Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:34:51 Ambu 17108 Achillesstraat 3054RL Rotterdam Rottdm Bon 41206 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-108
dinsdag 24 april 2018

Archief

Ruim 17 kilo zuivere cocaïne en een vuurwapen van straat

Gemaakt: Vrijdag, 08 december 2017 16:25

ROTTERDAM - In een woning aan de Djeddalaan in Rotterdam heeft de politie woensdagmiddag ruim 17 kilo cocaïne en een automatisch vuurwapen in beslaggenomen.

 

Na een melding van een buurtbewoner die een tas met pakketjes op zijn balkon had gevonden stelde de politie de bewuste woensdag een onderzoek in. In overleg met het Openbaar Ministerie is een nabijgelegen woning doorzocht. Hier werd 17,5 kilo cocaïne aangetroffen. Ook vonden de agenten een vuurwapen in de woning.

 

De cocaïne is vernietigd en het vuurwapen is in beslag genomen. Het onderzoek naar de herkomst en de eigenaar wordt voortgezet. Al jaren voert de politie eenheid Rotterdam samen met het Openbaar Ministerie een strijd om illegaal wapenbezit af te straffen en daarmee vuurwapens van de straat te halen.

Zeven gewonden bij woningbrand in Hoogvliet

Gemaakt: Zaterdag, 09 december 2017 23:12

HOOGVLIET - Op zaterdag 9 december is een brand uitgebroken in een woning aan de Aidastraat in Hoogvliet Rotterdam. Bij de brand raakte zeven personen gewond, twee kinderen en vijf volwassenen.

 

De brand ontstond na het gebruik van de openhaard. Na verloop van tijd zagen bewoners rook komen uit het afvoerluik op de eerste verdieping en belde de brandweer. Die schaalde vervolgens op naar grote brand. Twee ambulances zijn ter plaatse om alle gewonden na te kijken en indien nodig naar het ziekenhuis te vervoeren.

Winters weer houdt aan, aangepaste dienstregeling op het spoor

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 16:27

REGIO - Vandaag, maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.

 

Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden vandaag minder treinen dan op een gewone werkdag. Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. NS adviseert reizigers om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanners te raadplegen. Houdt u rekening met langere reistijden, extra overstappen en drukte in de trein.

 

De aanpassingen voor vandaag zijn in de reisplanner verwerkt.

Verkeer stapvoets over A20 tijdens code rood

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 16:37

REGIO - Voor de tweede achtereenvolgende dag krijgt ons land te maken met overlast door sneeuw en gladheid. Vanuit het zuiden trekken nieuwe buien over Nederland. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het grootste deel van het land.

 

Op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen gaat het verkeer met een slakkengangetje over de rijksweg. Waar normaal 130 kilometer per uur gereden wordt, worden nu snelheden van net 50 kilometer per uur gehaald.

 

Rond 16.00 uur stonden er in Nederlnad al 77 files (ruim 500 kilometer).

Jongen meldt zich na mislukte overval

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 16:56

ROTTERDAM - Een overvaller heeft het Regionaal Team Overvallen een hoop uren bespaard door zichzelf te melden. De 17-jarige jongen uit Leidschendam is aangehouden nadat hij maandagavond om ongeveer negen uur een slijterij probeerde te overvallen aan de Jacob Catsstraat.


Een werknemer van de winkel was daar alleen aan het werk toen een man binnenkwam. Hij droeg een bivakmuts en had een mes bij zich. Doorgaans heb je dan niet de beste bedoelingen en toen hij ook nog geld van de werknemer eiste was de overval een feit.

 

De werknemer weigerde mee te werken aan de snode plannen van de overvaller en moest dit bekopen met een paar flessen die hij in zijn richting gegooid kreeg. Toen dit niet het gewenste effect had, ging de overvaller er zonder buit vandoor.

 

Na de overvalmelding stelde de politie uiteraard een uitgebreid onderzoek in de omgeving, maar dat leverde niets op. Echter, om 01.00 uur vannacht werd de meldkamer van de politie gebeld door een jongeman die verklaarde de overvaller van de avond er voor te zijn. De 17-jarige verdachte werd kort daarna gearresteerd.

Grote zoekactie na auto te water in Maassluis

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 17:41

MAASSLUIS - De hulpdiensten zijn dinsdag 12 december uitgerukt voor een auto te water aan de Govert van Wijnkade in Maassluis. Ook de traumahelikopter is uitgerukt. Er werd melding gedaan van een auto te water.

 

Eén persoon kon zelf weer de wal opkomen en is na behandeling ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Duikers hebben in het water gezocht naar een eventuele tweede slachtoffer maar deze werd niet gevonden. De auto is vermoedelijk door gladheid te water geraakt.

Vuurwapen en drugs gevonden in woning aan de Sophoclesstraat

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 18:04

ROTTERDAM - Een anonieme tip dat in drugs gehandeld werd leidde agenten dinsdagmorgen naar een woning aan de Sophoclesstraat. Daar vonden ze niet alleen harddrugs, maar ook een vuurwapen en contant geld. De 34-jarige bewoner is aangehouden.


Om 07:30 uur gingen agenten het pand binnen. De bewoner was thuis en werd direct aanhouden. Vermoedelijk handelde de aangehouden Rotterdammer in verdovende middelen. Een aantal gebruikshoeveelheden werd in beslag genomen. Verder speurwerk leidde naar het vuurwapen en 1000 euro aan contanten. Uit samenwerking met de belastingdienst kwam naar voren dat de verdachte nog een belastingschuld had. Daarom is de verdachte niet alleen zijn handel, maar ook zijn auto kwijt. Hij is ingerekend voor verhoor.

Politie zoekt overvallers woning Stootblok

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 19:52

ROTTERDAM - Vanavond overvielen twee mannen een woning aan het Stootblok in Rotterdam. De politie zoekt de overvallers en roept getuigen op zich te melden.


