Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:22:58 Autom. Brand Oms S.v.i Sluisjesdijk Waterschap Hb 2120 Sluisjesdijk Rotterdam... Prio Hoog Eenheid | Mijnsherenlaan Kazernealarm Brandweer Rotterdam...
woensdag 26 september 2018

DINSDAG 14|11

Beroofd en bedreigd met vuurwapens; politie doet onderzoek

Toen ze allemaal weer uitstapten om de horloges te bekijken, hoorde de onfortuinlijke verkoper ineens dat een vuurwapen werd doorgeladen

ROTTERDAM - Met de verkoop van een aantal horloges, hoopte een 36-jarige Rotterdammer op een extra zakcentje voor tijdens de feestdagen. In plaats daarvan, bleef hij berooid achter. Hij kreeg geen geld voor de uurwerken en werd ook nog bestolen van zijn auto, met daarin heel veel gereedschap, contant geld en een dure zonnebril.


Worsteling
Het slachtoffer had maandagavond rond 19.00 uur afgesproken met twee mannen, die interesse hadden in horloges die hij via internet had aangeboden. De Rotterdammer arriveerde met zijn busje bij NS station Zuid en een man stapte in. Samen reden ze een stukje verder en toen stapte ook een tweede man –achterin- in. Toen ze allemaal weer uitstapten om de horloges te bekijken, hoorde de onfortuinlijke verkoper ineens dat een vuurwapen werd doorgeladen. Hij keek om en keek recht in de loop van een pistool. Een van de mannen duwde het pistool tegen het hoofd van de Rotterdammer. Ook de andere man bleek een vuurwapen bij zich te hebben en richtte dat ook op het slachtoffer. De berovers dwongen de man weer in de auto te gaan zitten en daar ontstond een worsteling. Het slachtoffer wist een van zijn belagers een flinke klap met zijn vuist te geven en kon daarna uit de auto ontsnappen. De berovers zagen hun kans schoon en gingen er vandoor met de auto. Daarin lagen de horloges en heel veel gereedschap. Boren, zagen, een schuurmachine. Maar ook contant geld, een zonnebril, huissleutels en medicijnen.

 

Onderzoek
Het slachtoffer belde de politie en agenten gingen er direct naartoe. Onderzoek heeft nog niet tot een aanhouding. Heeft u iets gezien of gehoord van de beroving? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek. De verdachten zijn mannen van rond de dertig jaar oud met een donkere huidskleur. Een is zo'n 1.75 meter en droeg gouden oorbellen. De ander is een stuk langer en heeft dreadlocks in zijn haar.