Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:56:35 Ambu 17138 Vasaristraat 3066LG Rotterdam Rottdm Bon 100674 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-138

Ambulance 17-138

zaterdag 21 oktober 2017

Archief

Rotterdammer rijdt tegen tankunit De Andel en vervolgens tegen andere auto

Gemaakt: Maandag, 12 juni 2017 18:35

GOUDA - Een 20-jarige Rotterdammer is zondag 11 juni even voor 20.00 uur met zijn auto tegen een tankunit van tankstation De Andel langs de A12 gereden. De auto reed daarna vervolgens tegen de achterzijde van een stilstaande auto. Een medisch team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen.

 

De Rotterdammer bleef ongedeerd. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd in beslaggenomen. De politie vermoedt dat hij onder invloed was van verdovende middelen en wilde hiervoor een bloedonderzoek laten uitvoeren. De bestuurder weigerde dit onderzoek. Deze weigering wordt ook in het dossier van de aanrijding opgenomen. Zijn auto is in beslaggenomen voor verder onderzoek. De vriendin van de Rotterdammer die ook in de auto zat werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij bewusteloos was. Mogelijk was zij al voor de aanrijding niet bij kennis en onder invloed van alcohol en/of drugs.

 

In de auto die verderop werd aangereden van zaten vier personen, een gezin uit Doetinchem met twee kinderen. Een vijfde persoon was kort daarvoor uitgestapt. Alleen de bestuurster, een 48-jarige vrouw, werd voor de zekerheid voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding.

Alcoholcontrole levert enorme lijst aan overtredingen op

Gemaakt: Maandag, 12 juni 2017 18:37

ROTTERDAM - Een alcoholcontrole bij de Maastunnel levert in een uitgaansnacht altijd wat op, maar afgelopen zondagochtend bleek er wel héél veel aan de hand.

 

Er bleken 37 personen met te veel drank op een auto te besturen. Drie daarvan hadden het zo bont gemaakt dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd. Twee bestuurders bleken sowieso geen rijbewijs te hebben, van twee anderen was het ongeldig verklaard. Eén persoon had nog 35 dagen cel open staan en een andere drie dagen. Twee personen gaven valse namen op en weer een andere had een fles pepperspray bij zich.

 

Alsof het onder invloed rijden al niet voldoende was brachten twee bestuurders de inwoners van Rotterdam nog in extra levensgevaar door er met hoge snelheid tussenuit te willen knijpen. De eerste bestuurder crashte op hoge snelheid met zijn voertuig op de Wolphaertsbocht tegen een trottoirverhoging en probeerde er vervolgens lopend er vandoor te gaan, tevergeefs.

 

De tweede bestuurder reed met hoge snelheid de Maastunnel in van Zuid naar Noord en knalde op een auto die stond op de kruising Rochussenstraat met de 's-Gravendijkwal. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en de man werd iets verderop aangehouden.

Inbreker Brussestraat door politiehond gebeten

Gemaakt: Maandag, 12 juni 2017 18:39

ROTTERDAM - Dankzij een alerte getuige hebben agenten maandagochtend een inbreker aangehouden terwijl hij nog in de woning aanwezig was. Een vrouw die op de uitkijk zat, is ook aangehouden.


De getuige zag de man en de vrouw aan komen lopen. Terwijl de vrouw op een bankje ging zitten, zag hij de man door een heg kruipen en vervolgens via een balkon omhoog klimmen om vervolgens een woning in te gaan. Hij belde gelijk de politie die snel arriveerden.

 

De getuige had de woning in de gaten gehouden en wiste melden dat de man nog binnen was. Een agent met politiehond gingen de woning binnen. Daar gaf de agent de man de opdracht op zijn knieën te gaan zitten. De man luisterde echter niet, bleef schreeuwen en liep van de agent weg verder de woning in. Om te voorkomen dat de man een wapen zou kunnen pakken, is de politiehond ingezet. Na een beet van de hond kon de man worden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Spanjaard. De 25-jarige Roemeense vrouw die op de uitkeek zat, is ook aangehouden.

Aanhouding op Kralingse plas vanwege dronken en te hard varen

Gemaakt: Maandag, 12 juni 2017 18:42

ROTTERDAM - Een 47-jarige Rotterdammer is afgelopen zaterdag aangehouden toen hij dronken en te snel over de Kralingse plas voer.