Dinsdagavond rond 18.15 uur overvielen twee mannen een huis op het Stootblok in Rotterdam-Feyenoord. De mannen belden aan en de bewoonster deed open omdat ze bezoek verwachtte. De mannen drongen naar binnen en bedreigde de vrouw met een mes en hielden haar in bedwang. Met onbekende buit zijn de twee er lopend vandoor gegaan. De richting waar ze heen liepen is helaas onbekend. De bewoonster is erg geschrokken maar hield er gelukkig geen verwondingen aan over. De politie is een onderzoek gestart.

 

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u vanavond tussen 18.00 en 18.30 uur iets gezien dat kan leiden naar de daders? Beiden droegen donkere kleding en ze waren te voet. Alle informatie is welkom, ook als u camerabeelden heeft. Bellen kan op 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000.

Grote brand in bedrijfspand aan de Vlaardingweg

Gemaakt: Woensdag, 13 december 2017 04:17

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag 13 december is er aan de Vlaardingweg in Rotterdam een grote brand ontstaan in een bedrijfspand.

 

Een beveiligingsbeambte zag rook nabij het pand en belde direct de brandweer. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met veel materiaal ter plaatse. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend. Wel heeft het pand veel schade opgelopen door de brand. De politie doet samen met de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

Het naastgelegen gebouw is ontruimd vanwege rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.

 

Update

Brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden en ventilatie. Momenteel nog sprake van smeulen van aanmaakblokjes die gebruikt worden in de waterpijpen.

Politie stopt in drugs handelende familie in Rotterdam-West

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 15:28

ROTTERDAM - Met een grootschalig politie-optreden is vermoedelijk een einde gemaakt aan drugshandel en witwassen vanuit drie panden in Rotterdam-West. Een familie zou aan het roer staan van een florerende drugshandel en werd al langere tijd in de gaten gehouden. Op maandag 4 december en dinsdag 12 december werden in totaal 8 personen aangehouden. Het betreft twee broers van de familie, samen met nog zes andere personen. Ook in een penitentiaire inrichting (PI) werd een inval gedaan in een cel. Daar woont nog een broer. In zijn cel werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.

 

Het onderzoek naar de familie liep al vanaf oktober. Bij het wijkteam van de politie was het vermoeden ontstaan dat de familie zich vanuit hun woning en twee nabijgelegen panden in de buurt van de Schiedamseweg bezig hield met verdachte zaken. Hierop startte het onderzoek. Dit resulteerde op maandag 4 december in een inval door onder meer leden van het basisteam, rechercheurs, het arrestatieteam en het team parate eenheid.

 

Naast de twee broers, Rotterdammers van 21 en 17 jaar oud, werd een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden die bij de broers in de auto zat. Ook een 54-jarige man en 50-jarige vrouw uit Rotterdam die in een van de panden drugs wilden kopen, zijn aangehouden. Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die tijdens de zoeking van een van de panden aanbelde en zich vreemd gedroeg, werd eveneens meegenomen naar het bureau.

 

Drugs
In een van de panden werden administratie en goederen waarmee drugs kunnen worden bereid in beslag genomen. In een ander pand vond de politie een bedrag van 2500 euro, een kleine hoeveelheid hard drugs en documenten over een in aanbouw zijnde woning in het buitenland. Bij de zoeking in de PI werd een klein bolletje verdovende middelen aangetroffen. Deze derde en oudste broer, een 28-jarige Rotterdammer, zit vast voor een ander delict.


Bij vervolgonderzoek kwam een 20-jarige man uit Rotterdam in beeld, die de handel voortzette vanuit een woning in Delfshaven. Hij werd woensdag 12 december aangehouden. Bij zoeking vond de politie drugs en een geldbedrag. Zijn zus, een 17-jarige Rotterdamse, werd aangehouden omdat zij de aanwezige politiemensen beledigde.

 

Van de verdachten die op 4 december zijn aangehouden zijn er vier heengezonden. De twee broers zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Ondermijning
De aanpak van families of 'familiebedrijven' die zich bezig houden met criminele activiteiten, behoort tot de speerpunten van de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente Rotterdam en de belastingdienst. Dit onderzoek richtte zich dan ook op één familie die zich met name leek bezig te houden met de handel in drugs en/of versnijdingsmiddelen. Drugshandel veroorzaakt overlast en schept een onveilige sfeer voor omwonenden. Ook worden ruzies in het criminele circuit nogal eens met vuurwapengeweld beslecht. Omwonenden kunnen met hun signalen op meerdere plaatsen terecht, de overheid neemt die serieus. Ook de aanpak van families of criminele familiebedrijven valt onder de aanpak van ondermijning, een van de prioriteiten van politie, OM en bestuur.

Inbrekers komen niet ver met gestolen auto

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 17:51

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Twee inbrekers nemen bij een woning in Hendrik-Ido-Ambacht onder andere een auto weg, maar lang konden ze er niet van genieten. Hun vlucht wordt in Rotterdam beëindigd door agenten die de inbrekers aanhouden.


Op de Kerkstraat sloegen inbrekers ergens tussen 17 en 23 uur hun slag. Toen de bewoners rond 23 uur weer thuis kwamen, zagen zij dat hun woning doorzocht was. Ook zagen ze dat een kluis en een auto waren weggenomen.

 

Het viel de bewoners op dat een auto zich verdacht ophield nabij de woning. De zoon des huizes is daarop achter de auto aangereden. Helaas verloor hij hem uit het oog. Kort daarna zien agenten in Rotterdam deze auto weer rijden. Als agenten de auto controleren, vinden zij in de auto spullen die bij de inbraak zijn weggenomen. De inzittenden, twee Rotterdammers van 23 en 24 jaar, zijn aangehouden.

