskleur, had een slank postuur, was ±1.60 meter lang en ca 30 jaar oud. Ze droeg nepwimpers, had een hoofddoek om en een gekleurd sjaaltje om haar nek. Ze droeg een jasje, kort rokje en hakken.


De tweede vrouw had een gezet postuur, had een lichtgetinte huidskleur, en was ± 1.80 meter lang en was rond de 35 jaar oud. Ze had donker haar in een staart, droeg een rok, een trui en een legging.


De man in het gezelschap had een normaal tot gezet postuur, had een licht getinte huidskleur, was ± 1.75 meter lang en was rond 30 á 35 jaar oud. Hij had zwart kort haar en droeg een donkerbl

auwe trui en spijkerbroek.

 

Bel de politie
Heeft u het drietal voor of na de woningoverval gezien? Of bent misschien zelf door (een van) hen lastiggevallen. Wellicht heeft u het trio op camerabeeld? Of herkent u de drie mensen aan de hand van hun signalement? Bel dan het Regionaal Team Overvallen van de politie in Rotterdam via 0900-8844. Of bel anoniem naar 0800-7000.

Politie beëindigt illegale pokeravond in Capelle aan den IJssel

Gemaakt: Zondag, 03 mei 2020 15:41

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het kaartspel van een groep personen werd rond middernacht wreed verstoord door onverwachte visite. De politie viel zondag 3 mei even na middernacht een pand op het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel binnen, na vermoedens van illegale gokpraktijken. Twee Rotterdammers van 36 en 24 jaar zijn aangehouden, en een bedrag van ruim 9.000 euro werd in beslag genomen.

 

In totaal acht mannen en een vrouw waren in het bedrijfspand aan de 4e Riviumstraat aanwezig. Er werd gepokerd en diverse deelnemers hadden flinke geldbedragen op zak. Het werd een duur avondje, want behalve dat dat geld in beslag werd genomen, deelde de poltie ook bekeuringen uit vanwege het overtreden van de corona noodverordening.

Man in been geschoten op de Crooswijkseweg in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 19:57

ROTTERDAM - Maandagavond 4 mei rond 19.30 uur heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Crooswijkseweg in Rotterdam. Een persoon is hierbij gewond geraakt aan zijn been.

 

Wat de toedracht van de schietpartij is, is nog niet bekend. De politie zal onderzoek doen naar wat er zich heeft afgespeeld. De daders zijn gevlucht in een auto.

Beveiliger supermarkt Rotterdam geslagen nadat klant corona-maatregelen negeert

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 16:10

ROTTERDAM - Een 31-jarige beveiliger van een supermarkt aan het Mathenesserplein in Rotterdam moest het gisteravond ontgelden, toen hij een dwarse klant de winkel uit begeleidde. Een omstander schoot de klant 'te hulp' en belaagde de beveiliger. Die raakte gewond in zijn gezicht.

 

Door de corona-maatregelen stond er even dinsdag 5 mei even na kwart over zes een rij voor de winkel. Een man negeerde de andere wachtenden en liep langs de rij naar binnen. De beveiliger sprak hem aan en verzocht hem achteraan aan te sluiten. Dat weigerde de man. Toen de beveiliger hem naar buiten duwde, bemoeide een andere man zich ermee. Hij sloeg de beveiliger.

 

Heeft u informatie of beelden?
Geweld is altijd onbespreekbaar. Dit richtte zich op een beveiliger die ervoor zorgt dat mensen in coronatijd veilig boodschappen kunnen doen. De politie is er dan ook alles aan gelegen om de belager van de beveiliger te vinden. Er is al gesproken met een aantal getuigen en camerabeelden zijn opgevraagd. Omstanders zouden ook gefilmd hebben. Bent u getuige geweest en heeft u de politie nog niet gesproken? Heeft u het voorval gefilmd? Bel dan met 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Wie weet meer over schoten Potgieterstraat Rotterdam?

Gemaakt: Donderdag, 07 mei 2020 17:37

ROTTERDAM - In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 mei werd de Potgieterstraat in Rotterdam-West opgeschrikt door knallen. Er bleek niemand gewond, maar er werden wel degelijk sporen gevonden dat er was geschoten. Getuigen zagen een auto snel wegrijden in de richting van de Tjalklaan. We onderzoeken het incident.