Zaterdag vond in het Kralingse bos het Boothstockfestival plaats. Om dit evenement in goede banen te leiden, was er zowel in het bos als op het water politie aanwezig. Agenten van de Zeehavenpolitie hielden toezicht op het water en zagen in de omgeving van het strand een man veel te hard varen. Zij waarschuwden hem, maar toen hij na diverse waarschuwingen nog steeds te hard voer, gingen de agenten over tot bekeuren. Omdat de agenten een alcohollucht roken, lieten zij de man blazen. Hij bleek 900 UG/L te blazen. Op het water geldt dezelfde maximale hoeveelheid als op de weg: 220 UG/L. De 47-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Ruim 25.000 euro en hennep in beslag genomen

Gemaakt: Dinsdag, 13 juni 2017 17:23

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag ruim 25.000 euro en een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen na een controle op de Thurledeweg. Twee mannen zijn aangehouden voor witwassen.


Rond 21.00 uur controleerden politiemensen een auto, waar een kleine hoeveelheid hash in werd aangetroffen. De agenten hadden kort daarvoor gezien dat de twee inzittenden van de auto contact hadden met nog twee andere mannen. Een van hen, een 43-jarige man uit Enschede, bleek 25.000 euro op zak te hebben. Hij verklaarde dat het geld niet van hem was. De tweede man, 28 jaar uit Overdinkel, had 1200 euro op zak. Omdat de mannen geen goede verklaringen hadden over de herkomst van het geld is het in beslag genomen. De verdachten zijn allebei aangehouden voor witwassen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het geld.

 

Misdaad mag niet lonen
Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

 

Het witwassen van crimineel geld is ondermijnend: door de vermenging van legaal en illegaal vermogen wordt de reguliere maatschappij aangetast. De bestrijding van ondermijnende activiteiten behoort tot de speerpunten van politie, OM en samenwerkingspartners.

Schadevergoeding na een fietsongeval: kijk uit met muziek luisteren!

Gemaakt: Dinsdag, 13 juni 2017 19:22

Een fietsongeluk waarbij je wordt aangereden door een motorvoertuig kan naar aflopen. Naast schade aan je fiets kun je aan het ongeluk lichamelijk letsel overhouden, soms van ernstige aard. Denk aan flinke botbreuken of een dwarslaesie. Je wilt de schade natuurlijk graag vergoed zien. Hoeveel schade kun je eigenlijk op de veroorzaker verhalen? Speelt de ernst van je lichamelijke klachten hierin een rol? En wat nu als je tijdens het fietsen misschien niet al te goed hebt opgelet of door rood reed?

 

Krijg ik vergoeding als het ongeluk (deels) mijn eigen schuld was?

Zoals al uit  een eerder artikel van ons blijkt, moet de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig die betrokken is geweest bij een verkeersongeval in ieder geval 50% van jouw schade vergoeden. Of dit percentage hoger zal liggen dan 50% – lager wordt het in ieder geval niet! – hangt ten eerste af van de mate van schuld die je als zwakkere verkeersdeelnemer aan het ongeluk hebt. Als je door rood bent gefietst en er (mede) hierdoor een ongeluk is ontstaan, heb je waarschijnlijk meer eigen schuld aan het ongeluk dan wanneer het verkeerslicht op groen stond.

 

Onlangs heeft de rechter in een uitspraak van 27 maart jl. een aantal factoren genoemd die meespelen in de beoordeling van de mate waarin een ongeluk jou als fietser kan worden toegerekend. Dit is het geval wanneer je:

  • je niet houdt aan de voorrangsregels.
  • je muziek aan het luisteren bent op je telefoon en je tenminste één oordop in hebt.

 

In die gevallen ben je als fietser niet zo voorzichtig als van je mag worden verwacht. De kans is dan aanwezig dat de bestuurder maar 50% hoeft te vergoeden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je tijdens het fietsen (en wandelen) dus beter geen muziek-oortjes in doen. Ten eerste hoor je hierdoor een auto minder goed aankomen en ten tweede loop je de kans dat je, mocht je een ongeluk overkomen, minder schade vergoed krijgt van de wederpartij!

 

Welke omstandigheden spelen nog meer een rol?

Naast de mate van schuld die je aan het ongeluk hebt, zijn er ook andere omstandigheden die een rol kunnen spelen bij de vraag hoeveel schade je op de bestuurder kan verhalen. Denk aan:

  • De ernst van de over en weer gemaakte fouten.
  • De snelheid waarmee is gereden.

 

In dezelfde uitspraak als hierboven aangehaald, heeft de rechter, na de vaststelling van de eigen schuld, uiteindelijk geoordeeld dat de bestuurder toch nog 75% van de schade moest vergoeden. Hierbij was het volgende van belang:

  • De jonge leeftijd van het slachtoffer (ten tijde van het ongeval was zij 26 jaar).
  • De zeer ernstige lichamelijke gevolgen van het ongeluk (85-90% invalide).
  • Het feit dat de bestuurder op grond van de WAM verzekerd was.

