Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 29 november 2021, 17:19

Giving Tuesday; geef jij ook een uurtje?

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Dinsdag 30 november is het ‘Giving Tuesday’: de dag waarop wereldwijd wordt opgeroepen om iets te geven of te doen rondom vrijwilligerswerk.

Gemeente Rotterdam en Zorgzaam010 doen mee door de actie ‘geef jij ook een uurtje’. Rotterdammers worden opgeroepen ook een uurtje te geven. Maatschappelijke organisaties op zoek naar nieuwe vrijwilligers kunnen meeliften door – korte – vrijwilligerswerkactiviteiten op Zorgzaam010.nl te zetten.

Zet je in voor de stad
Giving Tuesday is de uit Amerika overgewaaide trend om iets te geven aan een ander. Het is een tegenhanger van de ‘koopjesdagen’ Black Friday en Cyber Monday en word ook hier steeds populairder. Bij Giving Tuesday gaat het om geven, vooral in de vorm van tijd en aandacht. Een perfect moment dus om vrijwilligerswerk weer even onder de aandacht te brengen. Zo kunnen Rotterdammers zich inzetten voor een ander en de stad. Dit is extra welkom nu door (onder andere) corona het vrijwilligerstekort oploopt.

Geef ook een uurtje
Het idee is simpel: in een paar uurtjes of zelfs maar 1 uurtje kan iedereen al veel moois bereiken. Een klein klusje zoals een kast in elkaar schroeven, vervoer naar het ziekenhuis of mensen te woord staan tijdens een evenement. De campagne prikkelt Rotterdammers om een uurtje te geven voor hun stadsgenoten. Als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt met vrijwilligerswerk, doen ze het vaker! Hierdoor kan er ook structurelere hulp geboden worden.

Plaats jouw vraag
Op dit moment zijn zo’n 50 van de 800 openstaande vragen op Zorgzaam010 gericht op eenmalige klussen. Heeft uw organisatie behoefte aan vrijwilligers? En is het, met een beetje creativiteit, mogelijk om mensen eerst eenmalig kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk of uw organisatie? Plaats uw (eenmalige) vacature(s) vóór 30 november op Zorgzaam010, en word gezien door alle Rotterdammers die gehoor geven aan de oproep van Giving Tuesday!

Meer informatie
Bent u benieuwd wat u kunt doen op Giving Tuesday en daarna? Of heeft u een vrijwilligersvacature? Meer informatie vindt u op Zorgzaam010.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Rotterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Rotterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.