Even voor 02.30 uur belden verschillende buurtbewoners dat zij mogelijk schoten hadden gehoord. Agenten gingen er direct op af en vonden in de Potgieterstraat sporen van een schietincident. Er werd direct gezocht in de omgeving, maar dat leidde nog niet tot aanhoudingen. De sporen zijn veilig gesteld voor nader onderzoek. Uit gesprekken met getuigen komt naar voren dat een auto direct na de knallen snel zou zijn weggereden, Spangen uit, in de richting van de Tjalklaan. We hopen met meer getuigen in gesprek te komen die de auto mogelijk gezien hebben of op camera hebben vastgelegd, of andere informatie hebben die kan helpen bij het herleiden van de dader(s).

 

Bel daarvoor met 0900-8844, anoniem 0800-7000. Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Neem dan contact op met Team Criminele Inlichtingen.

Mogelijk handgranaat in auto aangetroffen op bedrijfsterrein in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 16:03

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag 8 mei rond 13.20 uur zou op een bedrijfsterrein een mogelijk handgranaat in een auto zijn aangetroffen aan de Doklaan in Rotterdam.

 

De omgeving is door de politie afgesloten en doet onderzoek naar het explosief. Ook is de explosievenopruimingsdienst is op locatie waarna ook zij onderzoek zullen doen naar het explosief.

Dronepiloten aangehouden na poging smokkel gevangenis Krimpen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 16:33

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Agenten hielden donderdagavond drie mannen aan nadat ze met een drone probeerden een pakketje de gevangenis in Krimpen aan den IJssel binnen te smokkelen.


Aan de Capelse kant van de IJssel had het drietal vrij uitzicht op de Penitentiaire Inrichting aan de andere kant van de rivier en zo dachten ze met een drone een pakketje te kunnen droppen. Dit lukte niet, want de P.I. Krimpen heeft veel maatregelen genomen om dat te voorkomen. De mannen probeerden de drone terug te vliegen en dat bleef agenten die de 'piloten' zochten niet onopgemerkt. De man die de drone op afstand bestuurde werd direct aangehouden. De andere twee gingen er vandoor. Onder andere met hulp van een voorbijganger die zijn fiets afstond, konden ook zij worden aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en een 41-jarige man uit Ridderkerk zitten vast.

 

Met hulp van een speurhond werden de drone en het pakketje dat de verdachten wilden droppen gevonden. Het bevatte onder andere een telefoon en kleine hoeveelheden vermoedelijk drugs dat in beslag is genomen.

Meerdere woningen ontruimd bij gaslekkage aan de Lange Hilleweg in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 16:39

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag 8 mei rond 15.35 uur is er flink gaslek ontstaan aan de Lange Hilleweg in Rotterdam.

 

Meerdere woningen zijn door de hulpdiensten ontruimd. Ongeveer 10 personen zijn uit hun woning geëvacueerd. Wat de oorzaak van het gaslek is, is nog niet bekend. Volgens Alarmeringen Rotterdam hebben de hulpdiensten het incident inmiddels opgeschaald. Voor zover bekend zijn er bij het incident geen gewonden gevallen.

 

Op last van de politie wordt het tramverkeer omgeleid. Ook zijn er meerdere haltes op de route komen te vervallen. De weg aan beide kanten is afgesloten voor al het verkeer.

Mogelijk explosief uit het water in Rotterdam blijkt schoorsteenborstel

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 19:53

ROTTERDAM - Zaterdagavond 9 mei rond 19.15 uur heeft een magneetvisser in het water aan de Spangesekade in Rotterdam een explosief uit het water gehaald. Mogelijk gaat het om een handgranaat.

 

Het Team Explosieven Verkenning (TEV) heeft onderzoek doen naar het explosief en het bleek te gaan om een schoorsteenborstel.

Schoten gelost op winkel Mathenesserdijk Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 10 mei 2020 16:11

ROTTERDAM - Zondagmorgen schrokken bewoners van Rotterdam-West voor de tweede keer in een week van knallen. Ook deze keer werden sporen van schoten gevonden en dit keer was een winkel aan de Mathenesserdijk het doelwit. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en spreekt graag met getuigen.