Stook veilig! Laat je schoorsteen vegen door een vakkundige schoorsteenveger

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 19:12

Het is verstandig om ieder jaar minimaal één keer je schoorsteen te laten vegen, door een professionele schoorsteenveger. Dat betekent namelijk niet alleen dat de schoonsteen, ofwel het rookkanaal wordt gereinigd, maar vooral dat de kans op een schoorsteenbrand wordt verkleind. 

 

Bij iedere stookbeurt komen er rookgassen vrij en hechten roet en stof zich aan de binnenkant van het rookkanaal. Hoe meer er gestookt wordt, hoe meer afval en uiteindelijk is, en dat kan behoorlijk aankoeken. Het rookafvoerkanaal werkt daardoor minder goed. Gassen worden niet goed afgevoerd.

 

Bij een onvolledige verbranding kan dan ook niet alleen de schoorsteen schade ondervinden, maar is er ook nog het gevaar van koolmonoxidevergiftiging. Er ontstaat een kleur- en geurloos gas bij een onvolledige verbranding dat hoofdpijn en duizeligheid kan veroorzaken of nog erger; bewusteloosheid tot de dood er op volgt. 

 

Naast een schoonmaakbeurt kan de schoorsteenveger ook informeren over of er een juist rookkanaal is aangelegd ten aanzien van de haard of kachel. Heeft de pijp de juiste diameter bijvoorbeeld. En wordt er wel het juiste hout gebruikt. 

 

Reden temeer dus om de schoorsteen te laten vegen door een vakkundige schoorsteenveger. Daarmee wordt een schoorsteenbrand voorkomen, waar er overigens jaarlijks nog zo’n tweeduizend van voorkomen in Nederland. 

 

Schoorsteen laten vegen? www.griffioenrotterdam.nl

Gesignaleerde Soufyan M. Nationale Opsporingslijst aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 16:51

AMSTERDAM - De politie heeft donderdag 14 december de 25-jarige Soufyan M. op de Ookmeerweg aangehouden. Hij stond gesignaleerd op de Nationale Opsporingslijst in verband met een openstaande gevangenisstraf van vier jaar.

 

Tijdens een verkeerscontrole kreeg de bestuurster van een personenauto rond 20.45 uur een stopteken. De eigenaresse van de auto kwam meerdere keren voor in de politiesystemen. De controlerende agent herkende direct Soufyan M. die bij haar in de auto zat en confronteerde hem daarmee. In eerste instantie ontkende hij, maar gaf later toe dat hij de gezochte man was. Hij was eigenlijk opgelucht dat hij was opgepakt, omdat hij nu niet meer 'achterom' hoefde te kijken.

 

Soufyan M. was in 2017 veroordeeld voor een woningoverval in juli 2016 aan de Crooswijkseweg in Rotterdam en sindsdien voortvluchtig. Bij deze overval kwam de 35-jarige bewoner door een pistoolschot om het leven.

 

Het Flexteam West hield in samenwerking met het basisteam Nieuw West Noord deze dynamische verkeerscontrole. Deze controles vinden regelmatig plaats om de High Impact Crimes in het betreffende gebied tegen te gaan. In september hield de politie in deze wijk Luciano D. aan, die ook op de Nationale Opsporingslijst stond.

Twee mannen met een vuurwapen aangehouden dankzij getuige

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 17:03

ROTTERDAM - Dankzij een alerte getuige vond de politie donderdagavond een vuurwapen in een auto op de Bleiswijkstraat. Twee inzittenden zijn aangehouden. Een tweede verdachte auto wist te ontkomen. De politie is op zoek naar deze auto en roept getuigen op zich te melden.


Donderdagavond rond 21.30 uur kwam er een melding binnen dat er gewapende mannen zouden rondrijden in een auto met een Duits kenteken op de Bleiswijkstraat. In de omgeving, op de Zegwaardstraat, zou ook een verdachte auto rijden maar met een Frans kenteken. Agenten spoedden zich in eerste instantie naar de Bleiswijkstraat en zetten daar de auto met het Duits kenteken aan de kant. De politiemensen voerden een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) uit op de twee verdachten, die niet geheel wensten mee te werken. Na het inzetten van de taser werden ze alsnog in de boeien geslagen. De auto is, op grond van de wet Wapens en Munitie, meteen doorzocht. Het resultaat was een vuurwapen, tie-raps en bivakmutsen.

De twee mannen, van 24 en 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast. De politie is een onderzoek gestart en zoekt nog naar de andere auto met inzittenden.

 

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord donderdagavond rond 21.30 uur op of rondom de Bleiswijkstraat of Zegwaardstraat in Rotterdam? Of heeft u de andere auto wellicht in de buurt gezien? Dit zou een rode Renault Clio zijn met een Frans kenteken. Mogelijk mist de auto aan één zijde een kentekenplaat. Alle informatie is welkom, zodat de politie kan uitzoeken wat de mannen die avond precies van plan waren. U kunt bellen naar 0900-8844 of als u liever anoniem blijft naar 0800-7000.

Aanhouding op Bali voor onderzoek naar wildlife crime

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 17:06

ROTTERDAM / BALI - De Indonesische politie heeft vandaag, in het kader van een onderzoek van het milieuteam van de politie eenheid Rotterdam, op het Indonesische eiland Bali een 54-jarige Nederlander aangehouden. De verdachte zou aan de basis staan van illegale export van koraal en materiaal van beschermde en met uitsterven bedreigde dier- en plantsoorten. Hij leverde ook aan de Brabander bij wie vorig jaar loodsen vol illegaal ingevoerde materialen werden aangetroffen.

 

De Nederlander opereerde vanuit Kuta en zou al enige jaren actief zijn. Hij kocht zijn spullen in bij lokalen om ze vervolgens te verschepen. De aanhouding is een vervolg op een groot onderzoek van onder andere het milieuteam van de politie eenheid Rotterdam.

