Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 01 augustus 2022, 16:43

In 3 stappen naar een nieuwe kledingkast

Het uitzoeken van een kledingkast is vaak niet iets wat je regelmatig doet. Toch komt er een keer een moment dat het toch echt zal moeten. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een 3-tal stappen voor je, die het uitzoeken van een geschikte nieuwe kledingkast een stuk makkelijker maken. Want ondanks het feit dat natuurlijk iedere vrouw graag een walk in closet wil, is dit helaas niet voor iedereen weggelegd. Om je kleding dan toch enigszins goed en netjes op de te kunnen bergen, is een kledingkast de enige oplossing. Dus sta jij op het punt een nieuwe aan te schaffen, dan is het zeker goed om onderstaande eens goed in je op te nemen.

Bepaal de afmeting

Een kledingkast staat over het algemeen in de slaapkamer. Vaak hebben we in ons hoofd dat de kast op een vaste plek moet staan, simpelweg om het feit dat ons bed natuurlijk ook al gepositioneerd is. Toch is dit absolute onzin. Je kunt natuurlijk ook gewoon de volledige indeling van je kamer veranderen, waardoor je dus waarschijnlijk ook een grotere kledingkast kunt aanschaffen. Zorg er dus voor, dat je ten eerste een plattegrond van je slaapkamer maakt, zodat je exact weet wat de mogelijkheden qua ruimte zijn. Zo kun je indien nodig ook de indeling van je slaapkamer veranderen. 

De indeling van je kast

Net als dat de indeling van je woonkamer essentieel is en je een design salontafel bij de bank en televisie zet, is ook de indeling van je kledingkast ontzettend belangrijk. Wanneer je namelijk veel kleding hebt wat moet hangen, is het vanzelfsprekend dat je kiest voor een extra hanggedeelte. Ook is het verstandig om wat extra lades toe te voegen, zodat je ook de sokken en het ondergoed kunt opbergen. Ook zijn een aantal planken voor kleding wat opgevouwen dient te worden geen overbodige luxe. Het lijkt namelijk een relatief eenvoudig klus, maar de indeling van je kast bepaald voor een groot deel het uiteindelijke gebruikers gemak ervan.

Hoeveel heb je te besteden?

Je kunt het net als bij alles ook bij een kledingkast zo gek maken als dat je zelf wilt. Echter heb je tegenwoordig wel het voordeel, dat je eventueel ook online op zoek kunt gaan naar een vintage kledingkast. Vintage is namelijk tegenwoordig helemaal hip. Op deze manier geef jij een kledingkast niet alleen een tweede leven, maar bespaart het je vaak ook nog flink wat in de portemonnee. Niet voor niets zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor bijvoorbeeld een vintage dressoir in de woonkamer en deze vervolgens schuren en opnieuw in de lak zetten. Dat kun je dus met een kledingkast ook prima doen. 

Laten monteren

Je kunt er vaak voor kiezen om je kast voor een paar tientjes extra te laten monteren. Ondanks het feit dat niet iedereen dit aanraad, is het wel verstandig om te doen. Ook als je zelf handig bent, kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer je zelf bezig gaat er een deur of scharnier afbreekt, waardoor je je direct al vanaf de eerste dag gaat ergeren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons