Redactie algemeen 0 reactie(s) di 28 maart 2023, 3:26

Hoe word je een goede politieagent?

Politieagenten beschermen onze samenleving door wetten te handhaven en de vrede te bewaren. De baan vereist een uitstekend beoordelingsvermogen, hard werken, buitengewone moed en ook het vermogen om snel te denken. Als je weet wat je kunt verwachten bij de voorbereiding op het werk, de academie en tijdens de sollicitatiefase, kun je je beter voorbereiden op je carrière als politieagent. Werken als agent geeft je de kans om anderen te helpen door risico’s te nemen en de wereld een betere plek te maken. Dus hier zijn de beste tips waar je naar kunt verwijzen om je dromen als politieagent te volgen die je gebruikt voordat je reageert op deze vacatures Rotterdam.

Wees fysiek en mentaal fit

Politieagenten moeten snelle reflexen hebben, korte of lange afstanden kunnen rennen, kracht hebben en ook mentaal fit moeten zijn. Je moet slagen voor een fysieke behendigheidstest en een psychologische test die zal bepalen of je fysiek en mentaal sterk genoeg bent om in aanmerking te komen om politieagent te worden. Deelnemen aan sporten op de middelbare school of universiteit, naast regelmatig sporten, kan het vereiste uithoudingsvermogen opbouwen om agent te worden, en het verdienen van een paar medailles staat ook goed op een cv bij het reageren op vacatures Zuid-Holland voor banen bij de politie.

Volg de juiste opleiding

Het behalen van een middelbare schooldiploma of een basisdiploma is de minimale formele opleiding die vereist is voor de meeste politieagenten. Veel wetshandhavingsorganisaties hebben kandidaten nodig met een bachelordiploma of een bepaald aantal postsecundaire studiepunten. Een universele vereiste om als politieagent te werken is een middelbare schooldiploma. Een hbo-opleiding kan aantrekkelijk zijn voor potentiële werkgevers en kan zelfs vereist zijn door sommige handhavingsinstanties. Door middel van een bachelordiploma kan men nuttige kennis en vaardigheden opdoen om toe te passen op een carrière in de rechtshandhaving. Het leren van een vreemde taal kan helpen om efficiënter te communiceren met getuigen of verdachten en kan je helpen op te vallen tussen andere kandidaten.

Netwerk zo veel mogelijk

Voor kandidaten die zich willen specialiseren in een bepaald gebied van de afdeling, is het een must om kennis te maken met de rechercheur of luitenant die verantwoordelijk is voor die bepaalde afdeling om meer informatie te krijgen over de afdeling waar je gaat werken. Goede relaties met de undercoveragenten die voor je afdeling werken helpen als je deze positie ook wilt halen, wat voor politieagenten soms onmogelijk is.

Voldoe aan de basisvereiste

Je moet minimaal 18 of 21 jaar oud zijn, afhankelijk van de afdeling waar je solliciteert, een rijbewijs hebben en een wettige burger zijn waar je woont, om politieagent te worden. Het hebben van een blanco strafblad is belangrijk om in gedachten te houden bij het aanvragen van handhavingsafdelingen, dus zorg ervoor dat je geen illegale drugs gebruikt, geen alcohol op hebt terwijl je achter het stuur zit en niet in verband wordt gebracht met criminelen. Hier wordt namelijk echt opgelet als je in de toekomst graag een politieagent wilt worden. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.