 

Hoeveel schadevergoeding je uiteindelijk krijgt hangt dus heel erg af van de omstandigheden van het geval.

 

Gewond na een fietsongeluk: wat moet ik doen?

Als je als fietser gewond raakt bij een verkeersongeval met een motorvoertuig, is het altijd verstandig om de bestuurder die jou heeft aangereden hiervoor aansprakelijk te stellen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kan het best ingewikkeld zijn om te bepalen op hoeveel schadevergoeding je vervolgens recht hebt. Een letselschadejurist van Wijs kan je hierbij helpen. De hulp van Wijs is altijd kosteloos!

Carjacking en achtervolging eindigt op de Maasboulevard

Gemaakt: Woensdag, 14 juni 2017 00:24

ROTTERDAM - Dinsdagavond hielden agenten twee jongens en een meisje aan na een carjacking en achtervolging die op de Maasboulevard eindigde. Er raakte niemand gewond.


Dinsdagavond rond 18.30 uur kwam er een melding binnen van een jongen van wie z'n auto onder bedreiging van een vuurwapen was meegenomen. Het slachtoffer zat met een meisje in de auto, het meisje achter het stuur en de jongen ernaast, toen opeens zijn deur werd opengetrokken. Twee jongens trokken hem eruit en bedreigde hem met een vuurwapen.Op straat ontstond er een worsteling. Het slachtoffer bleef achter op het Cor Kieboomplein en de twee jongens stapten in bij het meisje en reden weg. De politie die er snel was, achtervolgde de auto en kon hem op de Maasboulevard stilzetten. Door middel van een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) en een waarschuwingsschot zijn alle drie de inzittenden aangehouden. Het gaat om een meisje van 19 uit Rotterdam, een jongen van 20 uit Heemskerk en een jongen van 17 uit Capelle a/d IJssel. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt wat precies de rol van het meisje was.

Nieuwe digitale flitspaal gaat aan op Varkenoordseviaduct

Gemaakt: Woensdag, 14 juni 2017 15:34

ROTTERDAM - Op het Varkenoordseviaduct in Rotterdam wordt binnenkort een digitale flitspaal geactiveerd.

 

Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

 

Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat de flitspaal op het Varkenoordseviaduct wordt geactiveerd.

Rotterdams stel aangehouden op verdenking van mensenhandel

Gemaakt: Woensdag, 14 juni 2017 15:46

ROTTERDAM - Op dinsdag 13 juni heeft een gespecialiseerd team van de Rotterdamse politie een 32-jarige man aangehouden die verdacht wordt van mensenhandel en meerdere zedendelicten. Ook zijn 21-jarige vriendin is aangehouden.


De man wordt verweten dat hij gedurende een langere periode een minderjarig meisje, wonend in dezelfde flat in Rotterdam Zuid als de verdachte, seksueel heeft misbruikt en heeft laten werken in de prostitutie. Ook de vriendin van de verdachte is aangehouden. Haar wordt ook verweten seksueel misbruik te hebben gemaakt van het meisje. De politie onderzoekt of meer personen slachtoffer zijn geworden van de verdachten.

 

Tijdens de doorzoeking van de woning van het stel werd door de politie een geladen pistool met meerdere patronen gevonden. Zowel de man als zijn vriendin zijn in verzekering gesteld.

Vermiste duiker in de Zevenhuizerplas blijkt misverstand

Gemaakt: Donderdag, 15 juni 2017 03:51

ROTTERDAM - Woensdagavond zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een vermiste duiker in de Zevenhuizerplas in Rotterdam. Vele hulpdiensten uit de regio’s Rotterdam Rijnmond en Hollands Midden kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ook de traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team was aanwezig.

 

Rond 21:05 uur is de vermiste duiker in goede gezondheid aangetroffen, hij is zelf uit het water gekomen. Volgens zijn mede-duikers was er een hoop poespas voor niks, ze waren de man alleen uit het ook verloren. Door een navigatiefout kwam hij na enige tijd op een andere locatie naar boven, er is geen sprake geweest van een ongeval.

Auto Bingleystraat zwaar beschadigd na ontploffing

Gemaakt: Vrijdag, 16 juni 2017 17:14

ROTTERDAM - Vrijdag in de vroege ochtend, rond 4.30 uur, werd de Bingleystraat in Rotterdam opgeschrikt door een harde knal. Rond een geparkeerde auto was vervolgens veel rook te zien, en de auto was total loss. De politie was snel ter plaatse en onderzocht uit voorzorg gelijk het voertuig en de directe omgeving op mogelijk verder ontploffingsgevaar. Dat leverde geen bijzonderheden op. De recherche onderzoekt het incident en komt graag met getuigen in contact die mogelijk meer kunnen vertellen.


