Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:18:39 Ambu 17902 Lange Hilleweg Rotterdam Rottdm Bon 103633 Prio Hoog Eenheid | Traumaheli LifeLiner 2

Traumaheli LifeLiner 2

dinsdag 22 mei 2018

DINSDAG 13|06

Ruim 25.000 euro en hennep in beslag genomen

Rond 21.00 uur controleerden politiemensen een auto, waar een kleine hoeveelheid hash in werd aangetroffen

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag ruim 25.000 euro en een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen na een controle op de Thurledeweg. Twee mannen zijn aangehouden voor witwassen.


Rond 21.00 uur controleerden politiemensen een auto, waar een kleine hoeveelheid hash in werd aangetroffen. De agenten hadden kort daarvoor gezien dat de twee inzittenden van de auto contact hadden met nog twee andere mannen. Een van hen, een 43-jarige man uit Enschede, bleek 25.000 euro op zak te hebben. Hij verklaarde dat het geld niet van hem was. De tweede man, 28 jaar uit Overdinkel, had 1200 euro op zak. Omdat de mannen geen goede verklaringen hadden over de herkomst van het geld is het in beslag genomen. De verdachten zijn allebei aangehouden voor witwassen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het geld.

 

Misdaad mag niet lonen
Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

 

Het witwassen van crimineel geld is ondermijnend: door de vermenging van legaal en illegaal vermogen wordt de reguliere maatschappij aangetast. De bestrijding van ondermijnende activiteiten behoort tot de speerpunten van politie, OM en samenwerkingspartners.

Foto's
1/1
Locatie