Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 17 februari 2023, 16:59

Jongens op scooter rijden over de Coolsingel met nepvuurwapen in de hand

ROTTERDAM – Op donderdag 16 februari is een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor het bezit van een nepvuurwapen dat wel erg leek op een écht vuurwapen. Vanaf een afstand is dit haast niet te zien, en daarom is het verboden om met nepvuurwapens over straat te lopen. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. De jongen is na een goed gesprek en het ontvangen van een boete weer heengezonden.

Een melder zag donderdagmiddag twee jongens op een scooter over de Coolsingel in Rotterdam rijden. De bijrijder hield een voorwerp gelijkend op een vuurwapen vast. Agenten gingen direct ter plaatse en arresteerden de 17-jarige Rotterdammer op verdenking van vuurwapenbezit. Achteraf bleek dat het om een nepvuurwapen ging, dat de jongen voor carnaval had gekocht. Vanaf een afstand is dat moeilijk te zien. Omdat het zo moeilijk in te schatten is of zo’n wapen echt of nep is, is het niet toegestaan om ermee op straat rond te lopen. Door anderen kan een nepwapen als bedreiging worden gezien. Nepvuurwapens werken gevaarlijke situaties in de hand: als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat. Een nepvuurwapen thuis hebben, mag, maar laat ze thuis en neem ze nooit mee naar buiten!

Het nepvuurwapen is in beslag genomen. De jongen is dezelfde middag nog heengezonden na een goed gesprek en met een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

Meer nieuws uit Rotterdam Rijnmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina 112Amsterdam. Reageer en discussieer

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via 112Rotterdam.nl

🔔 Installeer onze app voor snelle toegang tot het actuele 112 nieuws

📧 Deel jouw nieuws via dit formulier

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via ons contactformulier

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.