 

Even voor 04:30 uur meldden buurtbewoners dat ze meerdere schoten hadden gehoord. In het raam van de winkel zaten kogelgaten en op straat werden meerdere hulzen aangetroffen. Agenten zijn vannacht direct met een onderzoek gestart. Er is gesproken met getuigen en er is buurtonderzoek gedaan. Vandaag gaat de politie daarmee verder. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

 

Onderzoek

Dit is het tweede schietincident in een week in Rotterdam-West. Op 7 mei werd een woning beschoten op de Potgieterstraat. Ook die nacht raakte niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee schietincidenten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van beide beschietingen. Als u over camerabeelden beschikt in de omgeving van de Mathenesserdijk en de Potgieterstraat, dan is dit ook waardevol voor het onderzoek.

 

Informatie

Heeft u iets gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Laat het ons weten via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via misdaadanoniem.nl. Vertrouwelijk informatie delen over een ernstig misdrijf kan ook via Team Criminele Inlichtingen.

Kogelgaten in geparkeerde auto aan de Oldegaarde in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 10 mei 2020 16:17

ROTTERDAM - Een voorbijganger ontdekte zondagochtend kogelgaten in een geparkeerde auto aan de Oldegaarde. Naast de auto lagen hulzen. De politie onderzoekt of de kogelinslagen verband houden met schoten die vrijdag in de vroege ochtend rond twee uur gehoord werden door diverse buurtbewoners.

 

Getuigen gezocht
De getroffen auto stond geparkeerd op de Oldegaarde nabij de Vaanweg. Een voorbijganger zag zondagochtend dat de auto kogelinslagen had en alarmeerde de politie. De politie vond ook hulzen naast de auto. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor nader onderzoek.

 

De politie kreeg de nacht van donderdag op vrijdag diverse meldingen van gehoorde schoten op de Oldegaarde. Agenten kwamen gelijk naar de Oldegaarde en deden onderzoek, maar vonden geen slachtoffer, betrokkenen of sporen van een schietincident. Mogelijk zijn de nu ontdekte kogelinslagen van de vrijdag gehoorde schoten.

 

Getuigen
De politie komt voor het onderzoek graag in contact met getuigen die vrijdag, zaterdag of zondagochtend verdachte dingen gezien of gehoord hebben. De recherche zou vooral bijzonder geholpen zijn met camerabeelden, dat mag ook zijn van een dashboardcamera of deurbelcamera. Informatie kunt u doorbellen naar 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

Rotterdammer (25) overleden na schietpartij op de Bergselaan in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 07:26

ROTTERDAM - Zondagavond 10 mei rond 21.55 uur heeft een schietincident plaatsgevonden op de Bergselaan in Rotterdam.

 

De hulpdiensten zijn groots gealarmeerd na een schietpartij. Een 25-jarige man uit Rotterdam is op straat neergeschoten, meerdere personen zouden hierna gevlucht zijn. Reanimatie mocht bij het slachtoffer niet baten, hij is aan zijn verwondingen overleden.

 

De straat waar het schietincident heeft plaatsgevonden is volledig afgezet voor onderzoek. Heb je informatie? Beelden? Bel 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

Slachtoffers van ontvoering aangehouden op verdenking van drugshandel

Gemaakt: Maandag, 11 mei 2020 18:57

ROTTERDAM / HILVERSUM - Een 40-jarige man uit Hilversum en een 27-jarige man uit Loosdrecht meldden zich zaterdagmiddag als slachtoffer van een ontvoering maar werden uiteindelijk aangehouden op verdenking van drugshandel. In de auto waarmee ze waar Rotterdam-Zuid waren gekomen lag een handelshoeveelheid harddrugs. Naar de drie verdachten van de ontvoering loopt een onderzoek. We komen graag in contact met getuigen die zaterdagmiddag iets is opgevallen rond de Alerdincksingel of meer weten over dit incident.


Het Hilversumse slachtoffer belde zaterdag 9 mei even voor 18.00 uur met de telefoon van een voorbijganger de politie dat een bekende en hij zojuist onder bedreiging van een vuurwapen waren gedwongen een woning aan de Alerdincksingel binnen te gaan, waar hij was opgesloten in een kast. De drie verdachten waren er vervolgens met zijn maat vandoor gegaan. Hij zich wist te bevrijden, rende de verlaten woning uit en waarschuwde de politie.

 

In het onderzoek naar de verdwenen man en de verdachten, vonden ze in de geparkeerde auto van de vermiste man een handelshoeveelheid harddrugs. Omdat de twee mannen in deze auto naar Rotterdam waren gekomen en niet duidelijk was van wie de drugs waren, werd het 40-jarige slachtoffer aangehouden als verdachte voor het overtreden van de opiumwet.