De politie onderzoekt wat de ontploffing heeft veroorzaakt en of daar iemand verantwoordelijk voor is. Naast technisch (sporen)onderzoek, spreken rechercheurs met de betrokkenen en getuigen.

 

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, die informatie hebben die kan helpen bij het oplossen van de zaak of die beeldmateriaal hebben ten tijde van het incident, worden gevraagd contact op te nemen met ons via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel 0800-7000.

Politie houdt nepagent aan op Kruiskade

Gemaakt: Vrijdag, 16 juni 2017 17:16

ROTTERDAM - Een beveiliger hield donderdagochtend samen met de politie een 56-jarige man aan die zich voordeed als agent. Hij wist geld af te pakken van twee winkelende mensen in het centrum van Rotterdam.


Rond 10.30 uur hoorde een beveiliger van het centrum van de stad dat er mensen waren beroofd op het Weena. Daar aangekomen spraken een man en vrouw hem aan en vertelden dat er iemand naar hen riep: 'Money, Police, ID' en tegelijkertijd een greep deed naar hun spullen en er met geld vandoor ging. De vrouw zag hem nog wegrennen en de beveiliger zette op zijn fiets de achtervolging in. Op de Kruiskade kon hij de nepagent in de kraag vatten. De politie, die via de portofoon hoorde dat er een achtervolging plaatsvond, snelde er naar toe en kon de verdachte van de heldhaftige beveiliger overnemen. De man van 56 jaar uit Roemenië is aangehouden.

72-jarige man overvallen in zijn woning aan de Hofstedestraat

Gemaakt: Vrijdag, 16 juni 2017 18:39

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond 15.00 uur werd een 72-jarige man overvallen in zijn woning aan de Hofstedestraat in Rotterdam-West. De dader duwde hem omver en trok zijn ketting van zijn nek. Daarbij raakte de oude man gewond. De dader wist te ontkomen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

 

Na het incident belde de man zijn familie, die poolshoogte kwam nemen. Zij waarschuwden de politie. De dader was toen al gevlogen. Het onderzoek in de omgeving leidde niet meer naar een verdachte. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met mogelijk nekletsel.

 

De politie zoekt een getinte man met een baardje. Volgens het slachtoffer was hij zo'n 1.70m lang.

 

Getuigen gezocht
Agenten voeren een buurtonderzoek uit en komen graag in contact met eventuele getuigen die rond het tijdstip van de overval iets opgevallen is. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem informatie delen kan ook: bel daarvoor met 0800-7000.

Agressieve straatrover met hulp van omstanders aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 16 juni 2017 18:41

ROTTERDAM - Een straatrover die het op mobiele telefoons had gemunt is vrijdagmiddag op de Schiekade met hulp van omstanders aangehouden. De 24-jarige Rotterdammer gedroeg zich zo agressief dat inzet van een taser en pepperspray nodig waren om de man onder controle te krijgen. Een agente raakte door een klap van de verdachte gewond in haar gezicht.


Drie bouwvakkers aten hun lunch op de Simonstraat toen een man hen vroeg om een sigaret. Die kreeg hij, stak hem op en al snel kregen de lunchende mannen de indruk dat de interesse niet alleen uitging naar sigaretten. Dat vermoeden werd bevestigd toen de bouwvakkers zagen dat de inmiddels weggelopen man een telefoon uit de handen van een voorbijfietsende vrouw griste. Ze aarzelden geen moment en renden de straatrover achterna. Twee surveillerende agenten werden door te hulp schietende omstanders gealarmeerd en namen de poging de man in de kraag te vatten over.

 

Spoedassistentie
Toen ze hem hadden ingehaald, verzette de verdachte zich hevig en gedroeg zich zo agressief dat het de twee politieagenten veel moeite kostte om hem te boeien. Toen de hij een agente in het gezicht sloeg werd spoedassistentie aangevraagd. Toegesnelde dienders sprongen bij om de verdachte te arresteren. Pepperspay en inzet van een taser waren nodig om hem te veilig aan te houden. De gewonde agente is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De agressieve straatrover was vermoedelijk onder invloed van drugs en is ingerekend voor verhoor.

Man (48) gewond bij steekpartij op de Omloopdijk

Gemaakt: Vrijdag, 16 juni 2017 18:47

ROTTERDAM - Een 48-jarige man is vrijdagavond gewond geraakt na een steekpartij in een woning aan de Omloopdijk in Rotterdam. Een vrouw is aangehouden als verdachte.

 

De aanleiding voor het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Het slachtoffer is in de woning neergestoken en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Omstanders melden dat er mogelijk ook kinderen in de woning waren op het moment van de steekpartij.

