Logo 112Rotterdam

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 27 september 2023, 16:47

Gratis bewaakte fietsenstalling bij Kralingse Zoom

ROTTERDAM – In de fietsenstalling bij Kralingse Zoom kunt u veilig en zonder kosten uw (elektrische) fiets, brommer of scooter parkeren. Ook kunt u er gratis uw elektrische fiets opladen. De stalling heeft plek voor 390 fietsen en is 7 dagen per week geopend van 6.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts. Er is iemand aanwezig die toezicht houdt.

P+R-terrein

De fietsenstalling ligt bij een P+R-terrein voor auto’s en motoren. Automobilisten en motorrijders die hier parkeren en doorreizen met het openbaar vervoer, betalen geen parkeerkosten.

Hoogwaardig OV

Rotterdam is een stad in ontwikkeling. Het wordt steeds drukker en er komt steeds meer verkeer. Daarom moeten er keuzes gemaakt worden. De gemeente Rotterdam wil dat voorzieningen voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom investeert de gemeente in Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbindingen en -knooppunten. Ook maakt Rotterdam het aantrekkelijker om P+R’s aan de rand van de stad te gebruiken. Kralingse Zoom is hiervan een goed voorbeeld.

‘Met deze nieuwe fietsenstalling in Kralingse Zoom maken we het voor forensen en bezoekers weer een stukje makkelijker om de auto te parkeren en over te stappen op de metro of fiets. Zo hoef je bovendien niet in de file te staan en ben je sneller op je bestemming.’
Vincent Karremans, wethouder

Belangrijk Fietsknooppunt

Kralingse Zoom is ook een belangrijk knooppunt op de regionale doorfietsroutes Gouda-Rotterdam en Dordrecht-Rotterdam. De fietsenstalling is in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gefinancierd en gebouwd.

Meer fietsparkeerplekken

De gemeente Rotterdam wil fietsen in de stad meer mogelijk maken. Zo zijn er in 2022 zijn er ongeveer 1.700 fietsparkeerplekken bijgekomen. Dit zijn plekken met fietsnietjes (± 1.550) en fietstrommels (180 plaatsen in 45 trommels). De verwachting is dat er dit jaar zo’n 1.750 tot 2.000 extra fietsparkeerplekken bijkomen.

Ook in de binnenstad gaan we door met het verbeteren van de fietsparkeervoorzieningen. In 2022 is de stalling aan de Conradstraat en de stalling aan de noordzijde van de Lijnbaan geopend. En zijn er begin dit jaar tijdelijke fietsparkeerplekken op de Coolsingel bijgekomen. Onderzocht wordt of de fietsparkeervakken op de Coolsingel kunnen blijven. En gaat begin volgend jaar de nieuwe fietsenstalling bij de Beursgallery open.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.