 

Terwijl het onderzoek voortduurde, meldde het tweede slachtoffer zich zondagavond op politiebureau Zuidplein. Ook hij werd aangehouden voor overtreding van de opiumwet.


Het onderzoek richt zich nu op de drie vermoedelijk Antilliaanse mannen die het duo op klaarlichte dag bedreigden en ontvoerden. Rechercheurs spreken met getuigen en doen buurtonderzoek, maar horen het graag als er mensen zijn die informatie of misschien zelfs beelden hebben die zou kunnen helpen bij het onderzoek.

 

Laat het weten via 0900-8844, anoniem via 0800-7000.

Douane onderschept 325 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 16:03

ROTTERDAM - De Douane heeft afgelopen nacht tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 325 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container geladen met Volkswagen Kevers.


De container was afkomstig uit Zuid-Amerika. Voor wie de auto's bestemd waren is nog onbekend. Hier doet het HARC-team onderzoek naar.

 

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Politie doet onderzoek na babbeltruc in flatwoning aan de Leyerwaard in Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 21:52

ROTTERDAM - Vrijdagavond 15 mei rond 21.25 uur heeft een babbeltruc plaatsgevonden in een flatwoning aan de Leyerwaard in Rotterdam.

 

De politie is na een melding van een overval naar een flatwoning gekomen en een onderzoek gestart. Of er wat buit is gemaakt is nog niet bekend.

Brand in schuur aan de Hilledijk in Rotterdam slaat over naar woningen

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 16:03

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 16 mei rond 12.45 uur was brand ontstaan in een schuur aan de Hilledijk in Rotterdam. Deze is overgeslagen naar naastgelegen woningen.

 

Brandweer werd met meerdere wagens ingezet om erger te voorkomen. Meerdere personen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie. Onduidelijk is nog hoe het vuur kon ontstaan. De brandweer doet daar nu onderzoek naar.

 

Bij de brand kwam veel rook vrij. De hulpdiensten adviseerden omwonenden de ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

Man zwaargewond na steekpartij aan de Noordmolenstraat in Rotterdam

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 07:39

ROTTERDAM - Zondagmorgen 17 mei rond 6.55 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Noordmolenstraat in Rotterdam. Een man is daarbij zwaargewond geraakt.

 

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel na de eerste verzorging met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In de woning was nog een vrouw aanwezig. Het is niet bekend wat haar rol is bij dit incident.

Aanslag op eerder beschoten woning in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 03:55

ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 18 mei rond 2.25 uur heeft een aanslag op een eerder beschoten woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam plaatsgevonden. In het portiek zou een explosief zijn gegooid waarna een auto hard is weggereden. Door de klap zijn een aantal kozijnen eruit gesprongen.

 

De politie riep de hulp in van het quick response team van de brandweer in om op de achtergrond klaar te staan. Een explosieven verkenner heeft ter plekke onderzoek gedaan en constateerde dat er geen verder gevaar was. Bewoners welke waren ontruimd mochten omstreeks 05.00 uur weer de woning in.

 

Medewerkers van de Forensische opsporing doen ter plekke onderzoek. De woning waarop de actie was gericht is eerder beschoten en was op last van de burgemeester al gesloten.

 

In Amsterdam is een aanhouding verricht. Agenten hielden daar de mogelijk betrokken auto aan doormiddel van een benaderingstechniek gevaarlijk verdachten (BTGV) aan. Hoeveel mannen er precies zijn aangehouden is nog niet bekend

Overstekende rolstoel scooter aangereden door tram in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 15:35

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen 19 mei rond 9.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een tram en rolstoelscooter aan de Schinnenbaan in Rotterdam.

 

Een oudere dame is met haar elektrische rolstoelscooter aangereden toen ze voor het verzorgingstehuis IJsselburg de trambaan wilde oversteken. Omstanders die het zagen gebeuren, hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Nadat ze door de brandweer onder de tram vandaan is gehaald, is ze met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw raakt ernstig gewond bij val met fiets in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 15:50

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen 19 mei rond 11.30 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Marcel Duchampplein in Rotterdam.

 

Een vrouw raakt ernstig gewond toen ze met haar fiets onderuit ging. Een trauma-arts werd ingevlogen om het ambulancepersoneel te assisteren. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe de valpartij precies heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Explosie en schietincidenten Rotterdam in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 16:47

ROTTERDAM - Rotterdam werd de afgelopen tijd opgeschrikt door meerdere schietincidenten en zelfs een explosie. In het onderzoek naar deze gewelddadige en impactvolle incidenten, roept de politie via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.


