Logo 112Rotterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 04 september 2023, 15:53

In 3 stappen naar een geschikte barbershop

Heb jij een baard, dan is het belangrijk deze niet alleen regelmatig bij te laten werken, maar vooral ook om deze goed te (laten) onderhouden. Waar de één ervoor kiest dit zelf te doen, kiest de ander ervoor om zich eens in de zoveel weken te laten verzorgen bij een barbershop. Waarom zou je namelijk ook niet naast je haren, ook direct je baard laten bijwerken? Vooral wanneer je een strak model hebt, is het geen gezicht wanneer er wat haartjes zijn die uitsteken. Toch zien we dat lang niet iedereen dit doet en er ook een hoop mannen zijn, die met een wat onverzorgde baard rondlopen. Omdat we heel goed snappen dat het niet voor iedereen mogelijk is om maandelijks naar een barbershop te gaan, is het ook prima om dit bijvoorbeeld één keer per jaar te doen. De rest van de tijd kun je dan de boel thuis bijwerken en onderhouden. Om ervoor te zorgen dat je ook voor die ene keer een geschikt barbier weet te vinden, hebben we een aantal tips voor je.

Maak een lijstje met meerdere barbershops

Wanneer je op zoek bent naar een goede barbershop Rotterdam, dan is het belangrijk voor jezelf eerst een lijstje te maken met mogelijkheden. In een stad als Rotterdam, waar meer dan 600.000 inwoners wonen, is het aantal barbershops natuurlijk enorm. Omdat de ene net even anders is dan de ander, is goed onderzoek wel belangrijk. Uiteraard betekent het niet direct dat ze ook qua kwaliteit ondermaats zijn, maar hebben de meeste barbershops wel hun eigen specialiteit. Het is dus wel prettig te kiezen voor een shop die ook hetgeen beheerst waarnaar jij op zoek bent als klant.

Vraag vrienden, familie of collega’s

De kans dat jij één of meerdere mensen in je buurt hebt met een baard, die is vrij groot. Nu hoeft het niet direct één van je beste vrienden te zijn, maar kan het ook een collega zijn die je maar een paar keer per jaar spreekt.  Wat vooral belangrijk is, is dat je kijkt naar hoe de baard van deze persoon eruit ziet en wanneer dit je bevalt, je gewoon eens vraag wat diegene doet. Zo kan het zijn dat iemand het zelf doet, maar is dit in het geval van een nette afgewerkte baard vaak niet het geval. Door te achterhalen naar welke barbershop deze persoon gaat, weet je in ieder geval zeker dat hetgeen wat ze daar doen goed is. Dus ben je op zoek naar een goede barbershop, dan is het raadzaam eens om je heen te vragen.

Wandel een barbershop binnen

Voor de meeste mannen is hun baard heilig. Vooral wanneer je net begint met een baard, is het allemaal even wennen en kan het best spannend zijn om voor de eerste keer naar een barbier te gaan. Je hebt maanden gedaan om hetgeen te krijgen wat je nu hebt en legt daarmee het lot ervan letterlijk in iemand anders zijn of haar handen. Het is dus verstandig eerst eens één of meerdere barbershops binnen te lopen, om zo een gevoel te krijgen bij de shop zelf, de mensen die er werken, maar bovenal ook het gesprek aan te gaan om te kijken wat ze allemaal kunnen en of je wensen aansluit op hun werk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.