 

Onderzoek augustus 2016
Bij een meerdaagse doorzoeking in augustus 2016 vonden de Douane, het milieuteam van de politie en de voedsel- en warenautoriteit NVWA onder leiding van het Functioneel Parket, in een bedrijfspand en vijf loodsen in Brabant een zeer grote hoeveelheid materiaal van beschermde en met uitsterven bedreigde dier- en plantensoorten, vermoedelijk illegaal ingevoerd. Het ging om onder andere koraal, huiden en botten van beschermde dieren en cactus rainsticks. De financiële waarde loopt in de tonnen, de schade aan het milieu is ongekend.

Drie mannen met vuurwapens overvallen snackbar

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 23:03

ROTTERDAM - Zaterdagavond overvielen drie mannen met vuurwapens een snackbar op de Prins Rietkerkweg in Rotterdam. Iedereen bleef ongedeerd. De politie zoekt de drie mannen en roept getuigen op zich te melden.


Zaterdag rond 19.30 uur kwamen er drie zwart geklede mannen de snackbar in Rotterdam Prinsenland binnen. Twee van de drie bedreigden personeel en klanten met een vuurwapen. Iedereen bleef geschrokken maar gelukkig ongedeerd achter. Met verschillende spullen verlieten de overvallers de snackbar. Ze waren te voet, maar het is niet uitgesloten dat ze ergens verderop in een auto zijn gestapt. De politie die er snel was, is meteen een onderzoek gestart en zocht met meerdere auto's de buurt af. Ook de helikopter vloog mee. Helaas is er (nog) niemand aangehouden, maar het onderzoek loopt door. Alle informatie is welkom en getuigen worden verzocht zich te melden.

 

Heeft u de overvallers gezien of heeft u andere informatie?
De drie mannen droegen zwarte sportkleding, zwarte sportschoenen, hoodies en zwarte sjaals. Een van hen droeg een bivakmuts tijdens de overval. Het gaat om drie licht tot donker getinte mannen tussen de 16 en 20 jaar oud. Een van hen was 1.95 meter lang.Heeft u informatie, bel dan alstublieft met 0900-8844 of als u liever anoniem blijft, met 0800-7000.

30.000 euro beloning voor gouden tip Cold Case zaak

Gemaakt: Maandag, 18 december 2017 17:29

ROTTERDAM - De Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam looft een beloning van €30.000 uit voor de tip die leidt tot de oplossing van een cold case zaak. Patricia van Blarcum en Bertus Broek kwamen op 16 maart 1991 met geweld om het leven. Dat gebeurde in een woning aan de André Gideplaats in Rotterdam Ommoord. De slachtoffers kwamen om door schoten en messteken. Eerdere aandacht voor deze zaak in het programma Cold Case: Dader Gezocht zorgde niet voor een doorbraak.

 

De politie heeft het vermoeden dat er mensen zijn die meer van deze zaak afweten, maar zich nog steeds niet bij de politie hebben gemeld. Het Cold Case Team van Rotterdam roept iedereen die iets van deze zaak afweet op om zich te melden. Teamleider Rene Bergwerff benadrukt: "Er zijn meerdere manieren mogelijk om uw verhaal veilig bij ons te vertellen. Overleg daarover met ons, maar neem bovenal contact met ons op als u belangrijke informatie heeft voor de oplossing van dit misdrijf."

 

Geef uw tips telefonisch door via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 (gratis). U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen, bel dan Team Nationale Inlichtingen 079-3458999 (tijdens kantooruren, van 08.00 – 17.00 uur).

Illegaal zwaar vuurwerk van zolderkamer gehaald

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 17:07

ROTTERDAM - Op de Lede in Rotterdam is maandag een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Op de zolder van een woning lag 95 kilo gevaarlijk vuurwerk opgeslagen. De partij is in beslag genomen. De eigenaar van het vuurwerk is een 29-jarige Rotterdammer, hij is aangehouden.

 

De politie kwam deze illegale partij vuurwerk op het spoor tijdens een lopend onderzoek. Het vermoeden bestond dat er meerdere kilo's lagen opgeslagen middenin een woonwijk.

 

Na overleg met de officier van justitie bracht de politie maandag 18 december een bezoek aan de woning aan de Lede. En tijdens de doorzoeking troffen de agenten op zolder zeven pakketten met zwaar vuurwerk aan. In totaal was dit 95 kilo. Tevens stonden er ook zeven mortierpijpen in de kamer opgeslagen. Alle pakketten en pijpen zijn in beslag genomen.

 

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar 'weigeraars' en 'blindgangers'. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

 

Gevaarlijke vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra's. Het meest gevaarlijke zijn de Big Five.

 

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Internationaal politieonderzoek leidt tot aanhoudingen van Roemeense Ransomware verdachten

Gemaakt: Woensdag, 20 december 2017 16:31

NEDERLAND / ROEMENIE - Vorige week zijn er door de Roemeense autoriteiten in Roemenie woningen doorzocht van personen die verdacht worden van het infecteren van computersystemen door de verspreiding van CTB-Locker Ransomware. Drie verdachten zijn aangehouden en zes betrokkenen zijn opgehouden voor verhoor. De operatie was het resultaat van een gezamenlijk onderzoek door de Roemeense politie, het Roemeense Openbaar Ministerie, Team High Tech Crime (THTC) van de Nederlandse politie, het Nederlands Openbaar Ministerie, het Britse National Crime Agency, De FBI, de Amerikaanse Secret Service en het European Cyber Crime Center (EC3) van Europol.

 

De zoekingen vonden plaats op zes locaties in Roemenië. Hierbij zijn diverse laptops, gegevensdragers, documenten honderden sim-kaarten en een Crypto currency mining opstelling in beslag genomen.

 

Verspreiden Cerber
Naast de verspreiding van CTB-Locker zijn er binnen de Roemeense groepering twee personen verdacht van het verspreiden van "Cerber" op een groot aantal computers in de Verenigde Staten. De United States Secret Service (USSS) is vervolgens een onderzoek gestart naar de Cerber Ransomware besmetting. In eerste instantie was het onderzoek naar CTB-Locker separaat van het Cerber onderzoek, echter toen bleek dat het om één Roemeense groepering ging, is er besloten om meer gecoördineerd op te treden in de separate onderzoeken.