 

Naast meerdere ambulances is het MMT ook opgeroepen, zij hebben het aanwezige ambulancepersoneel ondersteund. De man is vermoedelijk korte tijd gereanimeerd alvorens te zijn gestabiliseerd. De verdachte, een vrouw, is aangehouden en voor verhoor naar het bureau vervoerd.

Twee gewonden bij ongeval met crossmotoren op de Maeterlinckweg

Gemaakt: Zaterdag, 17 juni 2017 20:03

ROTTERDAM – Zaterdagavond zijn twee personen op een crossmotor met elkaar in botsing gekomen op de Maeterlinckweg in Rotterdam. Het ongeluk gebeurde rond 19:30 uur toen beide betrokkenen elkaar tegemoet reden en frontaal met elkaar in botsing kwamen.

 

Beide personen zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek, beide crossmotoren raakte flink beschadigd.

Man komt met vuurwapen politiebureau binnen

Gemaakt: Zondag, 18 juni 2017 17:18

ROTTERDAM - Zaterdagavond is een verwarde dronken man op het politiebureau aan het Doelwater aangehouden nadat hij een vuurwapen op de balie legde.


De man kwam binnen om aangifte te doen van identiteitsfraude. Omdat de man duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde verwees de medewerkster de man door om op een later moment aangifte te doen. De man sloeg onsamenhangende taal uit. De medewerkster ervaarde de situatie als dreigend waarop ze agenten waarschuwde. Op dat moment legde de man een vuurwapen op de balie.

 

Gealarmeerde agenten hielden de 46-jarige man uit Rotterdam aan. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Jongeren onvoorzichtiger op onbeveiligde wifi-netwerken

Gemaakt: Zondag, 18 juni 2017 17:46

De helft van de internetgebruikers geeft aan wel eens gebruik te maken van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk. Jongeren maken het meest gebruik van deze netwerken en houden het minste rekening met mogelijke risico's, zoals privacyschending. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

Gebruikers van wifi-netwerken die niet zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord riskeren dat hun gegevens worden bekeken door anderen. Zeven op de tien internettende 18- tot 25-jarigen maken gebruik van zulke netwerken, en één op de tien internettende 75-plussers.

 

Van de mensen die wel eens verbinding maken met onbeveiligde, openbare wifi-netwerken, zegt 34 procent het gebruik te beperken vanwege zorgen om de veiligheid. Dat doen ze door af te zien van wifi-gebruik of door in te loggen op een beveiligd netwerk, als dat mogelijk is. Een kwart van de jongeren en iets meer dan de helft van de 65-plussers beperkt het gebruik vanwege veiligheidszorgen.

 

Internetters kunnen ook uit voorzorg het surfgedrag aanpassen bij het gebruik van onbeveiligde, openbare netwerken, bijvoorbeeld door niet te bankieren op internet. Vier op de tien gebruikers van openbare, onbeveiligde wifi-netwerken zeggen zich altijd bewust te zijn van de activiteiten die zij wel en niet doen als zij op zo'n netwerk zitten. Bijna twee op de tien gebruikers zijn zich dit meestal bewust. Oudere en hoogopgeleide gebruikers gaan vaker dan gemiddeld bewust om met internet op onbeveiligde netwerken.

 

De meest genoemde reden die internetgebruikers noemen om niet actief zijn op openbare, niet-beveiligde wifi-netwerken, is dat ze daar geen behoefte aan hebben. Ruim de helft van de internetgebruikers geeft dit aan. Daarnaast zegt 43 procent dat twijfels over de veiligheid een rol spelen.

Pizzabezorger gewond bij aanrijding op de Kreileroord

Gemaakt: Zondag, 18 juni 2017 18:40

ROTTERDAM - Een pizzabezorger is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 18:00 uur op de Kreileroord in Rotterdam.

 

Door nog onbekende reden kwam de bezorger op zijn scooter in botsing met de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Buurman blust vlam in de pan met handoek

Gemaakt: Zondag, 18 juni 2017 18:58

ROTTERDAM - Zondagavond is de brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Plautusstraat in Rotterdam. Het bleek te gaan om een vlam in de pan.

 

De buurman heeft een handdoek over de pan gegooid en zo is het vuur gestikt. Er is wel flinke schade aan de keuken maar verder geen gewonden.

 

Ambulance is ook ter plaatse vanwege drie personen die rook hebben ingeademd en die worden onderzocht.

Verwarde man zwaait met mes op terras Bergselaan

Gemaakt: Zondag, 18 juni 2017 23:53

ROTTERDAM - Agenten hebben zondag aan het begin van de avond een verwarde man aangehouden op de Bergselaan.


