Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:19:28 Ongeval Binnen (lekkage Gev Stof: Gas Overige) Ruigoord Rotterdam 173731 179194... Prio Hoog Eenheid | OD 40.1 Officier van Dienst Brandweer IBZ Zuid...
dinsdag 22 augustus 2017
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 22|08

AMSTERDAM - Afgelopen dagen zijn er meerdere meldingen bij de politie binnen gekomen dat er in de omgeving van Zuid Buitenveldert bij auto's de wielmoeren waren losgedraaid.

 

Waarschijnlijk gaat het de dieven om de autobanden en zijn ze in hun werkzaamheden gestoord door buurtbewoners of voorbijgangers. Het gaat hier echt om 'levensgevaarlijke praktijken'.
Een gedupeerde auto-eigenaar had het in eerste instantie niet in de gaten en ging met haar kinderen op pad terwijl een wiel nog maar aan een wielbout vast zat.


Gelukkig kon zij haar auto op tijd aan de kant zetten en is er ...

1/1

VANDAAG 22|08

SCHERPENZEEL - In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus ontvingen de politie meerdere meldingen van een voertuigbrand aan de Beeklaan in Scherpenzeel.

 

De brandweer heeft alles gedaan om te voorkomen dat de brand van de auto zou overslaan op de woning. Helaas konden zowel het voertuig als een deel van de woning niet meer worden gered van de snel om zich heen grijpende vlammenzee.

 

De bewoners zijn opgevangen door behulpzame buren. Door Forensische Opsporing zal onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand. Als blijkt dat er sprake is van brandstichting, ...

VANDAAG 22|08

ARNHEM - Dinsdag omstreeks 17.45 uur kwam er een melding voor ambulance aan de Slochterenweg in Arnhem. Voorbijgangers zagen een man op een bank liggen die steeds naar zijn hart greep.


De man, een bewoner van het AZC, is in de ambulance na gekeken door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar ziekenhuis en wordt terug gebracht naar het AZC aan de Groningensingel in Arnhem.

1/1

VANDAAG 22|08

SCHIEDAM - Een anonieme tip bracht politieagenten dinsdag naar een woning in de Schiedamse wijk Nieuwland waar zij ruim 260 kilo hennep vonden. De hennep is in beslag genomen en vernietigd.

 

Agenten, die na het krijgen van de anonieme tip, de woning in gingen, stuitten op een huiskamer vol enorme boodschappentassen, gevuld met zilveren zakken vol hennep. Het ging in totaal om 264 kilo hennep.

 

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Er waren geen personen in de woning aanwezig. De politie doet onderzoek.

 

Melden helpt
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt ...

1/1

VANDAAG 22|08

DOETINCHEM - De identificatie van de persoon die omgekomen is bij de woningbrand aan de Papaverstraat is afgerond. Het slachtoffer is een 58-jarige vrouw uit Doetinchem. De politie heeft haar nabestaanden geïnformeerd.

 

De brand woedde zaterdagnacht in het huis aan de Papaverstraat. Uit onderzoek aan het lichaam van het slachtoffer is gebleken dat de vrouw door de brand om het leven gekomen is.

 

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand en wat er precies gebeurd is, is nog in volle gang. Meer informatie kan de politie op dit moment dan ook niet delen.

...
1/1

VANDAAG 22|08

EDE - Per maandag 21 augustus is het leerlingenvervoer in Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel naar de Valleihopper gegaan. In totaal gaat het om 1.000 kinderen. Een deel van de kinderen die niet zelfstandig naar school kan, heeft problemen met het vervoer. Deze kinderen, die met taxibusjes naar hun school gaan, komen te laat op school of moeten zelfs thuis blijven. Tientallen leerlingen, ouders en docenten hebben daar last van (gehad).

 

Wij zijn ons er van bewust dat dit bijzonder vervelend is en veel ongemak met zich meebrengt. Daarom hebben we gisteren ...

1/1

VANDAAG 22|08

BARNEVELD - Met ingang van maandag 21 augustus jl. is het leerlingenvervoer in Barneveld, net als in Ede, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel, naar de Valleihopper overgeheveld.

 

In totaal gaat het om 1.000 kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen reizen, maar zijn aangewezen op leerlingenvervoer. Deze kinderen, die met taxibusjes naar hun school gaan, kwamen gisteren te laat op school of moesten zelfs thuis blijven. Tientallen leerlingen, ouders en docenten hebben daar last van (gehad). De gemeenten zijn zich er van bewust dat dit bijzonder vervelend is en veel ongemak ...

VANDAAG 22|08

BARNEVELD - Op 24 augustus 2017 tussen 14.15 en 15.15 uur vindt op het Raadhuisplein in Barneveld weer een beëdiging plaats van militairen die tot het regiment Bevoorradings- en Transporttroepen behoren.

 

Tijdens deze ceremonie leggen de nieuw geplaatste militaire de eed of belofte af. Dit dient altijd zo spoedig mogelijk na het voltooien van de opleiding te gebeuren. Want zonder het afleggen van de eed of belofte mag een militair niet uitgezonden worden.

 

Het afleggen van de eed/belofte is een belangrijke stap voor de militair, dat hem/haar de rest van zijn/haar ...

VANDAAG 22|08

BARNEVELD - Vanaf 22 augustus 2017 wordt gewerkt aan het fietspad langs de Stationsweg in Barneveld vanaf de oversteek voor Huize de Schaffelaar tot de Bloemendaallaan. Het gaat om het fietspad aan de oostzijde van de weg, de kant waar Huize de Schaffelaar staat. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. 

 

Om het rijcomfort van het fietspad te verbeteren wordt op dit deel van het fietspad, het tegelpad vervangen door asfalt. Daarvoor voeren aannemer NTP en elektriciteitsbedrijf Liander de volgende werkzaamheden uit:

  • verwijderen tegelpad
  • vernieuwen kabels en ...