Ten tijde van de acties vorige week waren de twee verdachten van het Cerber onderzoek echter nog niet gelokaliseerd. De verdachten zijn hierop internationaal gesignaleerd door de Amerikaanse autoriteiten. Op 15 december werden de twee als nog aangehouden op het vliegveld van Boekarest toen zij trachten het land te verlaten.

 

Start onderzoek
Het onderzoek naar CTB-Locker is in Nederland is in 2015 gestart, nadat er een groot aantal besmettingen van deze ransomware variant werd gemeld. De ransomware is veelvuldig verspreid via phishingmails die afkomstig leken te zijn van telecomprovider KPN. De politie heeft tijdens het onderzoek bijna 200 aangiften van CTB-Locker slachtoffers ontvangen, waarvan velen gelinkt kunnen worden aan de Roemeense groep verdachten. Het daadwerkelijke aantal slachtoffers van CTB-Locker in Nederland wordt vele malen hoger geschat.

 

In 2016 ontving THTC informatie dat een Nederlandse server betrokken zou zijn bij de verspreiding van het CTB-locker virus. THTC heeft vervolgens de server gekopieerd en grondig onderzocht. Op deze server is broncode aangetroffen voor de verspreiding van phishingmails alsmede een groot aantal varianten van het CTB-Locker virus. Hierop is er een analyse gemaakt van de kwaadaardige bestanden. Om nog beter de werking van het virus te kunnen achterhalen, heeft ook computer securitybedrijf McAfee aanvullend onderzoek gedaan.

 

Overdracht aan Roemenië
Uiteindelijk heeft intensief onderzoek geleid tot een verdenking jegens de groep van Roemeense verdachten. De Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en de autoriteiten in de andere landen hebben hierop informatie uit de lopende onderzoeken overgedragen aan de Roemeense politie. De Roemeense politie heeft vervolgens een zelfstandig onderzoek geopend naar de groep verdachten. Naast Nederlandse slachtoffers hebben de verdachten vermoedelijk ook slachtoffers gemaakt in België en Italië. De aangehouden personen zullen in Roemenië worden vervolgd.

 

Het internationale onderzoek gaat verder naar andere verspreiders en de uiteindelijke makers van de CTB-Locker ransomware.

 

Achtergrond CTB-Locker
CTB-locker werd voor het eerst in 2014 gezien en was een van de eerste ransomware-families die Tor gebruikte om de Command en Control-infrastructuur te verbergen. Het virus richtte zich op bijna alle versies van Microsoft Windows. Eenmaal geïnfecteerd werden alle persoonlijke bestanden van de slachtoffers op de computer door de criminelen versleuteld. De criminelen persten de slachtoffers vervolgens af om hun bestanden tegen betaling terug te krijgen. Volgens computer beveiligingsbedrijf McAfee was CTB-Locker in 2016 de nummer één ransomware- familie die slachtoffers over de hele wereld heeft gemaakt. CTB-Locker stond in 2015 al reeds in de top 10 van de ransomware-families.

 

Voorkomen is beter dan genezen
De politie doet wereldwijd onderzoek naar diverse soorten ransomware en de criminelen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding hiervan. Ondanks deze inspanningen is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Voorkom dat u zelf slachtoffer wordt en kijk voor preventietips en decryptietools op www.nomoreransom.org. Bent u wel slachtoffer geworden, betaal dan niet, maar doe aangifte bij de politie.

Twee doden na beschieting auto op de Rhijnauwensingel

Gemaakt: Woensdag, 20 december 2017 19:51

ROTTERDAM - Bij een schietpartij op de Rhijnauwensingel in Beverwaard zijn woensdagavond 20 december twee mannen om het leven gekomen. Het gaat om Rotterdammers van 25 en 26 jaar. De politie heeft direct een grootschalig rechercheteam opgeroepen om het onderzoek naar de liquidaties uit te voeren. Dit team komt graag in contact met getuigen.

 

Het tweetal zat op het moment van de schietpartij in een geparkeerde auto aan de Rhijnauwensingel. Vanuit een voorbijgaande auto werd even na zeven uur op de auto geschoten. Een van de mannen overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De reanimatie van het tweede slachtoffer mocht niet baten. Ook hij overleed op de plek van de schietpartij.

 

Gezien het aantal kogelinslagen heeft de politie het sterke vermoeden dat het om liquidaties gaat. De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond vond de politie een kogelinslag. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond.

 

Grootschalig rechercheteam
De ernst van de schietpartij was voor de politie reden om direct op te schalen naar een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het team was vanavond al actief in de omgeving van de Rhijnauwensingel. Rechercheurs spraken met getuigen en zochten naar camerabeelden. Medewerkers van de forensische opsporing zijn nog altijd bezig met het veilig stellen van sporen.

 

Informatie
Voornaamste doel van het spreken met getuigen was zo snel mogelijk meer informatie verkrijgen. Getuigen meldden de politie dat er na de schietpartij een donkere auto met hoge snelheid was weggereden. Het team is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk de schutter of schutters te vinden.

 

Weet u meer over de vluchtauto of de vluchtroute? Bent u op de hoogte van de achtergronden van deze schietpartij of heeft u andere waardevolle informatie voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Dader voortvluchtig na gijzeling in medische kliniek

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 16:29

ROTTERDAM - De politie heeft een gijzeling in de Rotterdamse Xpert kliniek beëindigd. Een arts was vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Inmiddels is de arts bevrijd. De politie zoekt de gewapende verdachte.

 

De politie heeft het pand ontruimd. Het personeel van de kliniek is opgevangen. De arts is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De arts kende haar gijzelnemer niet, zegt de politie. Nadat ze was vastgebonden en bedreigd, is ze buiten bewustzijn geraakt. Toen ze weer bijkwam, was de dader weg. Ze kon daarna collega's alarmeren.