Een team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de recente incidenten in Rotterdam-West en -Oost. Op 7 mei vielen er schoten op de Potgietersstraat. Later in mei werd geschoten op een winkel aan de Mathenesserdijk, een pand aan de Frits Ruysstraat en woningen aan de Van Galenstraat en de Jagthuisstraat. Op maandagochtend 18 mei vond in de laatstgenoemde straat een explosie plaats. De woning die het betrof was leeg, omdat hij na een beschieting (vier dagen eerder) was gesloten. Bij alle incidenten vielen geen gewonden.

 

Aanhoudingen
Na de recente explosie zijn twee verdachten aangehouden in Amsterdam. Zij zaten in een auto die was weggereden na de ontploffing in de Maasstad.

 

Zorgen
De Rotterdamse eenheidschef Fred Westerbeke maakt zich zorgen over de reeks incidenten. 'Daarom geven we vol gas om te zorgen dat dit stopt. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom', luidt zijn oproep aan getuigen. Hij vraagt namens het TGO mensen die iets hebben gehoord, gezien of op een andere manier informatie hebben, zich te melden. Ook wordt gevraagd om camerabeelden te delen.

Steekpartij na conflict in woning aan de Varnasingel in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 15:43

ROTTERDAM - Woensdagmiddag 20 mei rond 14.30 uur heeft een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Varnasingel in Rotterdam.

 

Binnen zou een ruzie hebben plaatsgevonden in de relationele sfeer, waarna er gestoken is. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op de verwondingen, maar gelukkig viel het op een aantal snijwonden na mee en hoefde het slachtoffer niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Voorbijganger vindt explosief voor deur toko Frits Ruysstraat Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 19:36

ROTTERDAM - Een voorbijganger alarmeerde donderdag rond 12.00 uur de politie na het zien van een op explosief lijkend pakketje op de stoep van een eettoko op de Frits Ruysstraat. De politie zette de boel af, woningen werden ontruimd en winkels moesten dicht. Niemand raakte gewond. Vorige week is er geschoten op ditzelfde pand. Het explosief is door de Explosieve OpruimingsDienst (EOD) ontmanteld.

 

De politie is vanmiddag na de melding meteen een onderzoek gestart. Het explosief lag voor de Surinaamse toko waar vorige week in dezelfde straat op is geschoten. Er draait inmiddels al een groot onderzoek naar dat schietincident, waar dit uiteraard in wordt meegnomen. Wie heeft dit explosief neergelegd? De politie orpet getuigen op om zich te melden.

 

Bewoners moesten hun huis uit
In totaal werden er zo'n 24 woningen ontruimd. Bewoners konden geleidelijk in de loop van de avond weer terug naar binnen. De explosieven verkenners (TEV) , de EOD en de Forensiche Opsporing deden onderzoek aan het explosief. Na de ontmanteling bracht de EOD het veilig tot ontploffing in het Park Rozenburg in Kralingen. NFI doet nog een laatse onderzoek aan de hand van restanten om te achterhalen om watvoor soort explosief het ging.

 

Bent u getuigen?
De politie heeft al met meerdere getuigen gesproken vanmiddag. Maar heeft u nog informatie en die nog niet met ons gedeeld? Doe dat dan alsnog. Wie zit er achter het neerleggen van dit explosief, wie heeft er mensen gezien in de buurt van de toko? Alle informatie is welkom. Dat kan via 0900-8844, maar ook via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Schietpartij op parkeerplaats van zwembad in Barendrecht

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 23:44

BARENDRECHT - Er is donderdagavond 21 mei geschoten op de parkeerplaats van een zwembad aan de Hamburg in Barendrecht. Eén persoon is gewond geraakt maar niet levensbedreigend.

 

De politie is op zoek naar de daders. Mogelijk meerdere personen gevlucht. Een getuige hoorde vier knallen. Info? Bel 112!

Vier aanhoudingen in onderzoek naar ontvoering

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 18:01

ROTTERDAM - De politie heeft afgelopen dinsdag en woensdag twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van een vrouw op 9 februari 2020 in Rotterdam.