De man kwam rond 18.15 uur aanrijden en stopte voor een vol terras. Hij stapte uit en zwaaide met een mes.Toegesnelde agenten hebben de man na een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) aangehouden. Het gaat om een 48-jarige man uit Rotterdam. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord. Ook wordt de man beoordeeld en wordt er bekeken welke zorg hij nodig heeft. Er raakte niemand gewond. Een aantal bezoekers op het terras was wel geschrokken. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

Het witte busjessyndroom

Gemaakt: Maandag, 19 juni 2017 01:07

Ieder jaar opnieuw krijgt de politie meldingen van ouders die zich zorgen maken over berichten die zij lezen op social media. Vaak gaan deze berichten over kinderlokkers die met een busje kinderen ontvoeren. Ook afgelopen week bereikte een wijkagent dit zorgelijke signaal. Uiteraard bekijkt de politie deze meldingen heel serieus. Uit onderzoek bleek hier niets van te kloppen en kunnen we het een zogenoemde hoax of 'broodje aap verhaal' noemen.

 

De mythe van de kinderlokkers in het witte busje, het bericht dat Bulgaren in een blauw busje rondrijden en kinderen ontvoeren om hun organen gaat sinds kort rond op Facebook. Het klinkt angstaanjagend, maar het is nep. Sterker nog: verhalen over kinderlokkers in busjes gaan al jaren de ronde in verschillende varianten, maar zijn altijd pertinent onwaar gebleken.

Bewering: Bulgaren, die werken voor een orgaanmaffia, proberen onze kinderen te kidnappen.
Beoordeling: Onjuist.

 

Recent delen mensen op Facebook het bericht waarin getuigen uit Rotterdam zeggen dat Bulgaren jacht maken op "onze kinderen". In het artikel staat dat zij zelfs een peuter hun busje in probeerden te trekken, maar wist een buurman dit te voorkomen. De orgaandieven wilden ook toeslaan op een basisschool, maar een alerte juf wist dit drama af te wenden.
Mensen worden opgeroepen het bericht met al hun Facebookvrienden te delen, zodat iedereen zo snel mogelijk op de hoogte is van deze 'misdadige praktijken'.

 

Berichten over meldingen van kinderlokkers gaan al jaren rond op sociale media, doordat verschillende clickbaitwebsites de verhalen maar blijven reproduceren. De busjes zijn er in verschillende varianten en duiken zogenaamd op in verschillende gemeenten. Vaak zijn de busjes wit en daarom wordt het fenomeen ook wel het 'wittebusjessyndroom' genoemd. Ook de verklaring dat de inzittenden behoren tot een orgaanmaffia is niet nieuw. 

 

Waarom is het nep?
Verhalen over een kinderlokker in een wit busje (of een variant hierop) doken al op in Amersfoort, Egmond aan Zee, Rotterdam, Westland, Cuijk en Zuidplas, maar bleken in alle gevallen nooit waar te zijn.

 

Een woordvoerder van de politie Rotterdam bevestigt dat dit soort verhalen al heel lang de ronde doen en dat de politie hier ook meldingen over binnenkrijgt. "Blauwe busjes, bordeauxrode busjes, witte busjes. Uiteraard nemen we meldingen die bij ons binnenkomen serieus. Collega's op straat zijn alert en genoemde locaties worden meegenomen in de surveillance. Gelukkig is vooralsnog nooit gebleken dat er kinderen zijn gekidnapt om hun organen." 

 

Angst
Volgens onderzoeker van broodje-aapverhalen en docent aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit van Leiden, Peter Burger, bestaan verhalen over witte busjes al vele jaren en duiken ze ongeveer sinds 2004 op.

 

Hij stelde eerder in NRC en AD dat de verhalen waarschijnlijk in stand worden gehouden uit angst voor de kinderlokker in combinatie met de angst voor de arbeidsmigrant. Het witte busje zou favoriet zijn, omdat er daarvan zoveel rondrijden in Nederland. Zodoende kunnen de 'kinderlokkers' op elke plek worden gespot en gaan de verhalen een eigen leven leiden.
In andere landen kennen ze het 'wittebusjessyndroom' ook. In Duitsland heet het fenomeen bijvoorbeeld 'das Bulli-Phantom' en in Engeland spreekt men van de 'white van man'.
(Bron nu.nl)

 

Maakt u zich zorgen over soortgelijke zaken die u zelf waarneemt? Neem dan vooral contact met op met de politie. Op het moment dat er echte signalen zijn van kinderontvoeringen kunt u er vanuit gaan dat de overheid hierover gaat communiceren. Andere gevallen zijn waarschijnlijk fake.