 

De politie nam de zaak hoog op omdat onduidelijk was wat er aan de hand was. Iedereen die mobiel genoeg was, moest het pand aan de Jan Leentvaarlaan in Rotterdam uit. Alle kamers werden doorzocht. Twee cliënten lagen nog op een behandelkamer en konden niet weg. De dader werd niet aangetroffen.

Politie pakt ruim 77.750 euro, dure horloges en auto’s af bij doorzoekingen in Rotterdamse appartementen

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 17:00

ROTTERDAM - Bij invallen in diverse appartementen in een woontoren in het centrum van Rotterdam heeft de politie in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december in totaal 77.750 euro aan contant geld, dure horloges en kleding en diverse voertuigen in beslag genomen. Er zijn drie mannen aangehouden van 48, 45 en 44 jaar. Eén man komt uit Servië, de anderen uit Montenegro.

 

Een team van de recherche, het team parate eenheid en een speciaal ondermijningsteam waren aanwezig in de woontoren om een woning te controleren waar eerder verdachte activiteiten plaats vonden. Op straat troffen zij een man aan die na een preventieve fouillering dure spullen en veel contant geld met zich mee bleek te dragen. Naar aanleiding daarvan besloot de politie een woning in de woontoren te doorzoeken. Daar troffen zij drugs aan, middelen om drugs te prepareren, een kostbaar horloge, meer contant geld en aanwijzingen die duiden op handel in verdovende middelen. De man is aangehouden. Zijn dure auto is daarbij ook in beslag genomen.

 

In het appartement waren aanwijzingen die leidden naar een tweede woning in hetzelfde complex. De agenten besloten meteen door te pakken en gingen ook daar naar binnen. Daar troffen zij twee mannen aan die ook in het bezit waren van contant geld, drugs, twee waardevolle horloges en dure kleding. Deze spullen, plus nog een tweede dure auto, zijn afgepakt en de twee mannen zijn aangehouden. Later zijn zij heengezonden, maar ze blijven verdachte.

 

Ondermijning
Prioriteit van politie, OM en bestuur is de aanpak van de onzichtbare economie die vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) veroorzaakt. Dat doet de overheid gezamenlijk, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Een van de initiatieven om ondermijnende activiteiten aan te pakken, is het bestrijden van de zogenoemde spookbewoning. Dit zijn woningen die officieel leegstaan maar feitelijk wel in gebruik zijn.

Politie houdt malafide verhuurbemiddelaar aan

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 17:01

ROTTERDAM - Maandag hielden rechercheurs een 41-jarige Rotterdammer aan. De man zou als bemiddelaar van huurpanden opgetreden zijn. In een aantal van de panden die door de man werden verhuurd zijn harddrugs, geld hennepkwekerijen en vuurwapens gevonden.


Na een grootschalig onderzoek in afstemming met de belastingdienst en het Openbaar Ministerie, werd de Rotterdammer maandagochtend rond 9.00 uur aangehouden. Zijn auto werd door de belastingdienst in beslag genomen. De verdachte verhuurbemiddelaar was al langer in beeld.

 

De samenwerkende opsporingsdiensten onderzochten diverse panden die de man in beheer had op misstanden en strafbare feiten en stuitten recentelijk op 152.000 euro cash en 5 kilo cocaïne in een pand aan de Jan Pettersonstraat.

 

De overheden betrokken bij de aanpak van ondermijning hebben ook oog voor huurpanden, verhuurders, bemiddelaars en woningbouwverenigingen. Verhuurders en woningbouwverenigingen worden gewaarschuwd voor criminele activiteiten en worden handvatten gegeven om criminele huurders geen kans te geven.

 

Misdaad loont niet!

De politie en het openbaar ministerie werken nauw samen met diverse partners zoals de gemeente en de belastingdienst om de ondermijnende criminaliteit in Rotterdam een halt toe te roepen. De aanpak richt zich op vormen van criminaliteit waarbij illegale netwerken gebruik maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiële, vergunningen en huisvesting. Deze vermenging van onder- en bovenwereld vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving en kan vele gedaanten aannemen: van aantasting van integer handelsverkeer (fraude, illegale goederenstromen, witwassen) tot aantasting van integer bestuur (corruptie, bevoordeling). Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op.

Pijn na een ongeluk, maar uit ziekenhuisonderzoeken blijkt niets, wat nu?

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 17:29

Je kunt een ongeluk krijgen in het verkeer of bijvoorbeeld op je werk. Hier kun je vaak nare klachten door oplopen, die soms lang kunnen aanhouden. Bij een gebroken been is duidelijk te zien, door je omgeving en door de dokter, wat er aan de hand is. Maar heb je sinds een ongeval last van je hoofd of van je nek, dan ligt dat anders. Misschien heb je gehoord dat je ‘niet objectiveerbaar letsel’ hebt. Maar wat is dat, en wat kan je daar (juridisch gezien) mee?

 

Wat betekent ‘niet objectiveerbaar letsel’?

Artsen zullen er proberen achter te komen waar jouw klachten vandaan komen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een MRI te maken of andere onderzoeken te doen. Als uit alle medische onderzoeken geen verklaring komt voor de pijn die je hebt, wordt vaak gesproken over niet objectiveerbaar letsel. Er wordt mee bedoeld dat de klachten die je hebt medisch niet zijn vast te stellen. De arts kan dus niet vinden wat jouw klachten veroorzaakt. Dit kan het geval zijn bij onder meer:

  • nek- en rugklachten na een ongeval
  • hoofdpijn
  • concentratieproblemen
  • geheugenproblemen zoals moeite met afspraken herinneren

 

Kan ik dan ook mijn schade niet verhalen?

