Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:23:31 Piket Gaarne Contact Oc Rotterdam Prio Eenheid | Politie Rotterdam-Rijnmond (Forensische Opsporing)
dinsdag 22 mei 2018

WOENSDAG 14|06

Carjacking en achtervolging eindigt op de Maasboulevard

Een meisje van 19 uit Rotterdam, een jongen van 20 uit Heemskerk en een jongen van 17 uit Capelle a/d IJssel zijn aangehouden

ROTTERDAM - Dinsdagavond hielden agenten twee jongens en een meisje aan na een carjacking en achtervolging die op de Maasboulevard eindigde. Er raakte niemand gewond.


Dinsdagavond rond 18.30 uur kwam er een melding binnen van een jongen van wie z'n auto onder bedreiging van een vuurwapen was meegenomen. Het slachtoffer zat met een meisje in de auto, het meisje achter het stuur en de jongen ernaast, toen opeens zijn deur werd opengetrokken. Twee jongens trokken hem eruit en bedreigde hem met een vuurwapen.Op straat ontstond er een worsteling. Het slachtoffer bleef achter op het Cor Kieboomplein en de twee jongens stapten in bij het meisje en reden weg. De politie die er snel was, achtervolgde de auto en kon hem op de Maasboulevard stilzetten. Door middel van een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) en een waarschuwingsschot zijn alle drie de inzittenden aangehouden. Het gaat om een meisje van 19 uit Rotterdam, een jongen van 20 uit Heemskerk en een jongen van 17 uit Capelle a/d IJssel. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt wat precies de rol van het meisje was.

Locatie