Nepvuurwapen van vluchtende automobilist in beslag genomen

Gemaakt: Maandag, 19 juni 2017 15:11

ROTTERDAM - De politie heeft maandagnacht een 54-jarige man uit Rozenburg aangehouden bij het verhoor later die dag dat wel even duurde: zo mocht hij verklaren over een doodsbedreiging, wapenbezit, spookrijden en ander gevaarlijk rijgedrag.


Zondagavond kreeg de politie de melding dat de verdachte een familielid met de dood had bedreigd. De man zou ook onder invloed van alcohol verkeren. Politiemensen gingen op zoek naar de man, ook bij de woning van het familielid, maar troffen hem niet aan. Op het moment dat de agenten belden met de verdachte, zagen zij hem in zijn auto rijden over de Nachtegaallaan.

 

Gevaarlijk rijgedrag
De 54-jarige automobilist negeerde stoptekens en reed al slingerend met hoge snelheid weg. Op het moment dat de automobilist al spookrijdend op de Botlekweg reed, konden de politiemensen de achtervolging beëindigen door met het dienstvoertuig tegen zijn auto te tikken. De verdachte bleek tijdens een blaastest onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens een onderzoek in de auto troffen agenten een gaspistool aan. Het wapen is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Vierde verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident Dynamostraat

Gemaakt: Dinsdag, 20 juni 2017 16:44

ROTTERDAM - Een 22-jarige Rotterdammer is maandagavond aangehouden als verdachte in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Dynamostraat afgelopen 3 mei. Eerder werden al een 34-jarige man uit Venlo, een 21-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Belg aangehouden.


Woensdag 3 mei belden getuigen het alarmnummer omdat zij schoten hoorden vanuit een berging aan de Motorstraat. Kort daarna werd er opnieuw geschoten op de Dynamostraat. Op camerabeelden is te zien hoe een groepje mannen achter de 24-jarige Rotterdammer aan gaat en richting hem schiet.

 

De Rotterdammer werd door bekenden zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht. Het mocht niet meer baten. De man overleed later die dag aan zijn verwondingen.

 

Eerdere aanhoudingen
De inzittenden van de auto die het slachtoffer naar het ziekenhuis brachten, werden dezelfde dag nog aangehouden, maar na nader onderzoek zijn zij weer heengezonden. Ook de verdachte die donderdag 4 mei werd aangehouden, is niet langer verdacht.

 

De 34-jarige man uit Venlo die woensdag 3 mei laat in de avond werd aangehouden zit nog steeds vast, net als de 21-jarige Rotterdammer die op 9 mei werd aangehouden. Dinsdag 23 mei werd een 22-jarige Belg aangehouden.

 

Vierde aanhouding
Met de aanhouding van de 22-jarige Rotterdammer zitten nu vier verdachten vast voor het dodelijk schietincident. De politie was al langere tijd met man en macht naar de vierde man op zoek. Mogelijk voelde de man de hete adem van het onderzoeksteam in zijn nek. Feit is in ieder geval dat de man besloot zichzelf gisteravond te melden op een politiebureau. De politie verwacht met deze aanhouding de hoofdverdachten binnen te hebben.

Rotterdammer gewond bij steekincident Zuiderpark

Gemaakt: Dinsdag, 20 juni 2017 16:47

ROTTERDAM - Een 27-jarige Rotterdammer raakte maandagavond gewond bij een steekincident in het Zuiderpark. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht en tips zijn welkom.


Om 22:00 uur meldde een getuige dat in het Zuiderpark, ter hoogte van de klimwand, gevochten werd. Tijdens die schermutseling stak een nog onbekende man het 27-jarige slachtoffer in zijn buik. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Agenten startten die avond een onderzoek in het park en konden nog niemand aanhouden. Het was druk in het Zuiderpark toen het incident plaats vond en de politie vermoedt dat diverse mensen getuige waren van het incident.

 

Tips?
Was u rond 22:00 uur in de omgeving van de klimwand en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Hoog watergebruik door warmte kan leiden tot bruin water

Gemaakt: Dinsdag, 20 juni 2017 18:35

NEDERLAND - Door de aanhoudende warmte wordt veel meer kraanwater gebruikt dan normaal. Dat kan tot een lagere waterdruk leiden, maar ook tot bruin water uit de kraan, zo waarschuwen verschillende waterbedrijven.

 

Door een lagere waterdruk komen er roestdeeltjes vrij en dat kan het water bruin kleuren. Het is niet schadelijk voor de gezondheid. Het bruine water bevat meer ijzer dan normaal. Het is minder geschikt voor baby's en ouderen.

 

Waterbedrijven vragen daarom ook aan hun gebruikers om het watergebruik te spreiden. Brabantwater en Vitens pleiten voor wat korter douchen, de tuin te sproeien voordat het heel warm wordt en de (af-)wasmachine alleen vol te laten draaien.