Als voor jouw ongeval een ander aansprakelijk is, dan moet diens verzekeraar jouw letselschade vergoeden. Heb je na een ongeval nekpijn, hoofdpijn of bijvoorbeeld concentratieproblemen? Dan is op scans of röntgenfoto’s vaak niets te zien. Hierdoor willen verzekeraars zich nog wel eens op het standpunt stellen dat de klachten binnen enkele maanden over moeten zijn. Er is immers geen verklaring voor de klachten gevonden in het medisch onderzoek. Maar het zal je maar net gebeuren, dat je veel langer last houdt van de klachten. Let op: ook als je alleen maar klachten hebt die medisch niet vast te stellen zijn, heb je na zo’n ongeval vaak recht op een schadevergoeding. Misschien kun je door de hoofdpijn en concentratieproblemen niet meer normaal functioneren op je werk, moet je je vaak ziekmelden omdat je het niet meer trekt. Je huishouden blijft liggen, want na een dag werken is je lichaam op en wil je plat op de bank of naar bed. In de meeste gevallen is de schade die daardoor ontstaat (misschien loop je inkomen mis, of heb je een schoonmaakster nodig) te verhalen op de aansprakelijke partij. 

 

Letselschadespecialist

Heb jij een ongeval gehad en sindsdien klachten die niet medisch vastgesteld kunnen worden? Laat je niet uit het veld slaan en neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist om te kijken of in jouw geval de schade op een andere partij verhaald kan worden. 

 

Stel je vraag via het contactformulier.

Mogelijke vluchtauto liquidaties gevonden in Ridderkerk

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 17:40

RIDDERKERK - Bij een schietincident op de Rhijnauwensingel in Beverwaard kwamen woensdagavond twee Rotterdammers om het leven. Vanuit een auto werd op hen geschoten. De daders gingen er met hoge snelheid vandoor. Later die nacht stond een auto in brand op de Kruisweg in Ridderkerk. De politie sluit niet uit dat dit de vluchtauto van de daders is.

 

Het tweetal dat woensdag om het leven kwam, zat op het moment van de schietpartij in een geparkeerde auto op de Rhijnauwensingel. Vanuit een passerende auto werd even na zeven uur op de auto geschoten. Eén van de mannen overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De reanimatie van het tweede slachtoffer mocht niet baten. Ook hij overleed op de plek van het schietincident.

 

Vluchtauto en route
Getuigen vertelden de politie tijdens het buurtonderzoek dat er na de schietpartij een donkere auto, vermoedelijk een Audi, met hoge snelheid was weggereden in de richting van de Groeninx van Zoelenlaan. Ook omstanders verderop in de wijk was het opgevallen dat de bestuurder van een donkere auto asociaal over de weg reed in de richting van Ridderkerk.

Ondanks de snelle inzet van agenten en een zoektocht in de omgeving werd de vluchtauto niet gevonden, tot later die nacht. Toen kreeg de politie de melding van een donkere Audi in brand op de Kruisweg in Ridderkerk (op de foto een soortgelijke auto). Het heeft er alle schijn van dat dit de vluchtauto is geweest van de daders. De politie heeft de auto in beslag genomen en onderzoekt het voertuig. Uit onderzoek blijkt inmiddels wel dat deze uitgebrande auto in de nacht van 16 op 17 december is gestolen vanaf de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord.

Kort na het incident zag een getuige de vluchtauto nog rijden en schreef het kenteken JF-361-K op. Deze kentekenplaten bleken als gestolen opgegeven te zijn. De diefstal gebeurde tussen 17 en 19 december vanaf een auto aan de Heemraadssingel in Rotterdam.

 

Dringende oproep
De politie heeft op dit moment nog veel vragen, maar wil in het bijzonder weten of er mensen zijn die de vluchtauto vannacht of sinds 16 december hebben zien rijden. Wie weet meer over de gereden route of heeft de inzittenden gezien? Dit kan waardevolle informatie zijn voor het onderzoek.

 

Dat geldt ook voor informatie over de uitgebrande auto op de Kruisweg. Wie heeft gezien dat de auto daar is neergezet en wie heeft de mogelijke inzittenden of brandstichters gezien?

Heeft u bovendien informatie over de diefstal van de kentekenplaten op de Heemraadssingel of de auto op de Cordell Hullplaats? Laat het ons weten! Alle informatie is welkom. Neemt u contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. Liever contact met het team Team Criminele Inlichtingen? Dat kan via 079-3458999.

 

Tot slot nog een dringende oproep: woont u op de Rhijnauwensingel, Kruisweg, Heemraadsingel, Cordell Hullplaats of in de omgeving, én heeft u camera's rondom uw woning of bedrijf hangen? Deel deze dan met het team.

 

Grootschalig rechercheteam
Gezien het aantal kogelinslagen heeft de politie het sterke vermoeden dat het om liquidaties gaat. De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond vond de politie een kogelinslag. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond. De ernst van het schietincident en de impact in de wijk was voor de politie reden om direct op te schalen naar een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Weer grote vuurwerkvangsten in Rotterdam

Gemaakt: Donderdag, 21 december 2017 18:47

ROTTERDAM - Dat het vuurwerkteam van de Rotterdamse politie succesvol is, bleek onder andere afgelopen maandag al met de vangst van 95 kilo op een zolder in Rotterdam-Zuid. Dinsdag en woensdag was het weer raak op maar liefst zes andere locaties in Rotterdam. In totaal namen agenten 134 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag.


Het vuurwerkteam houdt zich actief bezig met de opsporing en vangst van illegaal vuurwerk. Deze keer leidde het lopend onderzoek dinsdag naar vier woningen een de Grote Kreek, de Laan op Zuid, de Pietersdijk en de Persoonshaven. Verdeeld over deze adressen troffen agenten in totaal 99 kilo zwaar knal vuurwerk aan. Woensdag werd in Rotterdam-Vreewijk en op de Zuider Kerkedijk nog eens 35 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Onder het in beslag genomen zware knalvuurwerk bevonden zich onder andere super cobra's 6 en mortierbommen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

 

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar 'weigeraars' en 'blindgangers'. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

 

Gevaarlijke vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra's. Het meest gevaarlijke zijn de Big Five.

