Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:41:00 Ass. Ambu (inzet Brw: Aed Inzet) Thorn Prikkerlaan Rotterdam 171031 Ic04 Vak: 5996540 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Rotterdam-Rijnmond (Prins...
vrijdag 23 juni 2017
TOP NIEUWS

VANDAAG 23|06

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag is er een auto in brand gestoken aan de Bloemendalsestraat in Amersfoort. De melding kwam om 02:12 uur binnen bij de brandweer.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de wagen al volledig in brand. Volgens de politie was er eerst ingebroken waarna de auto in brand is gezet. Een auto die ernaast stond is ook in brand gevlogen.

 

De politie stelt een onderzoek in.

VANDAAG 23|06

BARNEVELD - Het Afrikaanse Watoto Kinderkoor komt met hun nieuwe tour 'Signs & Wonders' terug naar DoorBrekers. Het kinderkoor bestaat uit weeskinderen die hun ouders hebben verloren door oorlog of ziekte. De kinderen wonen in het Watoto dorp in Oeganda. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes, leuk voor alle leeftijden.

 

Zondagochtend 2 juli verzorgt het Watoto kinderkoor uit Oeganda een bijzondere ochtend in de Midden Nederland Hallen bij DoorBrekers Barneveld. Het is blij en energiek optreden, maar ook serieus en diep. De ...

1/1

GISTEREN 22|06

ZEEWOLDE - Tijdens de warme uren heeft de politie in Zeewolde vandaag een controle gehouden gericht op scooters. 26 bromfietsers / snorfietsers zijn gecontroleerd. 7 voertuigen hebben een wok-melding gekregen. En 7 bestuurders hadden te hard gereden.

 

Ook zijn nog andere weggebruikers gecontroleerd welke meerdere overtredingen hebben gepleegd zoals onder andere geen gordel dragen, niet handsfree bellen, snelheidsovertredingen, en 1 persoon reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De hoogste snelheid van 85 km/h werd gemeten op de Horsterweg in Zeewolde.

...

GISTEREN 22|06

ZELHEM - Tijdens het noodweer dat donderdagavond over de regio Doetinchem trok is de bliksem op verschillende plaatsen ingeslagen.

 

Op de Haitinkweg in Zelhem werd een boom geraakt door de bliksem. De brandweer had een beginnend brandje snel onder controle. Een grote tak was door de klap afgebroken en op de weg terecht gekomen.

GISTEREN 22|06

DOETINCHEM - Een meisje is donderdagavond gewond geraakt op de Boddens Hosangstraat in Doetinchem. Het meisje zat achter op de fiets zat en kwam met haar voetje tussen de spaken van de fiets.

 

De brandweer heeft een spaak van de fiets door moeten knippen om haar te bevrijden. Het meisje is daarna ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

GISTEREN 22|06

AMERSFOORT - De brandweer is donderdagavond uitgerukt naar het Neptunisplein in Amersfoort voor een jong zwaantje die verwikkeld was in het visdraad. Het haakje zat vast in de keel van het jonge zwaantje.

 

De brandweer heeft samen met medewerkers van de dierenambulance het jonge dier gevangen. Ze hebben de haak kunnen verwijderen waarna ze de zwaan weer konden loslaten.

GISTEREN 22|06

ZELHEM - Donderdagavond is de brandweer opgeroepen voor een blikseminslag aan de Everhardinkweg in Zelhem.

 

Toen de brandweer te plaatse kwam bleek het te gaan om een paaltje waar de bliksem ingeslagen was. Hierbij waren de bosjes in de brand gevlogen. Het kleine brandje was door de brandweer snel geblust.

GISTEREN 22|06

AMSTERDAM - Op 28 maart 2017 is er een overleden man aangetroffen in het water van de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Om de identiteit van de man te achterhalen heeft de politie foto's van hem vrijgegeven. De identiteit is inmiddels bekend. Het gaat om een 34-jarige man uit Griekenland.

 

Naar aanleiding van de beelden die zijn vrijgegeven, is de man herkend. Ook is doormiddel van DNA materiaal de identiteit met zekerheid vastgesteld.

GISTEREN 22|06

APELDOORN - Twee conducteurs zijn woensdag 21 juni bedreigd door een passagier. De man is aangehouden.

 

De conducteurs vroegen de 33-jarige man uit Rotterdam in de trein richting Duitsland om zijn vervoersbewijs. Hierop reageerde hij direct zeer agressief. De man uitte vervolgens diverse bedreigingen in de richting van de twee. De gealarmeerde politie hield de man op Station Apeldoorn aan. De man reageerde ook agressief naar de agenten en beledigde hen.

 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er ...