 

Het probleem kan zich vanaf donderdag voordoen in alle regio's waar Vitens de leverancier is. Het waterbedrijf levert nu gemiddeld 1 miljard liter drinkwater per dag aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland.

 

Wat kunt u doen?
Wanneer er bruin water uit de kraan komt, kunt u de kraan het beste dichthouden. Meestal is dit binnen enkele uren verholpen. Draai na een paar uur de kraan open die het dichtst bij uw watermeter in de buurt zit. Meestal is dit de kraan in de keuken of op het toilet. Op die manier laat u schoon water uw woning binnen komen. Laat het water 10 minuten flink doorstromen totdat de bruine kleur verdwenen is. Is het probleem niet verholpen, herhaal deze procedure dan na een uur nogmaals. Eventueel kunt u het zeefje van de kraan reinigen.

 

Wasjes draaien, de tuin besproeien en de auto wassen kan ook beter buiten de 'piekuren' (7.00 - 9.00 uur en 18.00 en 20.00 uur ) gebeuren.

 

Vlekken in wasgoed
Heeft u door het bruine water vlekken in uw wasgoed? Dan adviseren wij de was nat te houden en opnieuw te wassen met een biologisch voorwasmiddel. Houd de was tussen de twee wasbeurten goed nat, anders gaan de vlekken er niet meer uit. Zijn de vlekken er na één keer wassen niet uit, was de kleding dan direct nog een keer. Voor een overzicht van de actuele storingen en werkzaamheden kijkt u op www.waterstoring.nl.

Is dit uw gestolen fiets?

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 20:12

ROTTERDAM - De lokfiets werd gestolen op de Kruiskade en teruggevonden in een bestelbus in Wateringen. Naast de lokfiets, stonden er nog acht andere fietsen in de bus.

 

De politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn en is op zoek naar de eigenaren. Is een van de fietsen op de foto's van u of weet wie de eigenaar is? Bel dan met 0900-8844.

Vuurwapen en softdrugs gevonden bij 19-jarige Schiedammer

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 21:53

ROTTERDAM - Vrijdagavond werden verschillende clubs in het Rotterdamse centrum gecontroleerd door een gemengd team van politie, Douane, Voedsel en Warenautoriteiten en gemeente . Bij de clubs zelf was vrijwel alles in orde, maar een bezoeker liep tegen de lamp.

 

De bezoeker van een club aan de Nieuwe Binnenweg viel op omdat hij zich zenuwachtig gedroeg. Controle van de man leverde een vuurwapen op. De politie besloot in overleg met de officier van justitie een zoeking te doen in zijn woonhuis. Daar werden ook nog vier pakketten hasj in beslag genomen. De 19-jarige Schiedammer is dinsdag voorgeleid aan een rechter-commissaris en in bewaring gegaan.

Vrouw opgepakt na steekpartij

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 21:56

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft op woensdag 21 juni op de 1e Schansstraat 28-jarige Rotterdamse aangehouden. Ze zou die bewuste avond tijdens een ruzie een man hebben gestoken.


Deze 28-jarige Rotterdammer liep een wond in zijn schouder op en moest naar het ziekenhuis. De man was goed aanspreekbaar.

 

Hij werd vervolgens ook aangehouden in verband met zijn aandeel in de ruzie. De aangehouden vrouw had namelijk zichtbare kneuzingen en blauwe plekken; het gevolg van klappen die ze tijdens de ruzie van de man zou hebben gekregen. De twee hebben al langere tijd een historie van ruzie en onenigheid. De politie zoekt uit wat er gebeurd is en verhoort de vrouw. Zo gauw zijn fysieke gesteldheid het toestaat, mag ook de man de politie zijn kant van het verhaal vertellen.

Hoge straffen voor achterlaten hond in hete auto

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 22:23

Hondenliefhebbers tekenen massaal een online petitie, waarin wordt opgeroepen hoge boetes uit te delen aan mensen die een hond opsluiten in een snikhete auto. Op dit moment zijn er al 24.858 ondertekeningen. Bij 40.000 handtekeningen gaan de initiatiefnemers naar de Tweede Kamer.

 

Het is van de zotte dat er ieder jaar nog steeds vele hondeneigenaren zijn, die hun hond in de auto achterlaten met zomerse temperaturen. Iedere hond keert terug naar de onverantwoordelijke eigenaar. Dat moet stoppen! Die mensen verdienen geen hond. Er moet een nieuwe wet komen, die hoge straffen of in beslag neming van de hond mogelijk gaan maken!

 

Je kan de online petitie HIER ondertekeken. Doe ook mee aan onze poll op de voorpagina.