Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:42:51 (dia: ) Ambu 17138 Hugo De Grootstraat 3031XJ Rotterdam Rottdm Bon 20322 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-138

Ambulance 17-138

zaterdag 24 februari 2018

MAANDAG 21|08

Politie vindt schietklaar vuurwapen na achtervolging vanaf Vuurplaat

Getuigen hadden gezien dat de verdachte tijdens zijn vlucht iets had weggegooid in een tuin aan de Maaskantstraat

ROTTERDAM - Tijdens een achtervolging maandagmiddag vanaf de Vuurplaat gooide een Rotterdammer een vuurwapen in een tuin aan de Maaskantstraat. De politie hield twee verdachten aan.


Agenten zagen maandagmiddag een scooterrijder al bellend over de Vuurplaat rijden. De politie wilde hem controleren maar de bestuurder negeerde het stopteken. Uiteindelijk stopte hij wel, maar sloeg direct rennend op de vlucht. Er ontstond een achtervolging in de richting van de Bakemakade. Daar werd de 18-jarige Rotterdammer gepakt. Hij had zich verscholen onder een voertuig en werd aangehouden met een BTGV. Bij deze aanhoudingsprocedure voor gevaarlijke verdachten, trekken agenten hun vuurwapen.

 

De bijrijder was achtergebleven bij de scooter. Ook deze Rotterdammer van 25 jaar werd aangehouden.

 

Vuurwapen
Getuigen hadden gezien dat de verdachte tijdens zijn vlucht iets had weggegooid in een tuin aan de Maaskantstraat. Dit bleek een schietklaar vuurwapen te zijn. De politie heeft het in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Foto's
1/1
Locatie