Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:50:57 (dia: ) Ambu 17132 Oleanderstraat 3073WV Rotterdam Rottdm Bon 5961 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-132
woensdag 17 januari 2018

VRIJDAG 16|06

Agressieve straatrover met hulp van omstanders aangehouden

De 24-jarige Rotterdammer gedroeg zich zo agressief dat inzet van een taser en pepperspray nodig waren om de man onder controle te krijgen

ROTTERDAM - Een straatrover die het op mobiele telefoons had gemunt is vrijdagmiddag op de Schiekade met hulp van omstanders aangehouden. De 24-jarige Rotterdammer gedroeg zich zo agressief dat inzet van een taser en pepperspray nodig waren om de man onder controle te krijgen. Een agente raakte door een klap van de verdachte gewond in haar gezicht.


Drie bouwvakkers aten hun lunch op de Simonstraat toen een man hen vroeg om een sigaret. Die kreeg hij, stak hem op en al snel kregen de lunchende mannen de indruk dat de interesse niet alleen uitging naar sigaretten. Dat vermoeden werd bevestigd toen de bouwvakkers zagen dat de inmiddels weggelopen man een telefoon uit de handen van een voorbijfietsende vrouw griste. Ze aarzelden geen moment en renden de straatrover achterna. Twee surveillerende agenten werden door te hulp schietende omstanders gealarmeerd en namen de poging de man in de kraag te vatten over.

 

Spoedassistentie
Toen ze hem hadden ingehaald, verzette de verdachte zich hevig en gedroeg zich zo agressief dat het de twee politieagenten veel moeite kostte om hem te boeien. Toen de hij een agente in het gezicht sloeg werd spoedassistentie aangevraagd. Toegesnelde dienders sprongen bij om de verdachte te arresteren. Pepperspay en inzet van een taser waren nodig om hem te veilig aan te houden. De gewonde agente is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De agressieve straatrover was vermoedelijk onder invloed van drugs en is ingerekend voor verhoor.

Locatie