De 65-jarige vrouw werd 9 februari 2020 op de Eliotplaats in Rotterdam door inzittenden van een bestelbusje ontvoerd. Direct werd een groot onderzoek gestart door de politie, dat zich in eerste instantie richtte op het terugvinden van de vrouw. Intensief onderzoek door een Team Grootschalige Opsporing wees uit dat ze was meegenomen naar Wormer en daar werd vastgehouden in een woning. Op 11 februari werd er losgeld betaald en lieten de ontvoerders de vrouw vrij op de openbare weg in Zaandam.

 

Onderzoek
Afgelopen maanden is er verder onderzoek gedaan door het TGO-team om te achterhalen wie betrokken waren bij de ontvoering, hierbij kwamen twee mannen en twee vrouwen in beeld. Zij zijn afgelopen week aangehouden in Hilversum, Wormer en Amsterdam. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die de voorlopige hechtenis voor alle vier met veertien dagen verlengde.

Kleine brand in flatwoning aan de Asserweg in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 23 mei 2020 16:17

ROTTERDAM - ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 23 mei rond 15.20 uur was brand ontstaan in een flatwoning aan de Asserweg in Rotterdam.

 

De brandweer wist het vuur snel te blussen. Eén persoon is door het ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Rotterdammer gewond bij steekpartij in de centrale hal van het NS station

Gemaakt: Zaterdag, 23 mei 2020 16:21

ROTTERDAM - Een 17-jarige Rotterdammer raakte vrijdag 22 mei gewond bij een steekincident. De polite kon al snel twee verdachten aanhouden. Een derde meldde zich later aan een politiebureau.


Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een steekincident in de centrale hal van het NS station aan het Stationsplein. Ter plaatse bleek een jongen van 17 jaar een keer te zijn gestoken. Hij werd ter controle naar een ziekenhuis gebracht. In de directe omgeving hield de politie twee verdachten van 17 en 18 jaar aan. Beide jonge vrouwen worden verdacht van betrokkenheid bij het incident. Korte tijd later meldde zich nog een 17-jarige mannelijke verdachte aan het politiebureau. Ook hij werd aangehouden en ingesloten.

Succesvolle handhavingsactie op de Meent in Rotterdam

Gemaakt: Zaterdag, 23 mei 2020 22:37

ROTTERDAM - Politieagenten controleerden zaterdagmiddag 23 mei tussen 13.00 en 15.30 uur het verkeer op de Meent in Rotterdam. De controle stond in het teken van de aanpak overlast gevende personenauto's- en motoren. Bestuurders vaak in opvallende voertuigen zorgen op de Meent voor veel overlast en irritatie onder bewoners, winkeliers en passanten door agressief rijgedrag waarbij onnodig (veel) geluid wordt gemaakt.

 

In totaal controleerden agenten circa 90 personenauto's en 11 motoren. Bijna alle voertuigen vielen onder de zogeheten doelgroep van overlastgevende bestuurders.


Voor de volgende feiten zijn bekeuringen geschreven:

  • 3x rijden zonder rijbewijs
  • 2x onnodig geluid veroorzaken (ontbreken DB-killer)
  • 1x onnodig gas geven
  • 1x te donkere ramen
  • 1x WAM (niet verzekerd voertuig)
  • 1x telefoon vasthouden tijdens rijden
  • 1x rijden tegen de richting (scooterrijder)
  • 1x waarschuwing te donkere ramen; folie tp verwijderd
  • 1x niet tonen rijbewijs.

 

Agenten kregen van veel burgers complimenten dat zij deze controle uitvoerden. De steeds weer terugkerende overast is velen een doorn in het oog. De komende peroide zal de politie deze controles blijven uitvoeren.

Automobilist overleden bij ernstig ongeval met passagiersbus in Rotterdam

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 15:55

ROTTERDAM - Een automobilist uit Hoogvliet is op 25 mei bij een verkeersongeval op de Vondelingenweg omgekomen. De man bestuurde een personenauto die rond 10.15 uur frontaal op een lege RET-bus botste.

 

Het slachtoffer overleed ter plaatse en een mobiel medisch team dat per traumahelikopter aankwam kon niets meer voor de automobilist betekenen. De chauffeur van de bus raakte gewond aan zijn benen en is naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en heeft op de plaats van de aanrijding al met getuigen gesproken. De Vondelingenweg was op de plaats van de aanrijding uren (deels) afgesloten in verband met het onderzoek naar het ongeval.