 

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maak gebruik van het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Benodigdheden drugs, milieudelicten, apparatuur ontdekt bij actie opslagboxen

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 16:59

SCHIEDAM - Dat er niet alleen oude bankstellen staan opgeborgen in opslagboxen bleek dinsdag 19 december bij een integrale controle in de Spaanse Polder. Op twee locaties in Schiedam werden in totaal 27 opslagboxen geopend en gecontroleerd door diverse overheidsdiensten. Door de politie werden onder meer benodigdheden aangetroffen voor de kweek van hennep, en vermoedelijke harddrugs. Ook werden scanapparatuur gevonden en milieu-overtredingen geconstateerd.


De actie is onderdeel van de aanpak van ondermijning in de Spaanse Polder. De gemeenten Rotterdam en Schiedam, openbaar ministerie, politie en andere overheidsdiensten werken al enige jaren samen om malafide huurders en bedrijven aan te pakken. Hierbij wordt opgetrokken met welwillende bedrijven die de criminele activiteiten graag van het bedrijventerrein zien vertrekken. Bij deze actie is contact gezocht met de branche-organisatie voor de verhuur van opslagboxen. Met de branche en de eigenaren van de opslagfaciliteiten wordt besproken hoe criminele huurders geweerd kunnen worden.

 

Bij locaties aan de Philippusweg en de Bettoweg werden in totaal 27 boxen gecontroleerd. Drie boxen stonden volgepakt met spullen om hennep te kunnen kweken. In een andere box werden vermoedelijke hard drugs gevonden. Op last van de aanwezige officier van justitie zijn deze spullen in beslag genomen en vernietigd. Bij een andere box werd beslag gelegd op de volledige inhoud, omdat er nog een flinke schuld (onder andere bij de belastingen) open stond.

 

Ook herbergde een box motoren en apparatuur die mogelijk gebruikt wordt om activiteiten van de politie te kunnen monitoren, en gebruiksaanwijzingen hoe je een auto kunt stelen. Verder werd nog een box ontdekt waar zoveel chemische middelen waren opgeslagen dat er sprake was van een fors milieudelict. Hiernaar is decentrale milieudienst DCMR een onderzoek gestart.

De Spaanse Polder is een wat ouder bedrijventerrein met uitstekeden verbindingen naar diverse richtingen. In het verleden hebben er zich enige bedrijven gevestigd die het met allerlei regels minder nauw nemen, dan wel criminele activiteiten ontplooien. Meerdere bedrijven, zoals bijvoorbeeld garages, zijn al gesloten, zowel door justitiële autoriteiten als gemeentelijke. Sinds enige jaren werken overheden en het bedrijfsleven samen om het bedrijventerrein aantrekkelijker te maken voor nieuwe bedrijvigheid.

Bedreiging arts: signalement bekend

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 17:09

ROTTERDAM - De politie is nog steeds op zoek naar de man die donderdagmiddag een arts van een medische kliniek aan de Jan Leentvaarlaan vastbond en met een vuurwapen bedreigde. De arts is inmiddels thuis en maakt het naar omstandigheden goed. Inmiddels is een (summier) signalement bekend.


Het 40-jarige slachtoffer werd donderdagmiddag vastgebonden aangetroffen door een collega die direct 112 belde. Agenten ontruimden de kliniek en gingen op zoek naar de dader. De verdachte werd uiteindelijk niet gevonden. Tijdens deze zoektocht werden het personeel en de patiënten in een nabijgelegen pand opgevangen.

 

Signalement
Na de bedreiging werd de arts ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Zij is inmiddels weer thuis en deed vanochtend haar verhaal aan rechercheurs. Het motief van de dader blijft vooralsnog nog onduidelijk.


Het door de arts opgegeven signalement is algemeen. Zij spreekt van een blanke man met een stevig postuur en kort dun stekelig haar. De politie is druk bezig met het bekijken van camerabeelden om van een algemeen, naar een specifiek signalement te komen.

 

Contact
Weet u wie er betrokken is geweest bij dit incident in de medische kliniek? Of heeft u iets verdachts gezien? Laat het ons weten. Iedere tip is waardevol en kan worden doorgegeven op 0900-8844. Informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Brand in ketel van bedrijfsinstallatie in de Botlek

Gemaakt: Zaterdag, 23 december 2017 16:41

ROTTERDAM - Bij een bedrijf in de Botlek is zaterdagmiddag broei ontstaan in een bedrijfsinstallatie. De temperatuur is hoog. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

 

Met stoom wordt de temperatuur in het filter naar beneden gebracht. Een vaartuig van het Havenbedrijf is ter plaatse voor watertoevoer naar de brandweer. De brand woedt in een ketel met koolstof. Drie mensen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd voor het inademen van rook.

 

De situatie op het bedrijfsterrein van Cabot is nu stabiel. De temperatuur in de ketel daalt verder.

Man uit Spijkenisse omgekomen bij eenzijdig ongeval

Gemaakt: Zaterdag, 23 december 2017 17:08

ROTTERDAM - Een 78-jarige man uit Spijkenisse is op 23 december bij een verkeersongeval op het Hartelkruis bij Rotterdam Botlek om het leven gekomen.


Door nog onbekende oorzaak botste de man rond 05.30 tegen een lichtmast. Twee omstanders wisten de man uit de auto te halen en probeerden hem nog te reanimeren. Hulp van ter plaatse gekomen agenten en personeel van het Mobiel Medisch Team mocht niet meer baten. Bij de aanrijding waren verder geen andere mensen of voertuigen betrokken. De N218 bij de Hartelbrug werd een paar uur voor nader onderzoek afgesloten.